Obavijesti

Sport

Komentari 26

VIDEO Joško Gvardiol otkrio je novo čudo hrvatskog nogometa! Zabio Dinamu, a sad i Hajduku

VIDEO Joško Gvardiol otkrio je novo čudo hrvatskog nogometa! Zabio Dinamu, a sad i Hajduku

Vjerujem da će biti velik igrač jednog dana, najavio je nekadašnji Dinamov wonderkid novoga velikog talenta koji je zabijao na Poljudu i Maksimiru

VIDEO

Tko je mladi igrač iz Hrvatske zbog kojega si uzbuđen, upitali su Joška Gvardiola (21) za društvene mreže svjetski popularne videoigre Football Manager.

Odgovorio je bez puno razmišljanja.

- Ima jedan. Anton Matković. Sedamnaest mu je godina i vjerujem da će biti velik igrač jednog dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tko je Anton Matković?

Da je Joško na dobrome tragu, dao je do znanja mladi Matković koji je briljirao u pobjedi Osijeka nad Hajdukom (2-1) na Poljudu u 30. kolu HNL-a. U 19. minuti dočekao je loptu na lijevoj strani šesnaesterca, ušao unutra pa u maniri pravog majstora pogodio desni kut. Bio mu je to drugi gol za Osijek u 12 nastupa, a prvi je zabio 25. studenog u porazu svog kluba kod Dinama (2-1). Prvo na Maksimiru, a sad na Poljudu. Ovaj mladić specijalizirao se za najveće hrvatske klubove.

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

Nedavno se o njemu se raspisao i poznati nogometni insajder Fabrizio Romano kao nogometašu kojega prate Everton, Salzburg i Sassuolo i kao mladića kojega svakako treba imati na oku.

Napadač rođen 19. veljače 2007. u Slavonskom Brodu prvi je put bio u kadru prve momčadi za domaću utakmicu protiv Rudeša 7. listopada, a debitirao je u završnici utakmice protiv Hajduka (0-1) 8. studenoga, kad je dobio tri minute. Tri dana poslije protiv Lokomotive (1-1) Zoran Zekić već mu je dao poluvrijeme. Isti mjesec debitirao je za Hrvatsku U-19 u kvalifikacijama za Euro.

U Osijek je došao prije godinu i pol dana iz Marsonije. Ne treba čuditi što se kao tako mlad nametnuo. Fizički je impozantan. Visok je 191 centimetar, ima 83 kilograma čistih mišića. Nije trebalo dugo da počnu usporedbe s legendarnim hrvatskim reprezentativcem Marijem Mandžukićem. I Anton, poput Mandže, može i na krilu i u špici.

-  Brz sam, jak i, što je najbitnije, hrabar. Više volim igrati krilo, predriblati nekog, osjećam se ugodnije na toj poziciji. Ma mogu i u napad, sve mi odgovara. Sviđa mi se kako igra Marcus Rashford. Brz je, jak u duelu, ne otpada kao ratkapa. Jedan od uzora mi je i Cristiano Ronaldo, to je prvi nogometaš kojeg sam gledao - rekao je Matković.

Otkrio je kako je došlo do prelaska u Osijek.

- Bila je utakmica protiv Osijeka u Slavonskom Brodu, došao me gledati skaut Ivica Vranješ. Pokazao sam se, teško su me zaustavljali. Nakon te tekme Vranješ me pozvao u Osijek. Uvijek sam imao poseban motiv s Marsonijom igrati protiv Osijeka. Igrao sam s Marsonijom i protiv Dinama i Hajduka, ali protiv Osijeka bilo je baš posebno - kazao je stasiti napadač.

Bio je još kadet, a već je morao otići od kuće. Kako je tekla prilagodba na novu sredinu?

- Bio sam kao kadet na pripremama s prvom momčadi Marsonije. Otprilike dva tjedna. Da, mogao sam se nositi s tim iskusnim liscima. Pomogla je građa. Zaključio sam: Ako sam mogao sa seniorima, moći ću i u omladinskom pogonu Osijeka - kazao je Matković pa dodao:

Hajduk i Osijek sastali se u 30. kolu SuperSport HNL-a

- Slavonski Brod udaljen je od Osijeka sat, sat i pol, ali mojima je svejedno bilo teško što sam otišao od kuće, posebno mami. Međutim, morao sam, želim uspjeti u životu.

Obožava sport.

- Imam dva brata, jedan je stariji, jedan mlađi. S obojicom igram košarku kad dođem kući - zaključila je buduća HNL zvijezda.

Dinamo i Osijek sastali su se u 16. kolu HNL-a

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa
VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna
MAESTRO NA DJELU

VIDEO Modrić je ovim potezom izbacio cijelu obranu Bayerna

Bayern i Real remizirali su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka (2-2). Luka Modrić dobio je posljednjih 15-ak minuta i pokazao klasu u nekoliko minuta