Obavijesti

Sport

Komentari 18

Velikani nisu imali problema: I Milan i Juventus uzeli tri boda

Velikani nisu imali problema: I Milan i Juventus uzeli tri boda
1

Za Milan je u drugom poluvremenu igrao Nikola Kalinić dok Mario Mandžukić zbog ozljede nije konkurirao za nastup protiv Bologne. Obje momčadi su stigle do pobjede

VIDEO

Juventus je opasno živio u 36. kolu talijanske Serie A. Ugostili su crno-bijeli Bolognu i uz dosta problema, pobjedom 3:1 došli do nova tri boda iako rezultat možda sugerira rutinsku pobjedu. No, Bologna je povela u 30. minuti iz kaznenog udarca i tko zna što bi bilo da si De Maio u 52. minuti nije zabio autogol. Ili da je Krafth u 59. pogodio zicera za 2:1. Ali nije.

A potez utakmice napravio je Juventusov trener Massimiliano Allegri na poluvremenu kad je izvadio Matuidija, a uveo Douglasa Costu koji je uneredio Bologninu obranu.

Juventus je u utakmicu ušao sa četiri boda prednosti i imao na umu da mu u zadnja tri kola trebaju još dvije pobjede kako bi ovisio sam o sebi i osigurao novu titulu. I sad su korak bliže ostvarenju tog cilja.

I već u uvodnim minutama mogla je momčad Massimiliana Allegrija povesti. Marchisio je podvalio loptu za Higuaina koji je, doduše iskosa, izbio pred vratara Mirantea. Pokušao je Argentinac pogoditi suprotan kut, ali Mirante je nogom obranio taj pokušaj.

A u 19. minuti opet je Mirante morao izvlačiti Bolognu iz problema. Dybala je odlično ubacio, Alex Sandro pucao glavom, ali je Mirante i to "skinuo".

Iako je pogodak Juventusa visio u zraku, na kraju je Bologna bila ta koja je povela! Buffon je odigrao kratku loptu Ruganiju koji u kaznenom prostoru ruši Crisetiga i glavni sudac Irrati pokazao je na "kreč". Čekalo se 3-4 minute da VAR potvrdi kazneni udarac, na kraju je i Irrati krenuo prema "stožeru" gdje se gledaju ponovljene snimke i nakon nekoliko trenutaka zbunjenosti, potvrdio svoju presudu. A Verdi ju je pretvorio u pogodak.

Naravno, Juventus je nakon toga nastavio napadati i tražiti izjednačenje, ali do odmora je mreža Bologne mirovala.

I mirovala bi tko zna dokad da u 52. minuti De Maio nije zabio prekrasan - autogol! Cuadrado je ubacio, a Bolognin branič pogodio vlastitu mrežu.

Samo minutu kasnije Douglas Costa je ubacio slijeva, Cuadrado ostao za koji centimetar prekratak, a iako su domaćini tražili najstrožu kaznu zbog povlačenja, Irrati ih nije poslušao.

Napolijevi navijači vjerojatno su se hvatali za glavu u 59. minuti jer je Bologna promašila čistoga mrtvaca. Nakon ubačaja s lijeve strane, lopta je došla do usamljenog Kraftha na drugoj stativi, koji je smirio loptu, pogledao, naciljao i opalio, ali veliki Gigi Buffon je udarac sa 5-6 metara skrenuo u vratnicu i u korner.

Nije prošlo puno i Bologna je bila kažnjena za taj promašaj. Douglas Costa je ubacio s lijeve strane, a dogodilo su se prilikom tog centaršuta dvije stvari. Mirante je promašio loptu pokušavajući je izbiti, a Khedira je odgurnuo svog čuvara Keitu i zabio u praznu mrežu. Sudac Irrati nije vidio taj prekršaj i Juventus je poveo 2:1.

Već u 69. minuti, Juventus je imao 3:1. Douglas Costa je probio po lijevoj strani, odigrao povratnu loptu na peterac, a Dybala iz prve pogodio suprotan kut.

Milan zabio četiri Veroni

Nakon sramote u zadnjem domaćem nastupu kad su izgubili od fenjeraša i ispalog Beneventa, nogometaši Milana nisu dopustili da se takvo nešto ponovi na San Siru. Štoviše, razbili su Veronu 4:1 i malo oprali gorak okus tog kiksa otprije dva kola.

A ne sumnjamo i da je Gennaro Gattuso održao motivirajući govor u svlačionici uoči utakmice. Pa je Milanov brod pravim kursom zaplovio već od 11. minute kad je Calhanoglu zabio za 1:0 na asistenciju Suse. Do poluvremena je Cutrone (32. minuta) povisio na 2:0 nakon dobre dubinske lopte Bonaventure. Bio je to njegov osmi pogodak sezone, a svih osam zabio je unutar 16 metara. Milan ima novog Pippa Inzaghija...

Milan je poveo 3:0 na početku drugog dijela. U 49. minuti Abate je potpisao najljepši potez utakmice. Suso ga je proigrao, a Milanov branič vanjskim dijelom stopala zakucao loptu u mrežu.

Inače, Abateu je to bio prvi "domaći" pogodak za Milan. Sva četiri koja je postigao dosad, zabio je u gostima!

Verona je smanjila preko Leeja u 85. čija bomba s vrha 16 metara također može u istu rečenicu s Abateovim pogotkom. No Milan je imao zadnju riječ na utakmici. Borini je u 89. postigao također lijep pogodak, bilo je to za konačnih 4:1. Drugu asistenciju dana upisao je Bonaventura.

Hrvatski reprezentativni napadač Nikola Kalinić susret je počeo s klupe, a Gattuso ga je u igru uveo u 71. minuti umjesto Cutronea.

Milan je protiv davljenika Verone upisao važne bodove u borbi za Europu. Trenutačno su šesti sa 60 bodova i drže zadnju poziciju što vodi u Europsku ligu no sedma Atalanta ima dva boda manje i utakmicu manje. S druge strane, Verona je ovim porazom i matematički ispala iz lige.

U drugom veronskom klubu, Chievu, također je napeto ovih dana. Momčad se bori za ostanak, a navijači joj baš i ne pomažu. Njih 10-ak uletjelo je na trening uoči ključnog dvoboja u borbi za ostanak s Crotoneom, tražilo sastanak s igračima, a kad ih je team menadžer Marco Pacione pokušao zadržati, dobio je pljusku!

Stigla je ubrzo i policija i situacija se naposljetku smirila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića
SUSRET 32. KOLA HNL-A

UŽIVO Lokomotiva - Rijeka 2-1: Obregon smanjio zaostatak nakon ubačaja iz auta Smolčića

Lokomotiva cijelu sezonu igra sjajan nogomet i Rijeku čeka jako težak zadatak vratiti se na vrh HNL-a. Pogotovo jer se momčad Silvija Čabraje bori s Osijekom za jedino preostalo mjesto koje vodi u Europu

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše