Obavijesti

Sport

Komentari 8

Velika MMA nada umrla u 19. godini: 'Potpuno smo uništeni'

Velika MMA nada umrla u 19. godini: 'Potpuno smo uništeni'

Američka MMA borkinja Victoria Lee preminula je 26. prosinca, objavila je njena sestra, prvakinja azijske organizacije One

VIDEO

Američka MMA borkinja kinesko-singapursko-korejskih korijena Victoria Sun-hei Lee preminula je prošli tjedan na Havajima u 19. godini, objavila je njena sestra Angela u subotu na Instagramu.

"Dana 26. prosinca 2022. naša je obitelj doživjela nešto kroz što nijedna obitelj ne bi trebala proći... Nevjerojatno je teško ovo reći... Preminula je naša Victoria. Otišla je prerano i naša je obitelj otad potpuno uništena. Nedostaje nam. Više od svega na ovom svijetu. Naša obitelj više nikada neće biti ista. Život nikada neće biti isti", napisala je Angela, koja se također bavi MMA-om i prvakinja je u najvećoj azijskoj organizaciji One, kao i brat Christian.

Victoria je bila na putu da im se pridruži na vrhu. Zvali su je "Čudo", pobijedila je u prve tri borbe u Oneu, a u 2022. uzela pauzu kako bi se posvetila završetku školovanja. Bila je i juniorska svjetska prvakinja u pankraciji, obliku starogrčkog hrvanja.

Pratila je sestru i brata, pripremala im kolače da se zaslade nakon mečeva. Još je u prosincu, desetak dana prije smrti, ovako govorila o bratu.

- Čovječe, tako sam ponosna na velikog brata. Samo zato što mogu biti u teretani i gledati ga kako ide tako snažno na svim treninzima, gledati borbu i vidjeti kako se lijepo odvija.

Chatri Sityodtong, predsjednik Onea, organizacije u kojoj se natječe i hrvatski borac Roberto Soldić, ovako je se prisjetio na Facebooku.

"Gledao sam kako tijekom godina cvjeta kao borilačka vještica i ljudsko biće. Uvijek se sjetim kako sam pomislila kako je bila mudra, promišljena i nesebična iznad svojih godina. Naravno, ona je već tada bila izvanredno čudo od borilačkih vještina, ali sam mogao vidjeti da je bila puno više od toga. Victoria je imala srce od najčišćeg zlata i briljantan um. Gledala je druge prije sebe. Htjela je iskoristiti svoj život da pomogne svijetu. Uvijek ću pamtiti Victoriju po prekrasnoj i dragocjenoj duši kakva je bila."

Sestra Angela objavu o smrti zaključila je porukom:

"Molim vas, budite milosrdni prema našoj obitelji i poštujte nas u ovom najtežem trenutku. I molim vas, provjerite svoje voljene. Nastavite ih provjeravati. Zagrlite ih i recite im koliko vam znače. Nikad se ne zna."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja