Obavijesti

Sport

Komentari 24

Babić ostaje v.d., ali na popisu bez Kopljara, Čupića, Karačića

Babić ostaje v.d., ali na popisu bez Kopljara, Čupića, Karačića
1

Novi/stari izbornik Željko Babić na popis za reprezentativno okupljanje rukometaša u Umagu nije uvrstio neke od igrača bez kojih je reprezentacija prije bila nezamisliva

VIDEO

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije ostaje Željko Babić, točnije ostaje v.d. izbornika, a u HRS-u su otkrili da će se o daljnjim koracima odlučiti nakon sastanka upravnog odbora.

- Neizmjerno volim Hrvatsku i čast mi je da mogu bit izbornik hrvatske reprezentacije. Hrvatski rukometni savez i hrvatska reprezentacija su ispred mog karaktera, mojih stavova i riječi. Ja sam svjestan što sam rekao u tom trenutku i sigurno sam imao svoj razlog, međutim, ako ljudi iz Hrvatskog rukometnog saveza misle da ja još uvijek mogu pomoći hrvatskoj reprezentaciji, onda je moja moralna obaveza kao građanina Hrvatske da pomognem. Svi mi griješimo. Pogriješio sam ja, pogriješili su igrači... Ali, sad imamo priliku ispraviti te pogreške, svi smo nešto naučili iz toga - rekao je Željko Babić, a Zoran Gobac dodao:

- Došlo je do malog poremećaja u komunikaciji, ali sredit ćemo mi to. Ivano Balić je nov u ovom poslu, trenutno se snalazi tako kako se snalazi. Uči, napreduje, a ovakve stvari se više ne bi smjele događati. Da razjasnimo, Ivano Balić hijerarhijski odgovara meni, a ja članovima Upravnog odbora.

A upravo taj UO tek bi trebao potvrditi, ili ne, ostanak Babića na klupi. Babić je zasad tek v.d. izbornika.

- Što se nas tiče, ostavka Željka Babića bila je ishitrena i neočekivana. Mislimo da je na Olimpijskim igrama postignut zadovoljavajući rezultat. Babić je mlad i nadaren trener koji je s reprezentacijom osvojio medalju na EP-u, izborio plasman na OI u Rio de Janeiru, tamo osvojio 5. mjesto te osigurao plasman na SP. On je vruće glave preuzeo svu odgovornost na sebe, a to nije morao učiniti. Svi mi imamo povjerenja u Ivana Balića i njegov izbor Željka Babića za izbornika. Zato smo zamolili Babića da preispita svoju odluku o ostavci, sve je to urađeno u dogovoru sa mnom i Balićem, a o svemu će se u sljedećih desetak dana očitovati i Upravni odbor HRS-a - otkriva Gobac.

Velike promjene na popisu: Nitko nije otpisan

No na novom popisu, kako je to i najavio Ivano Balić prije nekoliko dana, došlo je do velikih promjena. Babić je objavio popis od 21 igrača na koje računa na okupljanju od 31. listopada do 6. studenog u Umagu.

Na njemu nema nekih od igrača bez kojih prijašnjih godina nismo mogli zamisliti reprezentaciju. Prije svih tu nema kapetana Marka Kopljara, no on ima kroničnih problema s koljenom i njegov dolazak na ovo okupljanje nije bio nužan. Nema tu ni Ivana Čupića, a njegovo je mjesto uz Zlatka Horvata zauzeo Jerko Matulić dok će svoju priliku na desnom krilu i po potrebi vanjskom pokušati iskoristiti Marko Buvinić. 

Mirko Alilović ni ovoga puta nije pozvan, na golu neće biti ni Ivana Pešića koji brani u sjajnoj formi u Meškovu, a vraćaju se Mate Šunjić i Filip Ivić. Nakon ozljede se vraća pivot Marino Marić kojem će konkurencija biti Kozina te mladi pivot Varaždina Marin Šipić. Na popisu ovoga puta nema pivota Kiela Ilije Brozovića.

Na lijevom vanjskom neće biti Ivana Sliškovića, no tu su Stipe Mandalinić te Marko Mamić. Veliko je iznenađenje i izostanak Ivana Karačića, a uz Duvnjaka sredinu pokrivaju Jotić iz Zagreba, Cindrić iz Vardara te Ivan Horvat iz Flensburga. Priliku je dobio i jedan od najboljih mladih rukometaša Europe Tin Lučin.

- Ovo okupljanje idealna je prilika da novi igrači pokažu što mogu. Ovo je za širu bazu igrača za budućnost. Još uvijek nisam izbornik i ne mogu govoriti o planovima. Ovo je popis složen u dogovoru s Ivanom Balićem. A što se tiče pozvanih i nepozvanih, najavili smo da želimo isprobati neke nove igrače, dati im priliku, želimo proširiti momčad... Nitko nije otpisan, svi su i dalje u konkurenciji - rekao je izbornik Babić.

Priznao je i da je u određenim utakmicama na Igrama pogriješio u taktici.

- Nisam se držao dogovora kojeg sam imao s Balićem u vezi taktike. To je samo moja pogreška, priznajem. Zavele su me pobjede i nisam ništa želio mijenjati. Pogriješio sam i za to sam kriv, ne bježim od toga.

Popis je, dakle, isključivo proširenje baze reprezentativaca i prilika da se stručni stožer iz prve ruke uvjeri na koga i koliko se može računati u budućnosti. No, isto tako, popis je to koji zasigurno otkriva tko bi uskoro mogao postati bivši u planovima izbornika.

Babićev popis:

  • Golmani: Šunjić, Ivić, Stevanović
  • Lijeva krila: Mihić, Štrlek
  • Desna krila: Matulić, Horvat, Buvinić
  • Pivoti: Kozina, Marić, Šipić
  • Desni vanjski: Stepančić, Šebetić
  • Lijevi vanjski: Mamić, Mandalinić, Gojun
  • Srednji: Duvnjak, Cindrić, Horvat, Lučin, Jotić

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'