Obavijesti

Sport

Komentari 6

Veliki Valentino Rossi gleda mu u leđa: Kodrić slavio u Bahreinu

Veliki Valentino Rossi gleda mu u leđa: Kodrić slavio u Bahreinu

Na 4. mjestu ove utrke sa svojom ekipom našao se poznati Talijan Valentino Rossi, legendarni motociklist koji se u pauzi od moto-utrka još jednom želi isprobati u automobilizmu

VIDEO

Hrvatski vozač Martin Kodrić (23) pobijedio je na međunarodnoj utrci 'Gulf 12 hours' koja se vozila u Bahreinu na stazi na kojoj se inače vozi i Formula 1. Vozio je Mercedes 720S GT3 za bahreinsku momčad 2 Seas Motorsport.

U njegovoj momčadi još je bio Britanac Ben Barnicoat, kojeg je kao i Kodrića svojevremeno zakapario McLaren, te domaći vozač Isa bin Abdulla Al Khalifa.

- Ben i ja se na neki način pratimo cijelu karijeru, on je baš vrhunski vozač, bio je dovoljno dobar i da dođe do Formule 1. I nije bio daleko od svog mjesta na toj razini - rekao nam je Kodrić ovog ljeta.

Zanimljivo, na 4. mjestu ove utrke sa svojom ekipom našao se poznati Talijan Valentino Rossi, legendarni motociklist koji se u pauzi od moto-utrka još jednom želi isprobati u automobilizmu. 'Doktor' je ovog puta ostao iza Kodrića, s lijepim pogledom u leđa.

Martin Kodrić je prije nešto manje od godine dana pobijedio i na utrci 12 sati Bathursta koja se vozila u Australiji.

Najbolji hrvatski automobilist prošle je godine potpisao ugovor s McLarenom, pa postao tvornički vozač automobilskog diva koji ima momčad i u Formuli 1. Martin Kodrić probio se na najviše razine u auto-moto utrkama, a u siječnju je s dvojicom timskih kolega (Fraser Ross i Dominic Story) osvojio cijenjenu utrku u Australiji.

Na utrci u Imoli vozio je i protiv legendarnog francuskog golmana Fabiena Bartheza (49), koji se nakon sjajne nogometne karijere amaterski bavi automobilizmom.

Inače, veliki je prijatelj vozača Formule 1 Landa Norrisa, a svojedobno se borio rame uz rame s Maxom Verstappenom.

- U Alcanizu smo na Europskom prvenstvu bili prvi i drugi, bila nam je to najbolja borba, stalno smo se prelazili, ali u posljednjem krugu me izgurao. Tad se vidjelo da je velik potencijal, nije me ni najmanje iznenadilo što je već sa 17 godina završio u Formuli 1 - prisjetio se Martin.

Hungarian Grand Prix
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu