Obavijesti

Sport

Komentari 56

Vettel najbrži u Ferrariju, prvi problemi za Alonsa i McLaren

Vettel najbrži u Ferrariju, prvi problemi za Alonsa i McLaren
6

U Španjolskoj se od nedjelje do srijede održavaju prva testiranja bolida uoči nove sezone. Prvi dan prošao je u znaku Sebastiana Vettela, najbržeg na stazi Jerez

VIDEO

Nakon niza uspješnih godina s Red Bullom, Sebastian Vettel preselio je u redove Ferrarija, gdje je već na prvom testiranju pokazao da bi to mogla biti dobra suradnja. Na stazi Jerez u nedjelju krug je završio za 1:22.620, najbrže od svih koji su izašli na stazu.

- Ovo je tek početak. Sve je drugačije u odnosu na ono na što sam naviknut, čak i filozofija iza bolida, ali od početka se osjećam opušteno i ostatak momčadi mi je priredio toplu dobrodošlicu - rekao je Nijemac poslije prvih 60 krugova u crvenom bolidu. 

Iza sebe je ostavio Marcusa Ericssona. Šveđanin u Sauberu, koji je od ove sezone u plavim bojama Chelseaja, uz grb londonskog kluba na bolidu, odvozio je 73 kruga, a njegov najbrži bio je 157 stotinki sporiji od Vettelovog kruga. 

- Imamo razloga za zadovoljstvo. Odradili smo mnogo krugova, uspjeli smo napraviti neke prilagodbe, ali najvažnije je da u vožnji nije bilo baš nikakvih problema s formulom - rekao je Ericsson. 

Iako je Nico Rosberg ostvario treće vrijeme testiranja, njegov Mercedes jurio je po Jerezu u čak 157 krugova, dvostruko više nego sve ostale momčadi u nedjelju. 

- Ovo je nevjerojatno, toliko krugova je dokaz koliko je dobra naša momčad, koliko je dobar bolid napravljen, što me čini sretnim - rekao je Rosberg, autor vremena 1:23.106. 

Na stazi su bili i Daniel Ricciardo u novom Red Bullu, Valtteri Bottas u Williamsu te dvojica Španjolaca. Carlos Sainz Jr. u Toro Rossu bio je gotovo tri sekunde sporiji od Vettela u svojih 46 krugova, ali za uspomenu mu ostaje to što je završio ispred Fernanda Alonsa

Novi McLaren s Hondinim pogonskim jedinicama nije izdržao, samo šest krugova Alonsa uz 18 sekundi sporije vrijeme od Vettela dovoljno govori o tome koliko posla očekuje ekipu iz Wokinga. 

- S obzirom na kompleksnost mašinerije u Formuli 1, današnji problemi nisu bili iznenađenje. Sasvim normalne stvari za prvi dan testiranja uoči sezone. Meni je osjećaj bio fantastičan, imao sam privilegiju voziti bolid McLarena i Honde, prvi poslije 23 godine, to me čini ponosnim - rekao je Alonso.

Rezultati testiranja

  1. Sebastian Vettel (Ferrari) 1:22.620
  2. Marcus Ericsson (Sauber) 1:22.777
  3. Nico Rosberg (Mercedes) 1:23.106
  4. Daniel Ricciardo (Red Bull) 1:23.338
  5. Valtteri Bottas (Williams) 1:23.906
  6. Carlos Sainz Jr. (Toro Rosso) 1:25.327
  7. Fernando Alonso (McLaren) 1:40.738
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka