Obavijesti

Sport

Komentari 1224

Hrvatska utišala puni Parken: Sjajni Pašalić srušio Dance!

Hrvatska utišala puni Parken: Sjajni Pašalić srušio Dance!
4

Hrvatska je u trećem kolu Lige nacija konačno uzela puni plijen. Naši nogometaši su na krcatom Parkenu srušili neporažene Dance golom Marija Pašalića u 70. minuti

Pogodak vrijedan pobjede na Parken stadionu postigao je Mario Pašalić u 69. minuti, nakon ubačaja Marcela Brozovića. Pašalić je spremno dočekao loptu na visini peterca i poput rasnog strijelca uklizao te ju proslijedio u mrežu kroz noge danskog vratara Kaspera Schmeichela.

Pokretanje videa...

Liga nacija - Danska Hrvatska 00:28

Danska je bila bolja i opasnija u prvom poluvremenu, ali jedini udarac unutar okvira, koji je u 40. minuti uputio Andreas Cornelius, Dominik Livaković je odlično obranio.

UEFA Nations League - Group A - Denmark v Croatia

Na početku drugog poluvremena Zlatko Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, što je potpuno promijenilo i značajno poboljšalo igru hrvatske reprezentacije, koja je ovladala loptom i postala opasna po suparnička vrata. To je, u konačnici, rezultiralo Pašalićevim pogotkom koji je Hrvatskoj donio treću pobjedu u 13. nastupu "Vatrenih"u Ligi nacija.

Danci su u 86. minuti postigli pogodak, ali je on poništen jer je strijelac Jonas Wind kod upućivanja lopte bio u zaleđu.

UEFA Nations League - Group A - Denmark v Croatia

Unatoč porazu od Hrvatske Danska je ostala na vrhu ljestvice sa šest bodova. Po četiri boda imaju drugoplasirana Austrija i Hrvatska koja je na trećem mjestu. Na začelju je Francuska s dva boda.

U drugoj utakmici 3. kola Austrija i Francuska su u Beču odigrali 1-1. Austrijance je u vodstvo doveo Weimann u 37. minuti, a izjednačio je Mbappe u 83. minuti.

UEFA Nations League - Group A - Denmark v Croatia

Lipanjsku seriju utakmica u Ligi nacija Hrvatska će zaključiti u ponedjeljak, 13. lipnja, dvobojem protiv Francuske (20.45 sati) u predgrađu Pariza na Stade de Franceu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga nacija, 3. kolo 20.45 , Kopenhagen, Danska
Danska
0 : 1
Hrvatska
Pašalić 70'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaj! Hrvatska je pobijedila Dansku 1-0 golom Marija Pašalića i došla do prva tri boda u ovogodišnjem izdanju Lige nacija. 

Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav, Danci su dominirali i prijetili i samo zahvaljujući Dominiku Livakoviću lopta nije završila u našoj mreži.

Ulaskom Luke Modrića i Matea Kovačića sve se promijenilo. Konačno smo živnuli i zaigrali kako znamo. Dominirali smo u drugom dijelu prijetili, a pozlatilo nam se u 70. minuti. Pašalić se sjajno snašao u gužvi u zabio Schmeichelu kroz noge. 

Do kraja susreta Danci su bacili sve karte u napad i prijetili žestoko, ali srećom naša mreža ostala je netaknuta. 

Modrić je opet pokazao koliko nam znači, ali velike pohvale zaslužili su Josip Šutalo i Martin Erlić. Prvome je ovo bio debi, Martinu drugi susret, ali odigrali su kao da su zajedno odradili bezbroj ovakvih utakmica. Očistili su brojne lopte, osvajali duele, bili sigurni i čvrsti. 

I to posebno raduje izbornika Dalića jer dobio je sjajna rješenja na poziciji stopera. 

90+3'

Sve smo maestralno odigrali. Broz je proigrao Pašalića, on mu vratio. Brozović je bio na rubu šesnaesterca, ali gađao je treći red tribine. 

90'

Poulsen se zadržao tek šest minuta na terenu. Očito je riječ o ozljedi. Zamijenio ga je Skov. Još pet minuta sudačke nadoknade. 

89'

Opet je bila gužva u našem petercu. Danci su tražili jedanaesterac, VAR je provjerio i na kraju nema ništa od toga. 

87'

Eruptirao je Parken, ali opet je poništen gol Dancima! Poulsen je prebacio loptu za Winda koji je matirao Livakovića, no gola nema zbog čistog zaleđa. 

Komentari 1224