'Vatreni' kao Rolling Stonesi: Navijači zbog Modrića prekidali trening i lovili ga u zračnoj luci | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Vatreni' kao Rolling Stonesi: Navijači zbog Modrića prekidali trening i lovili ga u zračnoj luci

'Vatreni' kao Rolling Stonesi: Navijači zbog Modrića prekidali trening i lovili ga u zračnoj luci
5

Nikad na početku velikog natjecanja nije bila takva ludnica oko hrvatske reprezentacije, nikad 'vatreni' nisu imali takvu svjetsku facu. Samo je jedan bio (blizu) tog ranga...

VIDEO

Ma ne navijam za Real, ali taj je čovjek čudo! I nadam se da će ostati u Realu te da će još neko vrijeme igrati nogomet, pričao nam je novinar španjolskog Asa tražeći da ga fotografiramo ispred Lukine fotografije koja krasi press centar u hrvatskom kampu u Njemačkoj.

U 2 sata u noći zaštitari su, tvrde neki, u kampu reprezentacije tjerali nekoliko navijača koji nisu došli smetati igračima niti pjesmom ih podržati, nego samo s jednim ciljem: vidjeti Luku Modrića. Na otvorenom treningu, a slično je bilo i kad je sletio iz Madrida na Krk, kad se pojavio u Rijeci, kad je sletio u Lisabon i otputovao odande u Njemačku, kad je zakoračio u Neuruppin... Ludnica, pomama! Kakvu hrvatski nogomet ne pamti.

Pokretanje videa...

Prvi trening Vatrenih 00:55

Zlatko Dalić, kao i većina trenera, voli mir. Fokus i koncentraciju na treninge i utakmicu. A to dosad nije imao. Pogotovo otkad se reprezentaciji priključio Modrić. Kamo god došli, "vatreni" su doista bili kao Rolling Stones: zabava za mase, za puk.

Neuruppin ima nešto više od 30.000 stanovnika. Na igralištu kluba koji igra u šestoj ligi tribina ima 300 sjedalica. A na doček hrvatske reprezentacije i na otvoreni trening došlo je po 5000 ljudi! Iseljeni Hrvati potegnuli su i iz Švicarske, ali gomila je ondje bila i Nijemaca, njemačke djece, u dresovima svog idola Luke Modrića.

Da, svjetska je faca i Joško Gvardiol, pa i Mateo Kovačić, možda i Marcelo Brozović, ali Modrić je taj. Čovjek zbog kojeg nogometni fanovi ne samo da dolaze na utakmice, nego i na treninge, kojeg vrebaju pred hotelima, na treninzima, traže veze kako da dođu do njega po potpis, selfie, stisak ruke..., pa i riskiraju kazne utrčavanjem na teren samo da ga vide.

Kao Cristiano Ronaldo, Messi, nekad Beckham, Kaka, Ronaldo, Ševčenko..., u neka davnija vremena Maradona, Van Basten, Cruijff...

Zato je boravak "vatrenih" u Njemačkoj izazvao veću ludnicu nego ikad! Obično je u mjestima gdje je bio hrvatski kamp na velikim natjecanjima bilo stotinjak lokalaca na dočeku, mahali su zastavicama, teško su mogli nabrojati pet igrača Hrvatske, a treninge su vrebali jedino novinari.

Lisabon: Prijateljska utakmica Portugala i Hrvatske prije odlaska na EURO 2024.

Ne i 2024. u Njemačkoj. Sada je tu Luka, svjetska zvijezda kakva je bio još samo Davor Šuker 2002. u japanskom Tokamachiju. I Šuker, Boban i Prosinečki 1998. u francuskom gradiću Vittelu, ali tek kad su Ćirini "vatreni" otišli daleko na SP-u i postali hit te proslavili kockice.

Svu njihovu slavu sada je nadmašio Modrić. Za mnoge najveća zvijezda Eura u Njemačkoj. Skromni čarobnjak s loptom, kojem mnogi žele da u 39. godini ostvari san i osvoji pehar s Hrvatskom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner