Obavijesti

Sport

Komentari 24

Velika Serena Williams odlazi u mirovinu: Dođe vrijeme kada moraš presjeći i krenuti dalje

Velika Serena Williams odlazi u mirovinu: Dođe vrijeme kada moraš presjeći i krenuti dalje

Nikad nisam voljela riječ mirovina. Ne zvuči mi kao suvremena riječ. Radije razmišljam o tome kao o tranziciji, ali želim paziti kako koristim tu riječ, koja znači nešto posebno i važno zajednici, rekla je Serena i ganula mnoge

VIDEO

Posljednjih godinu dana legendarne tenisačice Serene Williams (40) bilo je prožeto ozljedama i mučnim terapijama, ali hrabra i ustrajna, kakva je uvijek bila, željela je barem još jednom zaigrati sport kojemu je toliko dala. Osjetiti adrenalin, slast pobjede, huk publike. Još jednom raspaliti lopticu preko mreže i dignuti sve na noge. 

Na turniru u Toronu pobijedila je Španjolku Nuriju Parrizas Diaz te tako slavila nakon čak 430 dana. Nedugo nakon meča otkrila je ono čega su se mnogi pribojavali. Umorna od ozljeda i željna novih izazova, odlučila je završiti karijeru. Ovogodišnji US Open bit će joj posljednji turnir u karijeri. 

U razgovoru za Vogue 23-struka osvajačica Grand Slam turnira rekla je da je vrijeme za nove izazove.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dođe vrijeme kad moraš presjeći i otići u drugom smjeru - napisala je na Instagramu uz naslovnicu Voguea s naslovom "Serenin oproštaj... Grozna sam u oproštajima". 

- To vrijeme je uvijek teško kada nešto toliko voliš. Bože, uživam li u tenisu. Ali sada je počelo odbrojavanje. Moram se usredotočiti na to što sam mama, svoje duhovne ciljeve i konačno otkrivanje drugačije, ali jednostavno uzbudljive Serene. Uživat ću u sljedećih nekoliko tjedana.

Tennis: National Bank Open

Objavila je to dan nakon što je ostvarila prvu pobjedu u pojedinačnoj konkurenciji nakon 430 dana. U Wimbledonu je u lipnju zaigrala prvi put nakon više od godine dana, ali izgubila je od Francuskinje Harmony Tan. US Open počinje 29. kolovoza.

- Nikad nisam voljela riječ mirovina. Ne zvuči mi kao suvremena riječ. Radije razmišljam o tome kao o tranziciji, ali želim paziti kako koristim tu riječ, koja znači nešto posebno i važno zajednici. Riječ evolucija možda najbolje opisuje moje planove. Evoluirat ću dalje od tenisa, prema drugim stvarima koje su mi važne. Nažalost, nisam bila spremna osvojiti Wimbledon ove godine. I ne znam hoću li osvojiti New York. Ali pokušat ću.

Australian Open

Pamtit ćemo ju kao ponajveću i najuspješniju tenisačicu svih vremena, a po broju Grand Slamova to i je. Čak 23 osvojila je, uvjerljivo najviše u ženskoj. A ni u muškoj nitko nema više. Prvi pratitelj među svim tenisačicama i tenisačima joj je Rafael Nadal s 22 osvojena GS-a. Slavila je na ukupno 73 turnira te godinama bila neprikosnovena na vrhu. Sada odlazi u zasluženu mirovinu, ali prije toga slijedi častan oproštaj na njezinome US Openu. Uz naslov, nadaju se mnogi, uf kakav bi to samo oproštaj bio. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...