Obavijesti

Sport

Komentari 108

VIDEO Zlatni vaterpolisti stigli kući, dočekalo ih stotinjak ljudi: Jutros se baš lipo bilo probuditi

VIDEO Zlatni vaterpolisti stigli kući, dočekalo ih stotinjak ljudi: Jutros se baš lipo bilo probuditi
12

Mnogi su sumnjali, i ja sam se jednom zapitao mogu li to izvući, imao milijun upitnika. Ali bilo mi je jasno da ova momčad ima nešto, kazao je izbornik Tucak. Marko Bijač je dodao: Uzeli smo najvažniju nagradu

Nisu imali megalomanski doček kao nogometaši nakon ruskog srebra ili katarske bronce, ali zlatni vaterpolisti proslavili su s onima koji su najteže pratili njihov pohod na naslov u Dohi, članovima obitelji, prijateljima i nekolicinom navijača. Umorni, ali ponosni, jedan po jedan zapljeskali su navijačima koji su im došli čestitati.

- Najavili smo olimpijsku godinu. Bili smo srebrni u Zagrebu, sad zlatni, nadamo se zlatu i u Parizu. Nije bilo teško voditi ovu vojsku, oni su sjajni. Drago mi je da su svi dali svoj obol da ovakav rezultat dođe u Hrvatsku. Nema puno vremena za odmor, ljeto će brzo doći. Malo ćemo se odmoriti i uživati, a onda u Pariz - kazao je kapetan Ivan Krapić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Marko Bijač nije dobio nagradu za najboljeg golmana turnira koju je apsolutno zaslužio. No ne smeta mu to previše.

- Osvojili smo najvažniju nagradu koju smo zaslužili trudom u zadnja dva mjeseca. Savez i navijači mogu biti ponosni ovime što smo pokazali. Imali smo pritisak kvalifikacija u Pariz, ali bili smo uvjereni da ćemo se plasirati tamo i vratiti s odličjem. Ovaj put uzeli smo veliko zlato. Najteža utakmica bila je četvrtfinale, tad smo pokazli najbolju partiju protiv fantastične momčadi Srbije. Bilo je puno teških trenutaka i u Dubrovniku, i u Zagrebu i u Dohi, ali igrali smo fantastičan vaterpolo i s pravom možemo reći da smo najbolji na svijetu - rekao je Bijač.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na licu izbornika Ivice Tucka vidio se umor nakon dva i pol mjeseca intenzivnih priprema, treninga, utakmica, dva velika natjecanja. Ali i velik ponos i sreća.

- Umorni smo i potrošeni nakon ove utakmice, ali uživat ćemo u ovim danima koji dolaze, ostaviti sve ružno u zadnjem periodu. Možemo biti ponosni svi zajedno, vaterpolska obitelj i sport zbog izvedbe ovih momaka. Pokazali smo vrhunski vaterpolo u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi. Ovdje je netko odlučio da ne možemo do zlata iako jesmo prava momčad, ali sad smo uspjeli i Bogu hvala na tome.

Govorio je da jutro nakon poraza mrzi što je trener. A kakvo je jutro nakon zlata?

- Baš se lipo bilo probuditi, haha. Nakon poraza mrziš što si trener, ali jutros je bilo lipo, onako vruće u Dohi. Sretan sam i ponosan, još nismo ni svjesni što smo napravili u tako kratkom periodu. Ova reprezentacija koja je stvorena prije dvije godine, spoj mladosti i iskustva... Mnogi su sumnjali, i ja sam se zapitao u ožujku 2022. nakon turnira u Podgorici mogu li to izvući, imao milijun upitnika. Ali vrlo brzo bilo mi je jasno da ova momčad ima nešto, karakter, kemiju i vjeru. Moj stožer u mene i ja u njih. Generacija koja će mi zauvijek ostati u sjećanju, moramo biti svjesni da nam ostaje taj zadnji korak, a ja onda mogu završiti s vaterpolom - dodao je Tucak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Doček zlatnih vaterpolista 13.15 , Zračna luka Franjo Tuđman
Sortiranje događaja
14.01

Vaterpoliste je dočekala posebna slavljenička torta i čašica pjenušca u čast zlatu na Svjetskom prvenstvu. Uzdravlje, zaslužili ste!

13.57

Izbornik Ivica Tucak:

- Umorni smo i potrošeni nakon ove utakmice, ali uživat ćemo u ovim danima koji dolaze, ostaviti sve ružno u zadnjem periodu. Možemo biti ponosni svi zajedno, vaterpolska obitelj i sport zbog izvedbe ovih momaka. Pokazali smo vrhunski vaterpolo u Dubrovniku, Zagrebu i Dohi. Ovdje je netko odlučio da ne možemo do zlata iako jesmo prava momčad, ali sad smo uspjeli i Bogu hvala na tome.

Jutro nakon poraza mrzite što ste trener. A kakvo je jutro nakon zlata?

- Baš se lijepo bilo probuditi, haha. Nakon poraza mrziš što si trener, ali jutros je bilo lipo, onako vruće u Dohi. Sretan sam i ponosan, još nismo ni svjesni što smo napravili u tako kratkom periodu. Ova reprezentacija koja je stvorena prije dvije godine, spoj mladosti i iskustva... Mnogi su sumnjali, i ja sam se zapitao u ožujku 2022. nakon turnira u Podgorici mogu li to izvući, imao milijun upitnika. Ali vrlo brzo bilo mi je jasno da ova momčad ima nešto, karakter, kemiju i vjeru. Moj stožer u mene i ja u njih. Generacija koja će mi zauvijek ostati u sjećanju, moramo biti svjesni da nam ostaje taj zadnji korak, a ja onda mogu završiti s vaterpolom.

13.55

Junak na golu Marko Bijač:

- Osvojili smo najvažniju nagradu koju smo zaslužili trudom u zadnja dva mjeseca. Savez i navijači mogu biti ponosni ovime što smo pokazali. Imali smo pritisak kvalifikacija u Pariz, ali bili smo uvjereni da ćemo se plasirati tamo i vratiti s odličjem. Ovaj put uzeli smo veliko zlato, možemo biti ponosni.

Kad ste osjetili da možete do kraja?

- Najteža utakmica bila je četvrtfinale, tad smo pokazli najbolju partiju protiv fantastične momčadi Srbije. Bilo je puno teških trenutaka i u Dubrovniku, i u Zagrebu i u Dohi, ali igrali smo fantastičan vaterpolo i s pravom možemo reći da smo najbolji na svijetu.

Vatreni, Sandra pa vaterpolisti, svi su u Dohi ostvarili lijepe rezultate.

13.53

Kapetan Ivan Krapić:

- Hvala svima što su nas došli podržati, najavili smo olimpijsku godinu. Bili smo srebrni u Zagrebu, sad zlatni, nadamo se zlatu i u Parizu. Nije bilo teško voditi ovu vojsku, oni su sjajni. Drago mi je da su svi dali svoj obol da ovakav rezultat dođe u Hrvatsku. Nema puno vremena za odmor, ljeto će brzo doći. Malo ćemo se odmoriti i uživati, a onda u Pariz.

13.52

Predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Mladen Drnasin:

- Ponosni smo što su naši momci postigli ovaj izvanredan rezultat. Nama je na savezu da im osiguramo maksimalne uvjete da rade to najbolje što znaju. Nećemo stati na ovome.

Komentari 108