Obavijesti

Sport

Komentari 122

'Ovakve utakmice su najlakše. Nema ništa ljepše nego kada istrčiš na Poljud, a svi pjevaju'

'Ovakve utakmice su najlakše. Nema ništa ljepše nego kada istrčiš na Poljud, a svi pjevaju'

Ne želimo da Hajduk bude tranzicijska momčad. Kada god dođem ovdje, uvijek govorim da želimo dominirati, kontrolirati susret i imati loptu, rekao je Dambrauskas uoči Vitorije

VIDEO

Nepregledni redovi ispred Poljuda i serveri u padu, a navijači u euforiji. Svi žele ugrabiti vrijedni papirić i biti dio čudesne atmosfere. Najbolji pokazatelj da se Europa vratila u Split.

Pokretanje videa...

Gudelj dobio mural VIDEO

Hajduk u četvrtak od 21 sat stupa na europsku scenu. Majstor s mora igra protiv Vitorije Guimaraes prvu utakmicu trećeg pretkola Konferencijske lige. Zbog blamaža prethodnih godina u europskim natjecanjima, Hajduk je izgubio status nositelja, a božica Fortuna nije baš bila dobre volje.

Splićanima je u trećem pretkolu dodijelila neugodnu i tešku Vitoriju Guimaraes, a posebno je bila ljuta na ždrijebu za play-off. Ukoliko Hajduk slavi protiv Portugalaca, tamo će igrati protiv Villarreala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Split: HNK Hajduk održao konferenciju za medije uoči utakmice konferencijske lige

No, o prošlosezonskom polufinalistu Lige prvaka baš nitko ne razmišlja. U mislima je samo Hajduk i kako srušiti Vitoriju. 

Pred novinare su uoči sutrašnjeg susreta stali trener Valdas Dambrauskas i Filip Krovinović. Prisutne je prvo zanimao status Josipa Eleza koji je prošle sezone bio stožerni igrač Hajduk, a ove skuplja minute na kapaljku. 

- Situacija s Elezom jako je dobra, ne znam zašto pitate, prije utakmice s Istrom imao je neku ozljedu, ali trenira i spreman je za utakmicu. Awaziem je veliko pojačanje za nas. Prije utakmice nikada ne govorim startnih 11, sretan sam što ga imamo, on je veliko pojačanje za Hajduk i ligu, veliki potencijal, ima iskustvo. Ima tek dva treninga s nama, prvi je bio nakon utakmice s Varaždinom i bio je više regeneracijske naravi. Sretni smo što ga imamo i naravno da će biti u kadru za utakmicu. 

Svi su složni da je Hajduk loše igrao protiv Varaždina?

- Znamo da nije bila to najbolja utakmica, ja sam odgovaran za to. Znamo što nije bilo dobro. Vjerujem da će u četvrtak biti drugačije i da možemo odigrati dobru utakmicu. Znamo da igramo protiv vrlo dobre portugalske momčadi koja zna igrati s loptom. Neće im biti lako uzeti loptu, ali mi moramo biti glavni na terenu. 

Split: HNK Hajduk održao konferenciju za medije uoči utakmice konferencijske lige

Hajdukov vezni red gubio je bitke protiv Varaždina, nije mogao zadržati loptu, a Splićani su se više orijentirali na kontranapade što su inače radili njihovi protivnici. Je li to nova ideja?

- Ne želimo da Hajduk bude tranzicijska momčad. Kada god dođem ovdje, uvijek govorim da želimo dominirati, kontrolirati susret i imati loptu. Prva utakmica protiv Istre nije bila spektakularna, ali kontrolirali smo. Nije lako reći zašto smo igrali tako protiv Varaždina. Krenuli smo dobro, imali 60 posto posjeda, ali stvari nisu išle na naš mlin. Mi želimo igrati samo nogomet u kojem dominiramo. Čeka nas vrlo dobar portugalski klub koji voli igrati s loptom, neće im ju biti lako oduzeti, ali mi želimo biti šefovi na terenu. Analizirali smo svaku utakmicu, znamo gdje su bili problemi i to pokušavamo prikazati igračima. Oni mogu i žele igrati bolje. Svaki igrač koji sutra izađe želim hrabrost od njega i borbenost. Uzmi rizik, nemoj bježati od lopte. Ako to napravimo, možemo nadigrati svakoga.

Nikola Kalinić i Marco Fossati već neko vrijeme su izvan teren, a sigurno neće zaigrati ni protiv Vitorije. A je li Dambrauskas zadovoljan fizičkom spremom svojih igrača?

- Fizička sprema je nešto što se radi određeno vrijeme. Zato nam treba i ritam utakmica. Dva tjedna bez utakmica pokušali smo nadoknaditi s prijateljskim utakmicama, ali to nije isto. Fizički nismo maksimalno spremni, ali nismo ni daleko od toga. Remi me ne bi zadovoljio. Pa igramo na domaćem terenu. 

Istra i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

Kako ste psihološki pripremili momčad?

- U tri dosadašnje utakmice ove sezone nismo bili na svom nivou. Vjerujem da ćemo s ritmom utakmica napredovati. Psihološki dio se ne može odvojiti od fizičke spreme. Ovakve utakmice su najlakše za trenera. Svi žele igrati. Nema ništa ljepše nego kada istrčiš na Poljud, a navijači pjevaju. Naš posao je da im se odužimo - zaključio je Dambrauskas. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića