Sport

Komentari 7

Vatreni prodali dresove i skupili više od 100.000 eura za djecu

Vatreni prodali dresove i skupili više od 100.000 eura za djecu

drago mi je da su reprezentativci nebrojeno puta pokazali koliko je veliko njihovo srce i koliki su humanisti. Zaklada Vatreno srce čini sve da bi pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija, rekao je izbornik Dalić

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija 2019. godine postala prva reprezentacija na svijetu koja je nošene dresove s jedne natjecateljske utakmice ustupila za internetsku aukciju u humanitarne svrhe i pritom prikupila više od 30 tisuća eura, hrvatski reprezentativci svoje su dresove donirali u još šest navrata, od kojih su čak tri bila u 2021. godini, stoji u priopćenju HNS-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić o skupini SP-a

Sve navedene aukcije organizirane su u svrhu prikupljanja sredstava za rad Zaklade Vatreno srce, koju su osnovali i vode hrvatski reprezentativci i izbornici te koja već godina pomaže djeci i mladima kroz suradnju s bolnicama diljem Hrvatske te podršku akcijama poput Korak u život.

Prva aukcija dresova u 2021. godini bila je također premijerna aukcija dresova Vatrenih s utakmice koja je odigrana u okviru jednog završnog turnira - hrvatski reprezentativci ustupili su dresove koje su nosili na osmini finala Europskog prvenstva protiv Španjolske, a na navedenoj aukciji prikupljeno je čak 48.909 eura, što je čini najuspješnijom aukcijom dresova do sada. Dres Luke Modrića pritom je dostigao cijenu od 16.000 eura te je u tom trenutku bio najskuplji nošeni dres od pokretanja stranice.

Osijek: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Slovačka

Vatreni su također donirali svoje dresove i s dvije kvalifikacijske utakmice - važne utakmice protiv Slovačke u listopadu te odlučujuće utakmice protiv Rusije u studenom. Kroz navedene aukcije prikupljeno je još 54.846 eura, koje će Zaklada Vatreno srce iskoristiti za nastavak suradnje s klinikama za dječje bolesti i akcijom Korak u život.

Povodom kvalifikacijske utakmice protiv Rusije, također je organizirana i prigodna konferencija za medije kroz koju je još jednom istaknut rad Zaklade Vatreno srce. Uz izbornika Zlatka Dalića i kapetana Luku Modrića, konferenciji su prisustvovali i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić te predstavnici Zaklade Vatreno srce dr. Zoran Bahtijarević i Ivan Zelić.

- Velika mi je čast što sam dio Zaklade Vatreno srce, a drago mi je da su reprezentativci nebrojeno puta pokazali koliko je veliko njihovo srce i koliki su humanisti. Zaklada Vatreno srce čini sve da bi pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija, a pogotovo su uspješne bile aukcije na kojima su igrači donirali svoje nošene dresove - rekao je Zlatko Dalić.

Plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Kataru hrvatski su reprezentativci osigurali da će ih navijači imati priliku bodriti na brojnim zanimljivim utakmicama u 2022. godini, a sudeći prema dosadašnjem humanitarnom radu Vatrenih, sigurni smo da će se dresovi i s poneke od tih utakmica naći na humanitarnoj aukciji.

Najčitaniji članci