Obavijesti

Sport

Komentari 8

Vaha zagrmio: Kašnjenja više nema, slijedi japanizacija kluba

Vaha zagrmio: Kašnjenja više nema, slijedi japanizacija kluba
1

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić preuzeo je francuskog prvoligaša Nantes koji je katastrofalno startao u sezonu. S četiri uzastopne utakmice bez poraza izvukao ih je iz zone ispadanja

VIDEO

Popularni Vaha je udario šakom o stol!

Nakon što je preuzeo Nantes koji je bio u rasulu zbog lošeg vođenja Miguela Cardosa, Vaha je podigao klub iznad zone ispadanja. Startao je porazom od Bordeauxa i nije se činilo da će to ići u dobrom smjeru.

- Bordeaux... Bili smo u šoku. Već nakon sedme minute gubili smo s 0:2. Nikada mi se to nije dogodilo u trenerskoj karijeri. Pogledao sam oko sebe i pitao se: 'Vahide, što se događa? Zašto si ovdje?' Na poluvremenu smo gubili s 0:3. Svi su očekivali da ću galamiti u svlačionici. Naprotiv, pokušao sam biti pozitivan. Igračima sam rekao: 'Dečki, izgubit ćemo ovu utakmicu, ali nema veze. Pobijedit ćemo u sljedećoj utakmici. Sada je bitnije nešto drugo. Izgubili smo prvo poluvrijeme, ali remizirat ćemo u drugom poluvremenu!' Tako je i bilo. Tako je sve krenulo -  prisjetio se Vahid Halilhodžić početaka na klupi Nantesa za France Football.

Nakon Bordeauxa padali su Toulouse (4-0) te Amiens (2-1) i Guingamp (5-0) te su remizirali su Rennaisom (1-1), a u Liga kupu su izbacili Montpellier.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila je potrebna hitna analiza situacije, kao i brzo upoznavanje s igračima. Prvi trening održao sam i prije negoli sam potpisao ugovor. Sjećam se kako su me igrači gledali dok sam pred njima držao govor. Vidio sam znatiželju, ali i brigu zbog svega što su čuli o meni - rekao je Vaha Francuzima.

Zbog rada u Francuskoj prozvali su ga 'Goničem robova', ponajviše zbog teških i mukotrpnih treninga.

'Dosta je kašnjenja, japanizirat ću klub!'

Tri godine je radio u Japanu kao izbornik, a tamošnji ga je savez otpustio netom prije početka SP-a u Rusiji. Vahu je to strašno pogodilo te je tužio Savez. Ipak, divi se japanskoj kulturi koju želi implementirati u Nantes.

- Želim japanizirati klub. Unijeti dašak japanske kulture koja podrazumijeva rad, poštovanje, pravodobnost, volju... Kako možete kasniti na trening, a primate visoku plaću - priča bivši trener Dinama i pokušava smiriti euforiju jer je tek počeo s radom.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u