Obavijesti

Sport

Komentari 18

Pogledajte prve reakcije nakon pobjede Hrvatske nad Japanom!

Pogledajte prve reakcije nakon pobjede Hrvatske nad Japanom!
7

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Japan nakon penala, a heroj utakmice je Domagoj Livaković koji je Japancima obranio čak tri jedanaesterca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
KOMENTARI IZ REGIJE

Mediji iz regije: Vatreni su imali sreće! Penali očito nisu rulet kada u njima sudjeluju Hrvati

Dok srpski Alo.rs piše da je presudila sreća, crnogorske Vijesti detektirale su da su 'vatreni' kraljevi izvođenja jedanaesteraca.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

KOMENTAR IZ DOHE

Livi, hvala! Ma dajte nam i te strašne Brazilce, nema straha kad nam je na golu Zadranin...

Vatreni iz 1998. bili su nedodirljivi, momčad kojoj smo se divili, djelovala je kao san. A onda su se pojavili Dalićevi Vatreni. Momčad koja se ne boji nikoga i koja ima onu stvar kad bude stani-pani.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

'NAPRAVILI SMO POVIJEST'

Dalić: Mislili su oni da će lako s Hrvatskom. Nikad nemoj Hrvata podcijeniti! Takvi uvijek požale

Čestitke dečkima, napravili smo povijest. Ovo je treći ulazak među osam na svijetu. Odigrali smo hrabro i borbeno, veliki je ovo rezultat, rekao je izbornik nakon slavlja nad Japanom

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

'JAKO TEŠKA UTAKMICA'

Nismo igrali na našem nivo kako znamo, ipak mislim da smo imali dvije tri dobre šanse, da smo zabili prvi to bi išlo u boljem smjeru za nas, ali opet smo pokazali karakter i došli smo do tih penala - poručio je kapetan Modrić.

- Nismo u prvom poluvremenu igrali kako treba, ušli smo dobro, ali su nam zabili gol. U drugom pol. dogovorili smo da se dignemo gore, da pasevima dođemo u njihovu polovicu. Promijenili smo način igre, dugim loptama tražili smo igrače.

- Jako teška i iscrpljujuća utakmica, ali u četvrtfinalu smo. Skidamo kapu svima, a najviše Livakoviću, koji nas je odveo dalje. Vidjet ćemo tko će nas čekati, jer nogomet je nepredvidiv. Tko god dođe, s nestrpljenjem ga očekujemo. Bit ćemo sigurno na boljem nivou nego danas. Nije lako fizički ponijeti, ali imamo vremena za rekuperaciju - rekao je Modrić.

'POKAZALI SMO KARAKTER'

- Nije bila laka utakmica. Japan je pokazao zašto je pobijedio Nijemce i Španjolce, trkački su moćni, dobro stoje iza, kompaktni su, imaju kvalitetu. Možda su malo promijenili sistem, neke kretnje. Mi još u početku nismo bili toliko adaptirani na to. Dobili smo pogodak iz prekida i nije se bilo lako vratiti. Dogovorili smo se na poluvremenu, da smo bili u ovoj situaciji već. da se možemo vratiti, da imamo kvalitetu i da mislimo da smo bolji od njih i da to moramo pokazati. Malo smo promijenili stil igre 2. poluvrijeme. Išli smo malo direktnije prema golu. Zabili smo taj gol... Bila je teško utakmica do kraja. I trkački i pritisak i sve. Došli smo do penala, Livi je odlično branio - rekao je Borna Barišić.

Vi i Juranović stajali ste nešto niže?

- Ovisi sve o tome kako će se Japan postaviti. Stajali su dosta visoko s bekom i s krilom, imali su trojicu naprijed, moraš na to paziti, nije to utakmica gdje imaš šansu za ispravak... Treba se koncentrirati na obranu.

Kakav je bio govor pred 2. produžetak?

- Više ne znaš tko što priča. Teško je to. Jako smo svi umorni. Svak svoju priču vodi, međutim u svakom momentu smo bili skupa. Imamo taj momčadski duh i to je najbitnije..

Modrić, Kovačić, Perišić zamjene komentar?

- Umor prisutan, teško ti je razmišljati, moraš se koncentrirati na utakmicu. Dečki koji su ušli unijeli su energiju, i to je ono što mislim da nas krasi ovaj SP, da svi igrači s klupe rade odlično na treningu. Dan nakon utakmice uvijek je odličan trening, svi smo skupa, nema nikakvih problema, predivna atmosfera...

Livaković?

- Top, ljubim ga. Što da kažem. Znamo da on odlično brani penale, vježbali smo ih... Svaka mu čast.

Koliko teško gledati penale?

- Katastrofa dragi... Znaš da si, ovaj jesi-nisi, ja sam imao tu nesreću da smo izgubili finale u Europi, nisam htio da se to ponovi...

Komentari 18