Sport

Komentari 1

Veliki udarac za Španjolce: Za Euro otpala najveća zvijezda

Veliki udarac za Španjolce: Za Euro otpala najveća zvijezda

Ovo je bila iznimno teška odluka. Iza mene je godina s minimalno odmora, a liječnici su mi preporučili da uzmem stanku u siječnju. Stanka je jedino rješenje umjesto operacije, rekao je Dujshebaev

Težak udarac za španjolske ambicije mjesec i pol dana prije početka Europskog prvenstva. U drugu uzastopnu obranu zlata Španjolci će bez Alexa Dujshebaeva, desnog vanjskog poljskog Kielca i prve zvijezde Furije.

Dujshebaev je odlučio umjesto Eura sanirati svoje probleme s ramenom koje vuče još od Olimpijskih igara u Tokiju. Tata Talant u Kielcu taj problem balansira poštedom za utakmice poljske lige, no jedino pravo rješenje jest stanka i odmor. A umjesto kluba Alex je odabrao da to bude tijekom reprezentacije u siječnju.

- Ovo je bila iznimno teška odluka. Iza mene je godina s minimalno odmora, a liječnici su mi preporučili da uzmem stanku u siječnju. Stanka je jedino rješenje umjesto operacije - rekao je.

Španjolci, čiji su se mnogi članovi trofejne generacije oprostili u Tokiju, u skupini su sa Švedskom, Češkom i BiH u Bratislavi. Baš je Švedska i dalje jedina reprezentacija koja je tri puta zaredom bila europski prvak. Šanse pomlađene Španjolske sada su puno manje...

 

Najčitaniji članci