Obavijesti

Sport

Komentari 2

VAK”AN”ZA i ove godine pravi hit u zadarskom akvatoriju...

VAK”AN”ZA i ove godine pravi hit u zadarskom akvatoriju...
8

U ZADRU Od 2008. godine organizira se VAK”AN”ZA, utakmice se igraju u moru, a odnedavno je turnir dobio i glazbeni dio pa je prerastao u Sport&Music festival...

VIDEO

VAK”AN”ZA je i ove godine u Zadru. Amaterski kup "anti-vaterpolista i neplivača" zadarskog akvatorija okupio je brojne amatere koji su se okušali u ovom sportu u kojem je Hrvatska jedna od najboljih reprezentacija svijeta.

Od 2008. godine organizira se VAK”AN”ZA, utakmice se igraju u moru, a odnedavno je turnir dobio i glazbeni dio pa je od kup natjecanja prerastao u Sport&Music festival. Ove godine najavljen je i Big trumpet show by Dj Inis featuring Priki na Welcome partyju, a nastupit će i band Ljetno kino, Tribute to Queen band koji je proglašen jednim od pet najboljih tribute to Queen bandova u svijetu te dj dvojac Vanillaz koji je nastupao na  Ultra Europa i Umagination festivalima. 

Natjecanje traje od 20. srpnja do 13. kolovoza na "igralištu" Kontra vitra, odnosno na ograđenom dijelu mora iza mula na zadarskoj rivi.

- Naš cilj je stvoriti projekt za svih, naš cilj je uljepšati naš grad i napisati novu priču o Zadru. VAK”AN”ZA Zadar 2015. godine slavi 8. rođendan i u skladu s tim  sazrijeva. Ove godine pripremamo nešto novo, drugačije, dinamičnije i idemo korak dalje: sportski dio projekta obuhvaća dva turnira, četiri grupe po tri ekipe gdje svatko igra sa svakim. Prvaci skupina prolaze u polufinale, a finale igre "fantastična šestorka". 

- Ekipe dobivaju bodove ovisno o nastupu, što znači da  „dobre“ ekipe brane bodove, a one „loše“ ih osvajaju. Sastavni dio kupa je i ženski turnir koji se igra ovisno o broju zainteresiranih vaterpolistica. Zasada je prijavljena jedna ženska ekipa, ali vjerujemo da će ih biti još. No od svega nam je možda i najvažnije što su se u ovih osam godina na turnirima rodila brojna prijateljstva, pa i ljubavi i svi zajedno širimo jednu dobru vibraciju – kazala nam je Lucia Kolega, domaćica Vakanze. 

I ona je sklopila brojna prijateljstva te s puno ljudi i danas održava kontakte, ali se na VAKANZI i zaljubila te je u sretnoj vezi s jednim od natjecatelja. Organizator i idejni začetnik Vakanze Borut Gatara poigrao se statistikom i zaključio da je Vakanza zapravo ­ jako plodan turnir.

­ - Prema slobodnoj procjeni, a vjerujem da je stvarni broj i veći, u ovih se osam godina Vakanze rodilo se 70­ak djece naših natjecatelja i natjecateljica. To su sve bebe iz naše Zadarske županije, tako da smo značajno digli natalitet na našem prostoru. Vaterpolo je igralo oko 1200 ljudi, pa je taj broj beba i te kako značajan za pojačanje populacije. Vakanza, očito, spaja ljude - zaključio je Gatara,  organizator utrke Wings for Life World Run i bivši  vaterpolist Vaterpolo kluba  Zadar . 

- Vaterpolo je za mene nešto posebno, nešto što  me  oduvijek zanima i privlači. Zbog toga sam i izmislio ovo, poprilično drugačiju vaterpolo igru, "glediviju" od one prave vaterpolo igre. Svjedoci smo raznih neprimjerenih događanja u košarci, nogometu i raznim drugim sportovima. Vakanza je upravo suprotno, želimo stvarati zvijezde među pravim istinskim sportašima, amaterima koji daju srce i dušu za svoj kvart i za svoju plažu, i činit ćemo to još dugo jer ne idemo nikuda. Tek smo se zahuktali i tek nam je ­ osam godina- kaže Gatara. 

11. kolovoza, četvrtfinale

  • MANGO BAR: Kovačević, N. Pinčić 1, Basioli, Marin 1, M. Pinčić, Beneta, Amanović, Knez, Knežević
  • SUKOŠAN: L. Grdović, Protić, T. Grdović, Gašparović, Pašić 1, K. Grdović, Pavić 1, Peričić 1, A. Dijan, Šmisl, Š. Dijan
  • 2:3 (1:0, 1:1, 0:1,0:1)
  • CROCCANTE TEAM: Bašić, Bojmić 4, Bilan, Košta, Zrilić 1, Kovčević 2, Sutlović
  • VOJNIČKI REVIVAL: Šnajder 1, Car, Sorić 1, Faričić 1, Buterin, Fatović, Kaštropil, Kucelin 1, Ćosić, Rubeša 1
  • 7:5 (2:0, 1:1, 2:2, 2:2)

Polufinalne utakmice, 12. kolovoza:

  • 20:30 Sukošan – VB Nema labavo
  • 21:30 Pinac Preko – Croccante team

Finale: 13. kolovoza:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'