Obavijesti

Sport

Komentari 11

Van der Sar: Nabrijani Ronaldo me nije puštao kući s treninga!

Van der Sar: Nabrijani Ronaldo me nije puštao kući s treninga!
1

Dok smo igrali zajedno u Unitedu, nakon svakog treninga me molio da ostanem još malo na golu. Govorio sam mu da uzme nekoga od mladih golmana, ali htio je baš mene, kaže Van der Sar

VIDEO

Ma što tko mislio o Cristianu Ronaldu, njegovu nogometu, ponašanju i životu, jedno mu nitko ne može osporiti - čovjek trenira "kao lud". I tako je bilo oduvijek, veliki Portugalac je postao velik upravo zbog svojih radnih navika, beskompromisnim treniranjem kojim je nabildao svoj talent do razine da postane jedan od četiri, pet najvećih nogometaša u povijesti. Priče o njegovom treniranju, o načinu na koji je došao do vrha, periodično izlaze u javnost, a jedna od njih stigla je u razgovoru s Edwinom van der Sarom.

- Kad sam 2005. došao u Manchester United, zatekao sam tamo dva mlada napadača koja su doista 'luđački' trenirali. Cristiano Ronaldo i Wayne Rooney. Međutim, i među njima se vidjela razlika, jer Ronaldo je rad na sebi odveo na neku sasvim novu razinu - počeo je Van der Sar pa nastavio:

- Čak i izvan terena, kad bi treninzi završili, svake sekunde bio je posvećen tome da bude još bolji. Jako je dobro pazio kad se mora odmarati, kad i kako dodatno trenirati, raditi na jačanju muskulature... Nevjerojatno je koliko je taj čovjek posvećen nogometu.

Uz sve ostale detalje u igri, Ronaldo je svakog dana pokušavao biti bolji i u izvođenju slobodnih udaraca. A to je dio priče u koji upada Van der Sar.

- Kad bi trening završio, naporan i intenzivan trening kod Sir Alexa, došao bi do mene i rekao: 'Edwine, možeš još malo stati na gol?' Govorio bih mu da uzme nekoga od golmana iz mlade momčadi, ali on je inzistirao da to budem baš ja. Želio je trenirati baš protiv mene - priča Nizozemac, koji je imao čak i kreativne pokušaje da što prije ode kući. Nije prolazilo.

- Zafrkavao sam ga da mu je bolje uzeti nekog od mladih golmana da mu ne uništim samopouzdanje kad shvati da mi ne može zabiti. A on bi me gledao, slušao, pa rekao: 'Ne, ne, moraš ti biti na golu'. I naravno da sam ostajao... - kazao je Van der Sar.

I danas, sa 47 godina na leđima, kao zaposlenik Ajaxa, divi se svom 15 godina mlađem bivšem suigraču.

- Vjerujte mi, Cristiano je zaista jako dobar dečko. Baš jako dobar. I zato mi je žao što ga ljudi često ne doživljavaju tako - završio je Van der Sar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani