Obavijesti

Sport

Komentari 1048

Volejčina Brozovića za tri velika boda! Vatreni osvojili Bratislavu

Volejčina Brozovića za tri velika boda! Vatreni osvojili Bratislavu
17

Poslije boda u Rusiji Hrvatska je uzela sva tri u Slovačkoj zahvaljujući majstoriji Marcela Brozovića koji je u 86. minuti pogodio fantastičan volej. Vatreni su nanijeli prvi poraz Slovačkoj

Hrvatska nogometna reprezentacija u susretu je 5. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine kao gost svladala Slovačku u Bratislavi s 1-0 (0-0).

Strijelac vrlo važnog pogotka vrijednog tri boda bio je Marcelo Brozović u 86. minuti.

U odnosu na utakmicu protiv Rusije u Moskvi prije tri dana izbornik Zlatko Dalić napravio je čak pet promjena u početnoj postavi. I dok je ulazak Vide na poziciju stopera bio očekivan, on u Moskvi nije igrao zbog suspenzije, a Ivušić je debitirao na vratima zbog ozljede Livakovića, ulasci Ivanušeca, Oršića i Čolaka umjesto Pašalića, Perišića i Kramarića bili su taktičke naravi.

Sve te promjene donijele su agresivniji ulazak Hrvatske u utakmicu i veliki broj udaraca na vrata u prvih 20-ak minuta, a upravo je to nedostajalo u Moskvi. No, ti udarci nažalost nisu donijeli rezultat iako je pokušaj Oršića s 20-ak metara u 10. minuti bio vrlo blizu, slavlje "vatrenih" spriječila je greda. Novu priliku Hrvatska je imala u 19. minuti kada je Ivanušec odlično proigrao Čolaka, no vođa navale Hrvatske u Bratislavi je oklijevao pa je njegov pokušaj blokirao Škriniar.

Bratislava: Sraz Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijskom susretu za nogometni SP 2022.

Nakon obećavajućih 20-ak minuta Hrvatska kao da se ispuhala, a Slovačka je došla do daha te nekoliko puta opasno zaprijetila. U 26. minuti Slovaci su dobro kombinirali po lijevoj strani, Mak je utrčao u kazneni prostor i uputio oštar udarac kojega je Ivušić sjajno obranio. Samo tri minute potom uslijedila je velika gužva u hrvatskom kaznenom prostoru, pucali su Šatka, Schranz i Kucka, no svi ti pokušaji su blokirani.

Pokušao je Dalić u nastavku vratiti inicijativu na stranu Hrvatske uvođenjem Livaje, Perišića, Pašalića i Kramarića, no te izmjene nisu dale rezultat. Štoviše, u drugom poluvremenu prvu pravu priliku imala je Slovačka kada je u 73. minuti Mak oteo loptu neopreznom Vidi, poslao prizemni ubačaj na peterac gdje je stajao Boženik, no slovački napadač koji je ušao u igru 10-ak minuta ranije nije uspio zahvatiti loptu.

Imala je Slovačka izgledu priliku i u 83. minuti kada je Kucka slučajno poskliznuvši se otvorio priliku za udarac Jirke sa 20-ak metara, no Ivušić je opet bio siguran.

World Cup - UEFA Qualifiers - Group H - Slovakia v Croatia

I kad se činilo kako utakmica plovi ka remiju bez golova, Hrvatska je povela u 86. minuti. Majer je izveo slobodni udarac s lijeve strane, Kucka nije uspio dobro raščistiti situaciju pred svojim golom, lopta je pala točno na nogu Brozovića koji je pucao iz prve sa 16 metara i pogodio sam donji desni kut nemoćnog Rodaka.

Iako je do kraja ostalo vrlo malo vremena, Slovačka je imala nekoliko izglednih situacija, ali istaknuo se Ivušić. Vratar Osijeka je prvo u 88. minuti vršcima prstiju odbio loptu preko grede nakon udarca Boženika sa 12 metara, samo minutu potom odbio je u korner i opasan pokušaj Kucke sa više od 20 metara.

Bratislava: Sraz Slovačke i Hrvatske u kvalifikacijskom susretu za nogometni SP 2022.

Na polovici kvalifikacija Hrvatska dijeli prvo mjesto na ljestvici s Rusijom, obje reprezentacije imaju po 10 bodova, slijedi Slovenija sa sedam, Slovačka je četvrta sa šest, dok su Malta i Cipar na dnu sa po četiri boda.

Za tri dana Hrvatska će u 6. kolu u Splitu ugostiti Sloveniju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA SP 20:45 , BRATISLAVA
Slovačka
0 : 1
Hrvatska
Brozović 86'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraaaaaaj! Hrvatska je pobijedila u Slovačkoj i osvojila tri velika boda za ostanak na vrhu skupine zajedno s Rusijom!

89'

Krenuli su Slovaci svim silama naprijed, Ivušić još jednom brani Kucki.

88'

Ivuššiiiić! Tek što smo zabili, mogli smo primiti, ali Ivušić je majstorski obranio. Bravo, Ivice!

86'

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Brozoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić!

Kakav gol, u kakvom trenutku, kakvog majstora! Majer je izveo slobodan udarac, Slovaci odbili, a na volej naletio Brozović i spektakularno pogodio s 18 metara.

85'

Dalić vadi zadnji adut iz rukava, umjesto Kovačića završne minute odradit će Lovro Majer u debiju za Hrvatsku.

Komentari 1048