Obavijesti

Sport

Komentari 194

PSG pogađao okvir gola, Real zabio i osigurao osminu finala

PSG pogađao okvir gola, Real zabio i osigurao osminu finala
11

Neobičnim golom Nacha Fernándeza Real Madrid pobijedio je PSG 1-0 kod kuće i osigurao prolazak u 1/8 finala Lige prvaka. Parižani su puno prijetili, ali nisu zabili

VIDEO

Cristiano Ronaldo šesti put u šest susreta nije izgubio međusobni ogled protiv momčadi za koju je nastupio Zlatan Ibrahimović. Za razliku od ogleda na Parku prinčeva koji je završio bez golova, Real Madrid u uzvratnom je ogledu u četvrtom kolu skupine A Lige prvaka pobijedio Paris Saint-Germain 1-0.

Kako je Šahtar pobijedio Malmö 4-0 u drugoj utakmici skupine, "kraljevski klub" dva kola prije kraja osigurao je prolazak u osminu finala najelitnijeg europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Ogled težak nekoliko stotina milijuna eura opet nije ponudio bajkovit nogomet. Obilježila ga je dominacija Parižana u prvom dijelu te čak četiri ozljede, od čega je po jedna u svakom sastavu - Marcela odnosno Verratija - zahtijevala zamjene.

Zlatan Ibrahimović prijetio je iz slobodnjaka u 29. minuti, PSG je polako počeo dominirati, a onda ga je presjekao gol Nacha Fernándeza, koji je samo dvije minute prije toga zamijenio Marcela. Ubacio je Nacho pred gol nakon blokade Kroosova udarca, a lopta je prevarila sve i završila u mreži.

Nije to obeshrabrilo francuskog prvaka koji je do kraja prvog dijela stvorio čak četiri izgledne prilike. Adrien Rabiot pucao je dvaput, od čega je prvi put pogodio stativu, Cavani je zakasnio na odličan ubačaj Maxwella pa u nadoknadi nonšalantno pokušao lobom prebaciti Navasa u situaciji licem u lice. Imao je i Real jednu šansu Isca, ali skinuo mu je šut Kevin Trapp.

Nastavak je gledateljima na Santiago Bernabéuu ponudio bitno sporiji tempo. PSG je početkom drugog dijela dominirao u posjedu lopte, a dobar period igre imao je i domaći sastav, ali bez izrazitih prilika. Moglo mu se to obiti o glavu.

Naime, u samoj završnici Ángel Di María mogao je zapapriti bivšem klubu iz slobodnjaka s 22-23 metra da je bio malo precizniji. Pogodio je prečku pa je Navas sačuvao praznu mrežu, a "kraljevi" slave prolazak među najboljih 16 momčadi Europe.

Luka Modrić za pobjedničku je momčad odigrao svih 90 minuta i nije se previše istaknuo glede napadačkih akcija, no bio je najprecizniji dodavač u svojoj momčadi (91 posto). Posljednjih osam minuta dobio je Mateo Kovačić koji je zamijenio Isca i zaigrao nakon tri utakmice pauze zbog famoznog istegnuća mišića.

U sljedećem kolu 25. studenog Real ide u goste Šahtaru, a PSG putuje u Malmö gdje će se Ibrahimović vratiti na mjesto u kojem je počeo karijeru. Parižani će osigurati osminu finala ako pobijede Šveđane, a Šahtar ne skine skalp Madriđanima.

Liga prvaka, skupina A, 1. kolo:

  • Real Madrid - Paris Saint-Germain 1-0 (Nacho 35')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 194
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu