Obavijesti

Sport

Komentari 40

Velika večer za Luku Modrića: Prestiže legendarnog Puškaša

Velika večer za Luku Modrića: Prestiže legendarnog Puškaša
1

Luka Modrić danas će, stavi li ga trener u igru, odigrati stotu utakmicu u Uefinim klupskim natjecanjima čime će iz top 10 Realovih stranaca po broju nastupa istisnuti legendu Ferenca Puškaša

VIDEO

Aktualni trostruki europski prvak, Real Madrid, večeras kreće u obranu naslova u Ligi prvaka. S druge strane nišana stajat će Roma, a kraljevski će klub, naravno, biti bez pomoći Cristiana Ronalda. Najboljeg strijelca u povijesti tog natjecanja.

Bez legendarne sedmice, najveći teret odgovornosti pada na Sergija Ramosa i, ponajprije, Luku Modrića.

Hrvatski veznjak, osvajač svjetskog srebra s reprezentacijom i Uefine nagrade za najboljeg igrača prošle sezone, jedan je od finalista za Fifinu nagradu The Best koja se dodjeljuje idućeg ponedjeljka, a po mnogima je i favorit da je osvoji.

On je Realova desetka, personifikacija talentiranog nogometnog virtuoza, vođa i "kapetan" Realovog napada uz BBA (Bale, Benzema, Asensio), a on je ujedno i igrač koji će danas odigrati 100. utakmicu u Uefinim klupskim natjecanjima!

S 33 godine, nakon što je dio nastupa u Europi skupio u dresu Dinama i Tottenhama, Hrvat će zasigurno ući u odabrani klub "centuriona" nakon što je 70 utakmica odigrao u Ligi prvaka, a 29 u ostalim Uefinim natjecanjima (kvalifikacijske utakmice, Europska liga i Superkup). Priznanja i trofeji u 11 europskih sezona teško da mogu biti kompletniji - četiri Lige prvaka i tri europska Superkupa, a sve to je zaokružila Uefina nagrada za najboljeg igrača prošle sezone Lige prvaka. Osim toga, on je četvrti igrač aktualnog sastava Reala po broju nastupa nakon Sergija Ramosa (124), Benzeme (108) i Kroosa (101).

Naravno, ništa u životu nije posve sigurno pa tako ni to hoće li Luka Modrić nastupiti od prve minute ili će susret s Romom početi s klupe. U dosad odigranim utakmicama vidjelo se da Modrić i dalje nije na onoj prošlosezonskoj razini forme nakon napornog proljeća/ljeta - finala Lige prvaka i finala Svjetskog prvenstva.

Tako da ne bi bilo preveliko iznenađenje da Realova desetka prepusti svoje mjesto u početnom sastavu Iscu, suprotno od subotnje utakmice na San Mamesu s Athletic Bilbaom kad je Modrić krenuo, a Isco bio na klupi.

Trener Julen Lopetegui nije želio potvrditi eventualne promjene na presici prije utakmice navodeći da hrvatski nogometaš normalno trenira s ostatkom momčadi i sve do srijede uoči utakmice neće se znati hoće li Luka proslaviti svoju stotku kao član udarnih 11 ili kasnije (ako uđe) s klupe.

Nastupi li, Modrić će napraviti još jedan pothvat! Istisnut će iz top 10 Realovih stranaca po broju nastupa jednog od najvećih Realovih igrača svih vremena, Ferenca Puškaša!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve