Obavijesti

Sport

Komentari 90

VIDEO Spektakl u Las Vegasu! Mahomes odveo Kansas Chiefse do četvrtog naslova u povijesti

VIDEO Spektakl u Las Vegasu! Mahomes odveo Kansas Chiefse do četvrtog naslova u povijesti
9

Patrick Mahomes je stigao do svog trećeg naslova, a sva tri puta bio je i MVP Super Bowla. Najbolji quarterback svijeta izveo je čudo u produžetku protiv San Francisca 49ersa...

Patrick Mahomes je istinska klasa. I jedan od najboljih quarterbacka u povijesti NFL-a. Vođa navale Chiefsa oduševio je i u ovogodišnjem Super Bowlu, odveo svoje Chiefse do još jednog naslova. Četvrtog u povijesti, trećeg u posljednjih pet godina. I zanimljivo, Mahomes je u svakom od ta naslova bio i MVP Super Bowla.

NFL: Super Bowl LVIII-San Francisco 49ers at Kansas City Chiefs

Kansas Chiefsi i San Francisco 49ersi su nam u Las Vegasu ponudili strašnu utakmicu i - produžetak. U regularnom dijelu igre briljirali su kickeri, Harrison Butker i Jake Moody bili su ponajbolji igrači svojih momčadi, a nakon regularnih 60 minuta bilo je 19-19. A onda je stigao produžetak i - spektakl.

POGLEDAJTE VIDEO:

San Francisco je u svom prvom napadu upisao nove poene, Moody je bio precizan iz "field goala" sa 27 jardi i 49ersi su bili na korak do sna. A onda se pojavio - Patrick Mahomes. I u jednom suludo dobrom "driveu" stigao do trećeg naslova u povijesti. Mahomes je cijelu priču završio TD dodavanjem za Hardmana koji je tri sekunde prije kraja postavio konačnih 25-22 za Chiefse.

NFL - Super Bowl LVIII - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers

Prvi nakon 19 godina obranili naslov

Chiefsi su tako postali prva momčad nakon 19 godina koja je uspjela obraniti naslov, prije njih to je zadnjima uspjelo New England Patriotsima.

Za Chiefse je ovo treći naslov prvaka u posljednjih pet sezona, prije četiri godine su u finalu svladali upravo Ninerse, dok su lani bili bolji od Philadelphia Eaglesa. Usto su igrali i u "Superbowlu" prije tri godine u kojem su izgubili od Tampa Bay Buccaneersa. Ukupno je za Chiefse ovo četvrti "Superbowl", ali prvoga su osvojili još prije 54 godine.

NFL - Super Bowl LVIII - Kansas City Chiefs v San Francisco 49ers

San Francisco 49-ersi su, pak, po osmi put u klupskoj povijesti igrali u "Superbowlu", ali su ostali na pet naslova. Tih pet su osvojili u svojih prvih pet pojavljivanja u razdoblju od 1982. do 1995., dok su onda uslijedili porazi 2013., 2020. i 2024.

Ovo je bio 58. "Superbowl", a tek drugi koji je odlučen u produžetku, prvi je odigran prije sedam godina kada su New England Patriotski svladali Atlanta Falconse sa 34-28 i to nakon što su gubili 3-28.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Superbowl 00:30 , Stadion Allegiant, Las Vegas
Kansas City Chiefs
25 : 22
San Francisco 49ers
Sortiranje događaja
POBJEDA CHIEFSA

Kakva pobjeda Chiefsa. Mahomes je u sljedećem napadu odveo Kansas do pobjede, dodavanjem za Hardmana od tri jarda osvojio svoj treći naslov. Svaka čast!

VODE NINERSI

Jake Moody je u prvom napadu produžetka pogodio FG s 27 jardi, San Francisco je na korak do osvajanja Super Bowla. Samo u sljedećem napadu ne smiju dati Chiefsima da upišu poene.

KAKAV KRAJ

Harrison Butker je tri sekunde prije kraja izjednačio na 19-19, utakmica ide u produžetak.

OPET 49ERSI

Jake Moody postaje junak utakmice. Manje od dvije minute prije kraja, kicker 49ersa pogodio je FG s 53 jarde. Za vodstvo San Francisca od tri razlike.

IZJEDNAČENJE

Vraćaju se Chiefsi. Dobar napad Kansasa završen je sigurnim field goalom Butkera, rezultat je 16-16. Do kraja je ostalo manje od šest minuta.

Komentari 90