Obavijesti

Sport

Komentari 16

Velikani samo vrebaju: Poznata Gvardiolova otkupna klauzula!

Velikani samo vrebaju: Poznata Gvardiolova otkupna klauzula!

Bio bit to, ne samo najveći transfer u povijesti kluba, već i u povijesti Bundeslige. Uz to i najskuplji transfer jednog Hrvata i stopera. Samo rušenje rekorda

VIDEO

I uoči Svjetskog prvenstva u Katru, Joško Gvardiol (20) bio je jedan od najtraženijih mladih igrača na planeti. A oni koji su sumnjali i mislili da je to samo pretjerani hype oko jednog igrača ili nikada nisu čuli za njega, imali su priliku u Katru vidjeti klasu na djelu. Dijamanta kojeg su nepravedno zakinuli za nagradu najboljeg mladog igrača turnira, no pred kojim je ogromna budućnost. Ma pitanje je trenutka kada će mahati u dresu nekog europskog velikana. Red je sve duži, a i odšteta sve veća. 

Pokretanje videa...

joško gvardiol 00:48

Jedan 20-godišnjak da igra s takvom lakoćom i elegancijom, nema panike kod njega nikada. Mirno iznošenje lopte i u najtežim trenucima, sve izgleda tako lagano i smisleno. Više nije niti dvojba hoće li postati najskuplji stoper u povijesti, samo je pitanje hoće li ta cifra ići preko 100 milijuna eura. A vrlo moguće je da hoće. 

POGLEDAJTE: Vatreni došli u Osijek 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Chelsea ga je ovog ljeta htio dovesti za vrtoglavih 90 milijuna eura čime bi srušio rekord Harryja Maguirea. No, ni Leipzigu, a ni Jošku nigdje se ne žuri. Njemački klub glatko je odbio ponudu jer znaju da će sljedećeg ljeta moći izvući još više, a hrvatskom dijamantu se ne ide. Leipzig je za njega idealno mjesto za razvoj i sam je svjestan toga.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco

Vrlo vjerojatno će tu ostati do ljeta, ako na zimu ne sjedne neka basnoslovna ponuda, no otkrili smo kako Joško ima i otkupnu klauzulu! Ona će se aktivirati tek 2024. godine i iznosit će 110 milijuna eura. Naravno, ne znači to da će Gvardiol zaista ostati u Leipzigu još godinu i pol. Ako netko ponudi više od toga, što je vrlo moguće, njemački klub gotovo sigurno bi ga mogao pustiti i ranije.

Bio bit to, ne samo najveći transfer u povijesti kluba, već i u povijesti Bundeslige. Uz to i najskuplji transfer jednog Hrvata i stopera. Samo rušenje rekorda.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Semi Final - Argentina v Croatia

Jedan od kandidata, a i može platiti taj iznos, je Manchester City. Kako je pisao Alfredo Pedulla, navodno se iznos kreće oko 130 milijuna eura, uz bonuse. Ne bi štedjeli ni na plaći. Joško bi primao godišnje oko 12 milijuna eura, tvrdi isti novinar. Sada koliko istine ima u tome...

Hrvatski reprezentativac vrijedi na Transfermarktu 60 milijuna eura, ali svi nogometni stručnjaci i skauti svjesni su kako će ta brojka vrlo brzo skočiti i na 100 milijuna eura. Koliko mu i je stvarna vrijednost. 

KATAR 2022 - Dodjela medalja reprezentativcima koji su osvojili broncu na Svjetskom prvenstvu

Na stranu njegove nogometne kvalitete, još fascinantnija je ta prizemnost i skromnost. S maskom na licu izgleda kao da ide u rat, a nakon što ju skine, dođe do izražaja onaj iskreni osmijeh i dječja zaigranost koja ga krasi i dalje. Pa ipak, njemu je tek 20. Svjestan je svojih mogućnosti i sanja najveće nogometne pozornice, ali nosom ne para oblake. Ostao je ponizan, skroman i prizeman, fokusiran samo na svoj cilj, onako kako su ga roditelji odgajali. Zato je i tako poseban.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu