Obavijesti

Sport

Komentari 178

Rijeka blizu Europe: Nakon preokreta je pao Varaždin...

Rijeka blizu Europe: Nakon preokreta je pao Varaždin...
4

Opasno je visjela Rijeka protiv Varaždina u 35. kolu HNL-a, ali na kraju je preokretom došla do vrijedne pobjede (3-2). Varaždince je doveo u vodstvo Obregon, a preokrenuli su Menalo, Capan i Drmić. Za domaćine je još zabio Novoselec

Bila je to iznimno važna utakmica za oba sastava. Domaćinu su trebali bodovi kako bi se udaljili s dna ligaške ljestvice, dok je Rijeka trebala pobjedu kako bi ostala u igri za plasman u Europu.

Pokretanje videa...

Josip Drmić u Rijeci 01:47

Varaždin bi pobjedom preskočio Istru 1961 i Lokomotivu te se izjednačio sa Slaven Belupom uoči posljednjih 90 minuta sezone. S druge strane Rijeka je lovila pobjedu kojom bi se približila Gorici na bod zaostatka, ali i pobjegla Hajduku na +4.

Poveo je domaćin, ali na koncu su ipak se radovali gosti.

Varaždin je krenuo napadački svjestan da nema što čekati. Prvu veliku priliku domaćin je imao u 17. minuti nakon što je Velkovski pogriješio u svome šesnaestercu. Varaždin je imao dvije odlične situacije, ali oba udarca završila su u riječkom bloku.

Varaždin i Rijeka sastali se u 35. kolu HT Prve lige

U 26. minuti zaprijetio je Elezi, ali je loše pucao. Bolju igru domaćin je okrunio vodstvom u 34. minuti, a najzaslužniji za pogodak je bio gostujući branič Luka Capan koji je pogriješio odigravši povratnu loptu. Htio je dodati Velkovskom, ali je gurnuo u prostor Obregonu, a kolumbijski napadač je mirno zabio pored Nevistića za 1-0.

Rijeka u prvom poluvremenu nije pokazala ništa, no gosti su u nastavak ušli daleko odlučniji i konkretniji. I u 62. minuti uspjeli su izjednačiti. Pavičić je ubacio iz kornera, a Menalo zabio glavom za 1-1. Samo pet minuta kasnije gosti su imali novi korner, Pavičić je ponovo ubacio, Horkaš otišao u prazno, a Capan u gužvi poentirao.

Varaždin i Rijeka sastali se u 35. kolu HT Prve lige

U 79. minuti Rijeka je zabila i treći gol nakon što je Drmić lijepo prošao po desno strani kaznenog prostora i pogodio suprotni kut za 3-1.

Tračak nade za Varaždin stigao je u 84. minuti. Sjajno je ubacio Postonjski iz slobodnog udarca, a najbolje se snašao Novoselec koji je u padu smanjio na 3-2.

Varaždin i Rijeka sastali se u 35. kolu HT Prve lige

U 90. minuti domaćin je mogao i do izjednačenja, Obregon je prošao po desnoj strani i uposlio Bobana koji je pucao, ali je Escoval blokirao njegov udarac.

Varaždin i Rijeka sastali se u 35. kolu HT Prve lige

Rijeka sada ima 58 bodova, bod manje od trećeplasirane Gorice koju večeras očekuje susret protiv prvaka Dinama. Hajduk na petom mjestu ima četiri boda manje od Rijeka, ali i susret manje protiv Šibenika.

Varaždin je ostao na začelju sa 28 bodova, bod manje od Istre, Lokomotiva ima 30, a Slaven Belupo 31 bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
35. KOLO HNL-A 15 SATI , Gradski stadion Anđelko Herjavec, Varaždin
Varaždin
Obregon 34', Novoselec 84'
2 : 3
Rijeka
Menalo 62', Capan 67', Drmić 79'
Sortiranje događaja
90+8'

I to je kraj zanimljivog susreta u Varaždinu. Rijeka je nakon preokreta i to teškom mukom pobijedila Varaždin 3-2. 

Domaćini su imali 1-0 u prvom dijelu i puno bolju igru, ali ulaskom Murića i Libera gosti su se preporodili i preokrenuli. Zabili su redom Menalo, Capan i Drmić, dok je gostima nadu u izjednačenje dao Novoselec. Imao je Varaždin šansi za bod, ali nije ih iskoristio.

Tomićeva momčad se tako spasila nakon očajnog prvog dijela i došla do vrijedna tri boda, a u sljedećem kolu protiv Gorice imaju priliku osigurati Europu. Sada imaju baš sve u svojim rukama.

90+4'

Kakva šansaaaaaaaaaaaaaaa. Proletjelo je ovo pored gola. Pucao je opet Novoselec nakon ubačaja iz kornera, ali malo neprecizno. 

90+2'

Koliko preokreta u današnjoj utakmici. Nakon dominacije Riječana, sada je Varaždin preuzeo kontrolu. Pokušavaju domaćini zaprijetiti i doći do još jednog gola koji bi im donio barem bod. Imali su prije nekoliko minuta sjajnu šansu preko Bobana koji to nije iskoristio. Još šest minuta do kraja utakmice.

90'

Kakva šansa za Varaždin! Obregon je napravio nered po desnoj strani i izvozao Capana, poslao je na lijevu stranu kaznenog prostora gdje je bio Boban. Bila je to sjajna prilika, ali napadača Varaždina je u posljednji trenutak blokirao netko od Riječana. Čak osam minuta nadoknade ćemo gledati.

88'

Čeka nas napeta završnica u Varaždinu. Domaćini žele barem do boda. Goran Tomić je napravio nove promjene. Izašli su Menalo i Pavičić, a ušli Štefulj i Lepinjica.

Komentari 178