Obavijesti

Sport

Komentari 182

Zrinjski - Hajduk 1-1: Remi 'bilih' uoči dva derbija s Dinamom, zabio im bivši igrač 'modrih'

Zrinjski - Hajduk 1-1: Remi 'bilih' uoči dva derbija s Dinamom, zabio im bivši igrač 'modrih'
7

Zrinjski i Hajduk remizirali su 1-1 u prijateljskoj utakmici u Mostaru. Domaćin je poveo golom Marija Ćužea u trećoj minuti, a deset minuta kasnije Nikola Kalinić je postavio rezultat koji je ostao na semaforu do kraja utakmice

Hajduk će za osam dana na rasprodanom Poljudu ugostiti Dinamo u 28. kolu HNL-a. Utakmica je to koja život znači Splićanima u utrci za naslov prvaka, posebice nakon poraza od Lokomotive (2-1) koji je narušio atmosferu oko kluba, ali sve mogu popraviti u sljedećim utakmicama koje su pred njima. A one će biti itekako izazovne, odredit će ambicije Hajduka za ovu sezonu. Samo četiri dana nakon prvenstvenog derbija, opet će ugostiti Dinamo u polufinalu Kupa, a zatim im slijede utakmice protiv Rijeke i Osijeka. Teže ne može.

Pokretanje videa...

Poljud 01:36

Reprezentativna stanka je kao naručena stigla Mislavu Karoglanu da primiri i stabilizira svoju momčad nakon teškog poraza i pripremi ju za izazovno razdoblje. Prilika je to i da se ozlijeđeni igrači zaliječe i pripreme za završni dio sezone, a Splićani su generalku uoči prvog derbija imali u Mostaru. Remizirali su sa Zrinjskim (1-1) u prijateljskoj utakmici.

Mostar: Prijateljska nogometna utakmica HŠK Zrinjski - HNK Hajduk

Karoglan je u Mostar poveo nekoliko kadeta i juniora i svi su dobili priliku. Hajduk je krenuo u sastavu:  Lovre Kalinić - Moufi, Mikanović, Ferro, Hrgović - Pukštas, Odjidja Ofoe, Krovinović - Sahiti, Nikola Kalinić, Brekalo. Marko Livaja , Josip Elez, Zvonimir Šarlija, Ivan Lučić i Anthony Kalik nisu niti bili na klupi, a u nastavku su zaigrali Pavela, Dajaku, Jurić-Petrašilo, Bobanović, Skelin, Krstanović, Bačić, Mlačić i Čuić.

Sve najbitnije vidjeli smo na samom početku. Zrinjski je poveo golom Marija Ćužea u trećoj minuti. Bivši igrač Hajduka Tomislav Kiš ubacio je iz kornera, lopta se odbijala po petercu pa došla na lijevoj strani do bivšeg igrača Dinama koji je loptu zakucao u mrežu. Splićani su se nametnuli nakon tog gola i vrlo brzo izjednačili. Moufi je s desne strane ubacio loptu na drugu stativu, Krovinović spustio loptu glavom, a Kalinić ju smjestio u mrežu.

Mostar: Prijateljska nogometna utakmica HŠK Zrinjski - HNK Hajduk

Rokas Pukštas je u 17. minuti zabio za 2-1 nakon krasne kombinacije s Josipom Brekalom, ali sudac je poništio gol zbog zaleđa. Ponovljena snimka pokazala je kako je Amerikanac nije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Mostar: Prijateljska nogometna utakmica HŠK Zrinjski - HNK Hajduk

Hajduk je dominirao cijeli susret, kontrolirao je posjed i imalo nekoliko šansi, ali nije uspio pobijediti i tako se revanširati prvaku BiH za poraz otprije tri godine na Poljudu (3-1). No, to nije bilo ni bitno. Karoglan je htio dati priliku igračima iz drugog plana i mladim igračima od kojih klub puno očekuje u budućnosti. Igrali su svi koji su došli u Mostar.

- Bilo je emotivno. Zahvalio bih se Zrinjskom što su nas ugostili. Bila je jako lijepa atmosfera, drago nam je što smo došli u Hercegovinu. Utakmica je u prvom dijelu bila bolja s obje strane, u nastavku su zaigrali mladi igrači. Utakmica je ispunila svoju svrhu. Ovo je bilo zagrijavanje za derbi. Fokusiramo se za onaj prvi koji je najbitniji. Utakmica je to koju moramo pobijediti i tako se spremamo - rekao je Karoglan koji je na početku karijere igrao za Zrinjski.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Prijateljska utakmica 17.30 , Mostar
Zrinjski
Ćuže 3'
1 : 1
Hajduk
Kalinić 13'
Sortiranje događaja
90'

Kraj utakmice u Mostaru. Hajduk i Zrinjski remizirali su 1-1 u prijateljskoj utakmici. Ćuže je doveo domaćina u vodstvo u trećoj minuti, a Kalinić je deset minuta kasnije postavio konačan rezultat. Ovo je za hajdukovde bila generalka pred derbi s Dinamom koji se igra za osam dana na Poljudu. 

89'

Hajduk je pritisnuo u završnici. Žele se gosti vratiti u Split s pobjedom. 

88'

Nove klince uveo je Karoglan. Ušli su Mlači, Bobanović i golman Pavela. 

84'

Nove promjene u Hajduku. Kadet Marino Skelin i juniori Ivan Krstanović i Mateo Bačić ušli su u igru.

81'

Kao da jedni i drugi čekaju kraj utakmice. U potpunosti je pao ritam u drugom poluvremenu. Hajduk je dominirao većim dijelom utakmice, ali falilo je više kreacije i konkretnosti u napadu.

Komentari 182