Obavijesti

Sport

Komentari 16

Vatreni će na China Cupu igrati protiv južnoameričkog prvaka

Vatreni će na China Cupu igrati protiv južnoameričkog prvaka
1

RAZNOVRSNI PROTIVNICI Hrvatska će na China Cupu igrati protiv Kine, Islanda i Čilea. Turnir će se igrati od 10. do 15. siječnja u kineskoj provinciji Guangxi

VIDEO

Kako smo već najavili, izabrana vrsta Hrvatske bit će u siječnju 2017. godine jedan od četiri sudionika prvog izdanja China Cupa.

U Kini ćemo, naravno, biti bez glavnih zvijezda i priliku će sigurno dobiti i još neki igrači iz HNL-a, a još nije ni poznato koje će sve reprezentacije igrati na turniru.

Na prvom izdanju China Cupa, od 10. do 15. siječnja 2017. godine u provinciji Guangxi, sudjelovat će i hrvatska nogometna reprezentacija, uz nacionalne selekcije domaćina Kine, Islanda - senzacije s Eura 2016. i suparnika Vatrenih u kvalifikacijama za SP u Rusiji - te Čilea, dvostrukog osvajača Copa Americe.

Četiri će sudionika prvo odigrati polufinalne dvoboje - parovi će biti određeni ždrijebom - a potom će se pobjednici 15. siječnja boriti za trofej, dok će poraženi polufinalisti igrati za treće mjesto.

- Brojni poznati nogometaši i treneri proslavili su Hrvatsku diljem svijeta, pa tako uživamo visok ugled i u Kini. Veselimo se ovom turniru i prilici da promoviramo naš nogomet u zemlji poput Kine te se nadam da će China Cup otvoriti još više prigoda da naši igrači i treneri odigraju ulogu u razvoju kineskog nogometa - rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker.

- Veselimo se pokazati snagu i šarm južnoameričkog nogometa kineskim navijačima. Želimo osvojiti prvi China Cup i tako pokazati zašto je naša reprezentacija aktualni pobjednik Copa Americe - izjavio je Arturo Salah, predsjednik Čileanskog nogometnog saveza, čija reprezentacija drži sjajno šesto mjesto na Fifinoj ljestvici.

- Vjerujem da će biti zanimljivo pokazati nogomet naše male zemlje u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta. Veselimo se sudjelovati na prvom China Cupu kako bi Kinezi mogli saznati više o Islandu i našem nogometu - dodao je Geir Thorsteinsson, predsjednik Islandskog nogometnog saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera