Sport

Komentari 5

VIDEO Dinamo ugostio slavnog pisca: Jo Nesbø upoznao Čačića

VIDEO Dinamo ugostio slavnog pisca: Jo Nesbø upoznao Čačića

Znam dosta o klubu, o povijesti i uspjesima, u meni imate svojevrsnog navijača već godinama. Pratio sam i svojedobno dva ogleda Dinama i Moldea u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kaže Norvežanin

Svjetski poznati književnik Jo Nesbø ove je subote bio gost zagrebačkog kluba GNK Dinamo. Dinamo je u suradnji s izdavačkom kućom Fokus organizirao kratki susret u klubu.

POGLEDAJTE VIDEO: Jo Nesbø na Marjanu

Djela poznatog norveškog pisca prevedena su na više od 50 jezika diljem svijeta, a s obzirom na to da je jedan od najprodavanijih pisaca današnjice slobodno ga možemo nazvati Messijem u svijetu književnosti, prenosi službena stranica Dinama.

Jo Nesbø stigao je u Zagreb u sklopu turneje predstavljanja nove knjige, a rado se odazvao na poziv hrvatskog prvaka.

Uz kratku šetnju stadionom Maksimir, posjet prostorijama prve momčadi i Plavom salonu, klub je za slavnog pisca pripremio i poklon Dinamov dres za uspomenu.

Naime, osim što je renomiran pisac s velikim brojem obožavatelja diljem svijeta, ujedno je i veliki zaljubljenik u nogomet. Iako nije ušao u profesionalni seniorski nogomet zbog ozljede, kao mladi talentirani igrač nastupao je za norveški klub Molde FK s kojim se Dinamo susreo u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2015. godine.

Međusobni ogledi bili su iznimno napeti, a uz ukupnih 4-4 te zahvaljujući boljem rezultatu u gostima 'plavi' su na kraju prošli u play-off elitnog natjecanja te sezone.

Jo Nesbø kratko se susreo i s trenerom prve momčadi Antom Čačićem.

– Uvijek mi je lijepo biti u Zagrebu, već sam dolazio i ranije, a bio sam i izvan grada na brdima i planinama jer sam strastveni penjač. Grad je prelijep, ljudi sjajni i uživam ovdje. Drago mi je što ste me ugostili u Dinamu i na stadionu Maksimir. Znam dosta o klubu, o povijesti i uspjesima, u meni imate svojevrsnog navijača već godinama. Pratio sam i svojedobno dva ogleda Dinama i Moldea u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Kao ljubitelj Tottenhama pratio sam i Dinamov nedavni veliki uspjeh protiv engleskog kluba. Sviđaju mi se boje Dinama -  dio je onoga što je Jo Nesbø rekao po dolasku na stadion.