Obavijesti

Sport

Komentari 943

Varaždin - Hajduk 1-1: Novi kiks Splićana u utrci za naslov, s igračem više osvojili samo bod

Varaždin - Hajduk 1-1: Novi kiks Splićana u utrci za naslov, s igračem više osvojili samo bod
8

Hajduk je remizirao u Varaždinu pred 10.399 navijača. Domaćin je poveo u završnici prvog poluvremena, pa ostao s igračem manje. Izjednačio je Sigur, dok je VAR poništio gol Livaje za preokret

Nogometaši Varaždina i Hajduka u susretu su 24. kola HNL-a igrali 1-1 (1-0). Bio je to dvoboj nakon kojega će se zasigurno vući "repovi" zbog niza dvojbenih odluka kako glavnog suca Jovića tako i njegovih pomoćnika u VAR-u, poglavito Čuljka.

U prvih pola sata situacija na terenu je bila pretežito mirna, Hajduk je imao više od igre i dvije velike prilike, ali Zelenika je u 8. minuti glavom obranio udarac Kalika iz blizine, dok je u 32. minuti u korner odbio ne odviše jak pokušaj Brekala.

"Zakuhalo" se u završnici prvog poluvremena, Šarlija je nesmotreno rukama hvatao loptu u kaznenom prostoru domaćih zbog čega su Varaždinci tražili žuti karton za stopera Hajduka kojega mu Jović nije pokazao, a samo minutu potom Varaždin je poveo.

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a

Trojica igrača su na polovici Varaždina okružila Livaju koji je bio i povlačen za dres te je ostao bez lopte. Kapetan Hajduka je stao, a domaći su krenuli u brzi protunapad kojega je povukao Drožđek. Uslijedio je precizan ubačaj na glavu Belcara koji je glavom s 12 metara savršeno pogodio od vratnice u mrežu.

Početkom nastavka Varaždin je ostao bez isključenog Dabre, on je u 52. minuti rukom okrznuo po licu Šarliju koji je pao na travnjak, a sudac Jović je domaćem napadaču pokazao žuti karton. Kako mu je to bio drugi, dobio je i isključujući crveni karton.

S igračem više Hajduk je u potpunosti premjestio igru na suparničku polovicu terena, a u 62. minuti dogodila se najspornija situacija na utakmici. Jedan od brojnih ubačaja u kazneni prostor Varaždina pao je na ruku domaćem igraču Boršiću, u nastavku akcije je i Lusavec startao na nogu Mikanovića u svom kaznenom prostoru. Gosti su tražili kazneni udarac, prvenstveno zbog ruke Boršića, no nakon vrlo duge provjere putem VAR-a odlučeno je da se igra nastavi.

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a

Četiri minute potom Hajduk je stigao do poravnanja, Brekalo je kratko dodao Siguru koji je udarcem sa 20-ak metara s desne strane pogodio bliži gornji kut nemoćnog Zelenike.

Igrači i navijači Hajduka bili su uvjereni da su stigli do vodstva u 78. minuti kada je Livaja iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu nakon što su Uremović i Šarlija nadvisili svoje čuvare u skoku, no nakon još jedne vrlo dugačke provjere putem VAR-a procijenjeno je kako je Uremović bio u minimalnom zaleđu prilikom Dajakuova ubačaja.

Hajduk je tako ostao drugi na ljestvici sa 49 bodova, jednim manje od vodeće Rijeke koja u nedjelju gostuje kod trećeg Dinama koji ima 44 boda i dvije utakmice manje. Varaždin je ostao osmi sa 26 bodova, jednim manje od šeste Gorice i sedmog Slavena Belupa koji će igrati međusobno u nedjelju.

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
24. KOLO HNL-A 15:00 , VARAŽDIN
Varaždin
Belcar 40'
1 : 1
Hajduk
Sigur 66'
Sortiranje događaja
90+9'

Kraj utakmice u Varaždinu. Svakome po bod, velik za Varaždin, ali malen za Hajduk u borbi za naslov. Splićani su igrali od 53. minute s igračem više, ali nije im pomoglo.

90+8'

Belcaru ide pljesak domaćih navijača, Niko Dojmanić odradit će završne sekunde.

90+5'

Trajkovski s lijeve strane je gađao suprotni kut, promašaj.

90+3'

Hrgovićev pokušaj s 25 metara, vrlo neprecizan.

90'

Igrat će se još najmanje osam minuta sudačke nadoknade.

Komentari 943