Obavijesti

Sport

Komentari 26

Vatrene doveo isti avion kao na doček, sudi bivši vjeroučitelj...

Vatrene doveo isti avion kao na doček, sudi bivši vjeroučitelj...
1

Utakmicu između Hrvatske i Mađarske suditi će William Collum, bivši vjeroučitelj. Vjeronauk je počeo predavati još 2000. godine, a 2012. ga je Fifa svrstala u elitnu skupinu sudaca...

VIDEO

Sjećate li se onog predivnog 16. srpnja 2018. kada su vatreni sletjeli u Zagreb, dan koji će zauvijek ostati zapisan u srcima svih Hrvata?  E pa hrvatska nogometna reprezentacija je istim tim avionom otputovala u Budimpeštu.

Slučajnost ili namjera, još nije poznato, ali u našim igračima su se sigurno probudile emocije koje su doživljavali tog predivnog dana uoči slijetanja na zagrebački aerodrom, pa onda i doček na Trgu bana Jelačića. 

Pokretanje videa...

01:00
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🛬 #Vatreni sletjeli u Budimpeštu 🇭🇺🇭🇷 #BudiPonosan #Hrvatska #EURO2020

A post shared by Hrvatski nogometni savez (@hns_cff) on

Vatreni su u večernjim satima stigli u Budimpeštu, a Mađare je posebno oduševio Nikola Vlašić. Domaćini su dostojno dočekali viceprvake svijeta na aerodromu i poželjeli se slikati s našim igračima. Dok neki nisu bili raspoloženi, Nikola Vlašić strpljivo se slikao sa svakim navijačem koji mu je prišao i zaradio ogromne simpatije.

Hrvatsku u nedjelju u 18 sati očekuje utakmica drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a protivnici su nam Mađari. Vatreni su uz puno mučenja i truda srušili Azerbajdžan (2-1), no najbitnija su tri boda.

Utakmica protiv Mađarske će biti drugačija jer Dalić neće smjeti postaviti momčad toliko ofenzivno, a treba dodati da će domaćini u Budimpešti na rasprodanom stadionu biti sigurno napaljeni na nas, jer ipak igraju protiv viceprvaka svijeta. 

Utakmicu će suditi bivši vjeroučitelj, Škot William Collum. Willie, kako ga prijatelji zovu, rođen je 1979. godine. Od djetinjstva je pokazivao zanimanje prema religiji, a to je završilo tako da je diplomirao na teološkom fakultetu.

Vjeroučitelj je postao 2000., a u međuvremenu je upoznao još jednu svoju ljubav, a to je suđenje. Godinama je paralelno sudio utakmice prvo nižerazredne škotske lige, a onda Premier lige i predavao vjeronauk, a 2012. dobio je ogromno priznanje od Fife koja ga je svrstala u elitnu skupinu svjetskih sudaca. To je bio trenutak kada se još više posvetio sudačkom poslu i prestao je predavati vjeronauk.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka