Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Vatreni' su promijenili hotel, a još neće odjenuti dres za Katar

'Vatreni' su promijenili hotel, a još neće odjenuti dres za Katar
27

Uz reprezentativce je u hotel otprilike u isto vrijeme stigla i poveća grupa njemačkih turista, ljudima nije bilo jasno zašto ih po ulasku u Sheraton čekaju TV kamere

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija danas se, uoči lipanjskih obveza u Ligi nacija, okupila u Zagrebu. Zanimljivo, "vatreni" su ove godine promijenili mjesto boravka, Zlatko Dalić svoje izabranike više ne proziva u hotelu Capital, već su Luka Modrić i društvo još u ožujku (okupljanje uoči odlaska za Dohu) "preselili" u Sheraton.

I, čini se kako je to za igrače, dobar potez. Za medije - nikako! Zagrebački hotel Sheraton nudi reprezentativcima dosta prostora za "lažnjake", pa su neki u hotel stigli kroz garažu. Hoteli poput Westina, Capitola ili Asa gdje su "vatreni" boravili posljednjih godina nemaju podzemne garaže, tako da su mediji tu mogli slobodno "hvatati" igrače, tražiti od njih neku "živu riječ". Sad je pak sve drugačije.

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmica Lige nacija

Istina, dosta ih je u Sheraton stiglo i na glavni ulaz, iako su rijetki bili raspoloženi za davanje izjava. Točnije, samo Borna Sosa.

- Je li mi na kraju ovakve sezone već dosta nogometa? Ma nije, uvijek je lijepo sezonu zaključiti s reprezentacijom. Glavni cilj nam je dati sve od sebe, bit će teško, ovo je Liga nacija, a dvaput igramo s Francuzima koje još nikada u povijesti nismo pobijedili. Ali, sve to nam je samo dodatan motiv da budemo još bolji - rekao je Borna Sosa, pa nastavio:

- Znamo da će biti teško, nagurane su nam četiri utakmice u 10 dana, ali imamo dovoljno širok i kvalitetan igrački kadar. Bit će tu dosta izmjena i promjena, izbornik je rekao da nitko neće igrati sve četiri utakmice, ali mislim da smo svi u glavni spremni i za to ako će kojim slučajem zatrebati. Moja sezona? Jako sam zadovoljan, puno sam napredovao u odnosu na prošlu sezonu, brojke to dokazuju.

Luka Modrić je proteklih dana osvojio petu Ligu prvaka?

- Haha, mislim da to nije nevjerojatno samo meni, već svima. Uostalom, Luka Modrić sada ima najviše Liga prvaka u povijesti nove ere, teško je tu veličinu dočarati riječima. Svaka mu čast na svemu, teško da će njegove uspjehe neki hrvatski nogometaš uskoro ponoviti - završio je Sosa.

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmica Lige nacija

Razgovor s medijima izbjegli su mnogi (Kovačić, Erlić, Juranović, Oršić...), a kada se pred novinarima pojavio Ante Budimir, iz hotela je izašao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak i poručio "nema izjava za medije". Šteta, Budimir je jedan od rijetkih (uz Bornu Sosu) koji je bio spreman iznijeti svoje mišljenje o nadolazećim utakmicama.

Hrvatski reprezentativci mirno su "kapali" u Sheraton, vidjeli smo puno nasmiješenih lica, a Zlatko Dalić se vrlo brzo povukao za jedan stol, te krenuo u ozbiljan razgovor s Lukom Ivanušecom. Dinamovom ofenzivcu jedinom je za sada aktiviran "pretpoziv", očito kako mu je izbornik odmah jasno dao do znanja što od njega očekuje tijekom lipnja. 

Ivanušeca je pak malo "prevarilo vrijeme", na okupljanje je jedini stigao u majici kratkih rukava i kratkim hlačama čime je odavao pažnju, u Zagrebu je ipak cijelog dana bilo dosta prohladno i padala je kiša. Očito, kako su se "vatreni" po završetku sezone razbježali u toplije krajeve, pa ni sami nisu bili spremni za hladne svibanjske dane.

Zagreb: Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmica Lige nacija

U Sheratonu je tijekom podneva vladala velika gužva, uz reprezentativce je u hotel otprilike u isto vrijeme stigla i poveća grupa njemačkih turista, ljudima nije bilo jasno zašto ih po ulasku u Sheraton čekaju TV kamere, novinari i fotoreporteri. Starije gospođe već su počele i namještati frizure, ali "blicevi" fotografa bili su usmjereni samo prema hrvatskim nogometašima. Možda drugi put, tko zna...

Hrvatska u predstojeća četiri dvoboja neće zaigrati u novim dresovima, posebno dizajniranima za Svjetsko prvenstvo u Kataru. Mnogi su očekivali kako će "vatreni" već u Gradskom vrtu protiv Austrije službeno promovirati novi dres, to će se dogoditi tek u rujnu kada će Hrvatska odraditi dvije posljednje utakmice u Ligi nacija, dvoboje s Danskom (doma) i gostovanje u Austriji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao