Obavijesti

Sport

Komentari 0

Veznjak Varaždina: Spalettija smo učinili nervoznim, a uzeo sam dres od zvijezde Liverpoola

Veznjak Varaždina: Spalettija smo učinili nervoznim, a uzeo sam dres od zvijezde Liverpoola

Veliki sam navijač Liverpoola i jedva sam dočekao kraj utakmice da mogu razmijeniti dres s Trentom Johnom Alexander-Arnoldom, rekao je Agon Elezi, vezni igrač Varaždina i Sjeverne Makedonije

VIDEO

Svojim igrama u dresu Varaždina Agon Elezi skrenuo je pažnju na sebe je te je postao donekle standardni reprezentativac Sjeverne Makedonije. Uživa povjerenje izbornika Blagoja Milevskog koji ga je vodio u U-21 reprezentaciji.

Šibenik i Varaždin sastali se u 15. kolu SuperSport HNL-a

U zadnjem ciklusu, u prvoj utakmici u kojoj je Sjeverna Makedonija poražena od Italije 5-2, varaždinski veznjak odigrao je 65 minuta.

- Igrati na stadionu Olimpico pred 70.000 gledatelja bilo je prekrasno iskustvo. Uspjeli smo se vratiti s 3-0, na 3-2 i bila im je voda u ušima. Njihov izbornik Spaletti bi je nervozan, i oni su bili u šoku i po meni propustili smo priliku za iznenađenje. Kako su postigli četvrti pogodak, bila je to jednosmjerna ulica - ističe Elezi koji je s Dinamovim Arijanom Ademijem držao sredinu terena.

Varaždin i Dinamo susreli se u 4. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige

- Ma naravno da nije bilo lako pratiti ritam i mogu reći da nisam onako do kraja zadovoljan sobom. S druge strane Talijani izrazito taktički disciplinirani, no bilo je prilika za iznenađenje - dodao je Elezi koji je ostao fasciniran dvojicom igrača.

- Federico Chiesa, to je nešto strašno. Već dugo nisam vidio tako brzog igrača, s takvom kontrolom lopte i osjećajem za prostor. Opasan je kao neman. Cijelo vrijeme traži dubinu, a paklen i kad je licem okrenut prema golu. Tu je i Nicolo Barella koji je meni najdraži talijanski igrač i s kojim sam razmijenio dres nakon utakmice. Po stilu sam sličan njemu, no da bi dosegao njegovu razinu moram puno, puno raditi. Riječ je o igraču koji je pitbull, ali s kvalitetnom završnicom i mirnoćom u zadnjoj trećini. Malo smo porazgovarali na kraju utakmice. Čestitao mi je na igri i baš je cool tip, vrlo skroman i spontan – dodao je Elezi koji je idući kvalifikacijski susret u remiju 1-1 u Skoplju protiv Engleske odigrao posljednjih nekoliko minuta.

- Dobro smo parirali Englezima. Vodili smo ih 1-0, šteta. No, pokazali smo opet da se možemo boriti s najboljim reprezentacijama u Europi - dodaje Elezi koji je dres razmijenio s Trentom Johnom Alexander-Arnoldom.

Premier League - Liverpool v Aston Villa

- Veliki sam navijač Liverpoola pa sam s njim mijenjao dres. Stvarno me oduševio. U reprezentaciji je igrao na poziciji desnog veznog iako u Liverpoolu igra desnog beka - dodao je Elezi koji se sa Sjevernom Makedonijom nije plasirao na Euro.

Ostali su iza Engleske i Italije koji su izravno izborili Euro te Ukrajine koja će put tražiti u kvalifikacijama.

- Vrlo teška skupina. Osobnim izvedbama naročito u remiju (1-1) protiv Italije te porazu od Ukrajine 2-0 mogu biti zadovoljan. No, na meni je da se još više dokazujem i postanem standardni član početne postave – dodao je Elezi koji je ove sezone za Varaždin odigrao 12 utakmica i postigao dva zgoditka.

Euro 2024 qualifying Group c, Italy-North Macedonia

- Već sam to isticao Varaždin je moj drugi dom i zbog tog kluba sam postao to što jesam. Ovdje sam stigao kao dijete i izradio se kao igrač i čovjek. Naravno, moram još raditi, naročito na mirnoći u samoj završnici. No, to se dobiva iskustvom - ističe 22-godišnji Makedonac koji zadnje četiri sezone brani boje Varaždina.

Idući ispit njegova ekipa ima protiv Rijeke, drugoplasirane momčadi SuperSport HNL.

- Prije svega vjerujem da će publika uživati jer obje ekipe gaje napadački nogomet. Respektiramo Rijeku, no u Varaždinu uvijek idemo po tri boda - zaključio je Elezi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu