Obavijesti

Sport

Komentari 50

Večeras neće biti pjesme u busu, ali nema drame. Još uvijek držimo sve u svojim rukama...

Večeras neće biti pjesme u busu, ali nema drame. Još uvijek držimo sve u svojim rukama...

Da smo se čak i ponadali kada je Larissa Kalaus u 32. zabila za 17-16, jesmo, ali izazvali kontraefekt jer smo naljutili Norvežanke i pokvarili odličnih pola sata. Čak i iznad očekivanja

VIDEO

Večeras neće biti slavlja i pjesme u hrvatskom autobusu u Koldingu. Ili će barem biti nešto tiša. I to se, koliko god bajkovito sve izgledalo dosad, moralo dogoditi. Hrvatska je, desetog dana Eura, prvi put izgubila utakmicu. Pa i ne zvuči tako loše. Ali od koga - od najdominantnije reprezentacije ženskog rukometa u zadnjih 15 godina. Drame nema.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši podržali rukometašice

Pokretanje videa...

Rukometaši šalju poruke podrške 01:25

Da smo se čak i ponadali kada je Larissa Kalaus u 32. zabila za 17-16, jesmo, ali izazvali kontraefekt jer smo naljutili Norvežanke i pokvarili odličnih pola sata. Čak i iznad očekivanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve uoči zadnje utakmice imamo u svojim rukama, a kada je tako, lakše je, naravno. Imamo tri dana odmora prije Njemica koje će igrati u ponedjeljak protiv Nizozemske pa odmah sutradan protiv nas. I to nam ide u prilog. Treba nam pobjeda, možda i bod, a možda i poraz stvori li se trokut, s nama, njima i Nizozemkama s po šest bodova, u kojem bi odlučivala gol-razlika.

Danas prvi put nismo gledali Teu Pijević. Zapravo, jesmo, ali samo za sedmerce. Šoštarić je pripremio iznenađenje, štoviše, veliko iznenađenje jer je odabrao Luciju Bešen koja je iznenađenje bila i za Mork i za legendarnu Herrem kojoj je obranila čistu kontru. Uz onaj penal Neagu još jedan trenutak karijere za mladu Sesvećanku koja je odradila posao koliko je mogla. Ipak prvi put igra protiv ovakvih zvijezda. Na golu, pak, Norveške 40-godišnja "bakica" Lunde iako se u 16, očekivano, vratila Solberg.

Croatia vs Norway

Igrali smo 6-0, s Larissom Kalaus od početka jer smo trebali igračicu i za napad i za obranu. Međutim, bez pravog prekršaja to je bila šala mala za Oftedal koju nismo nikako mogli riješiti. Uglavnom ni druge, prihvatili smo brzi norveški ritam, ali ipak malo prebrz za nas. Čitale su nas Skandinavke, od koji smo na Euru prije četiri godine izgubili rekordnih 16-34, prelako i previše.

Kod 6-10 nije izgledalo dobro, a kad ne izgleda dobro, Šoštarić pozove cure na dogovor i postane dobro. Konkretno, s Blažević na terenu, uz odličnu suradnju s crtom s Ježić pa još više Debelić uhvatili smo korak (9-10).

Uspjeli smo ih usporiti, čak osam minuta ostaviti bez gola što se njima ne događa često. Ako i tad. Još je i Pijević prvi put ušla u 23. minuti i skinula sedmerac Mork. Čisto da i ona upozna s kim ima posla.

Tek smo zadali Norveškoj posla kad je Kalaus u 32. zabila za naše prvo vodstvo. Koliko god to bio trenutak za veselje, malo i euforiju, bio je trenutak koji je naljutio protivnice. Počeli smo brljati u napadu i za pet minuta Norvežanke su nas skulirale (23-18). Pomogle su i francuske blizankinje jer nisu htjele vidjeti korake Kristiansen, a jesu da je Mičijević napravila nešto za isključenje, a nije. I još neke stvari, jer baš da Norvežanke ne dobiju isključenje cijelu utakmici, a mi pet i nijedan sedmerac... Ne vadimo se na to jer puno ne bi promijenilo, ali... Šteta za taj drugi dio i potpuni kolaps, no, opet ponavljamo, nema drame.

Europsko prvenstvo, grupa II:

Hrvatska - Norveška 25-36 (13-14)

Hrvatska: Bešen (6 obrana), Pijević (1 obrana), P. Posavec, Krsnik 2, S. Posavec 1, Mičijević 7, L. Kalaus 2, D. Kalaus, Ježić 2, Japundža 1, Šimara, Debelić 5, Mamić, Vidak, Blažević 5, Prkačin

Norveška: Solberg (4 obrane), Lunde (6 obrana); Reistad 7, Arntzen 2, Kristiansen 5, Frafjord, Loke 2, Skogrand, Mork 5 Oftedal 6, Aune, Brattset 3, Jacobsen 2, Herrem 3, Solberg-Isaksen 1, Breistol

Sedmerci: Hrvatska 0/0, Norveška 4/6

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, Norveška 0 minuta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 50
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem