Obavijesti

Sport

Komentari 66

VAR je pao na najvećem ispitu! Strahonja: Ukinite VAR suce...

VAR je pao na najvećem ispitu! Strahonja: Ukinite VAR suce...
6

Uz ovakvu tehnologiju, kako uvjeriti navijače da je riječ samo o slučajnim pogreškama? Hoće li lige nakon ovakvog debakla na SP-u početi izbacivati iz upotrebe VAR?

VIDEO

Je li ovo najgore suđenje ikad na svjetskim prvenstvima? Ne, sigurno nije. Ali kad bismo stavili u korelaciju sudačke pogreške i nepravde s razvojem tehnologije... Da, apsolutno najgore suđenje! I posve neobjašnjivo.

Pokretanje videa...

Doček Joška Gvardiola bakljadom u Kerestincu 00:59

Jer dok možemo shvatiti da sportaši na neka velika natjecanja, ponajprije Olimpijske igre, odlaze prema geografskom ključu, zato što je "bitno sudjelovati", suce birati prema tom kriteriju, a ne kvaliteti je apsurd. Kojim su unaprijed osudili neke vrhunske sportaše na rezultatski podbačaj. Jer koštat će ih sudačke pogreške.

Ili to nisu pogreške?

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - England v France

- VAR, odnosno suci koji sjede iza njega, manipuliraju utakmicom - došao je za vrijeme katarske smotre na svoje Nenad Bjelica.

I Marijo Strahonja bio je šokiran i nije uspio objasniti neke stvari.

- Vidjeli smo masu loših odluka i loših sudaca na ovom prvenstvu. Fifa daje šansu sucima i iz ostalih konfederacija. To je velika količina sudaca i teško mi je reći da se mogu iz tolikog broja izvući svi dobri - kaže HTV-ovo Oko sokolovo.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - France v Poland

Čak i u finalu Argentina je dobila penal koji "nitko nije vidio". A ni jedan od rekordnih pet jedanaesteraca koje je dobila u sedam utakmica nije bio čist.

- Suci dolaze s drugih kontinenata, na razini Uefe suđenje je puno bolje nego u Fifi. U polju suđenje nije bilo loše, ali jest način i korištenje VAR-a. To je sjajan alat koji može pomoći suđenju, po pitanju poluautomatskog zaleđa, iako smo imali dvije situacije za centimetar protiv Hrvatske, ali on je tu pravedan. Kao i gol tehnologija. No, u nekim utakmicama sudac koji gleda monitor potpuno suprotno procijeni od svih nas koji gledamo, i od dječaka koji ide u četvrti razred osnovne škole. Kako je moguće da u polufinalu dijete u četvrtom razredu kaže "ovo je penal", a onda imate suca koji to ne može tako okarakterizirati?! To nije dobro, nešto se mora promijeniti. Nije kriv VAR kao alat nego kako se on koristi - dodao je Strahonja.

Kako to riješiti?

- Možda je bolje da tih sudaca u VAR sobi uopće ne bude. Onda glavni sudac može i sam doći do monitora i pogledati.

A na idućem SP-u bit će 48 reprezentacija, 80 utakmica i 33 glavna suca!

- Bit će ukupno 127 sudaca! To je definitivno previše. Pa ovdje je bilo sudaca koje su pozvali, a nisu sudili nijednu utakmicu!? Kako to opravdati i objasniti? - rekao je Strahonja pa zaključio:

Zaprešić: VAR tehnologija koja će se koristiti na utakmici NK Inter Zaprešić - NK Istra

- Koliko god je teško neke stvari prihvatiti, naši suci vrlo dobro sude.

Da, možda ćemo nakon SP-a više cijeniti HNL suce. Ali nakon što smo, unatoč VAR-u, gledali pogreške u korist Argentine, Belgije..., na štetu Poljske, Maroka, Kanade, Saudijske Arabije... pitamo se ostavljaju li suci zaista (dovoljno) prostora nama naivcima da i dalje vjerujemo kako je riječ samo o - pogreški...

POGLEDAJTE VIDEO: SLAVUJ PERIŠIĆ ZAPJEVAO U SPLITU

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica