Obavijesti

Sport

Komentari 61

VIDEO Livi se prisjetio čuvene scene iz filma: Luka? Velik igrač i čovjek. Tad sam izašao ja, ali...

VIDEO Livi se prisjetio čuvene scene iz filma: Luka? Velik igrač i čovjek. Tad sam izašao ja, ali...
4

Osjećali smo nervozu prije utakmice jer smo znali koliko nam ovo vrijedi. Hrvatska je pokazala da je najjača u najtežim trenucima, rekao je Dominik Livaković nakon sjajne partije u Bursi

VIDEO

Velika je to pobjeda s teškog gostovanja, vrjednija od tri boda. Sretni smo i zadovoljni nakon nesretnog remija u Splitu, počeo je Dominik Livaković (28) nakon pobjede "vatrenih" u Bursi (2-0) i još jedne velike predstave Dinamova golmana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Turska - Hrvatska 0-2 00:43

Obranio je Livi dvije stopostotne šanse Turcima u ranoj fazi utakmice i spasio nas da ne potonemo. To nas je nagradilo kasnije, Mateo Kovačić zabio je dva gola i omogućio nam mirno drugo poluvrijeme u nabrijanoj atmosferi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Livakovićeve obrane pogledajte OVDJE.

Livaković je sveukupno imao pet obrana, od čega čak četiri unutar šesnaesterca! Podsjetio je opet na izdanja zbog čega je bio jedan od najboljih golmana Svjetskog prvenstva u Katru iako ga Fifa baš i nije "šmekala".

POGLEDAJTE VIDEO: 'GRIJEŠILI SMO BESPOTREBNO, LIVAKOVIĆ NAS JE SPASIO'

- Kad prvu loptu obraniš, sve je lakše. Drago mi je što sam pomogao momčadi da pobijedimo. Bilo je to jako važno, prije utakmice smo osjećali nervozu jer smo znali koliko nam ovo vrijedi. Imali su Turci nekoliko dobrih šansi na početku, spasio sam i pomogao momčadi. Teško gostovanje u fizičkom i igračkom smislu - dodao je Dominik.

Najjači u najtežim trenucima

Nije Hrvatska odigrala posebno dojmljivu utakmicu u fazi obrane, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je iščupala tri boda i zasjela na vrh kvalifikacijske skupine. To se pamti.

- Hrvatska je pokazala da je najjača u najtežim trenucima. To se znalo otprije i to smo još jednom potvrdili.

Prije nešto više od godinu dana Luka Modrić razgovarao je s njim u Splitu prije utakmice protiv Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Te scene zabilježene su u Fifinom dokumentarnom filmu.

- Ja ne vidim tvoj napredak u reprezentaciji! Možda te pritisak smeta? Odaješ nesigurnost momčadi. Što ima veze ako pogriješiš, pa svi griješe, zašto ne bi ti smio? Ali moj je osjećaj da se ti bojiš pogriješiti. Ti si golmančina, znaš li to - govorio mu je Modrić.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Luka je velik kao čovjek i kao igrač. Tad sam izašao ja, ali on razgovara sa svima. Mogu mu samo zahvaliti - rekao je Livaković.

Ovo ljeto pokušat će osvojiti prvi trofej hrvatske reprezentacije u povijesti, Ligu nacija. Na putu stoji Nizozemska, a onda eventualno i Španjolska ili Italija.

- Može li Hrvatska do zlata? Nadam se. Napravili smo velike stvari na Svjetskom prvenstvu, naravno da nam je to cilj. Želimo donijeti trofej u Hrvatsku - zaključio je Livaković, koji srećom nije ozbiljnije ozlijeđen nakon što se u nadoknadi žalio na bol u ramenu.

Perišić: Liga nacija? Imamo šanse i probat ćemo to osvojiti

Ivan Perišić (34) nije uspio zabiti i prestići Marija Mandžukića na vječnoj ljestvici strijelaca "vatrenih". Obojica imaju po 33 gola. No važnija je pobjeda.

- Skroz drugačija utakmica. Bila je dobra borba, u početku su oni bili bolji, dobro su radili presing. Imali smo par grešaka u dodavanjima, ali Livi je stvarno imao svoj dan. Kova je zabio dva gola, još bolje. Tako da bitna tri boda, sad se na miru možemo pripremiti za polufinale Lige nacija pa nastavak kvalifikacija - rekao je napadač Tottenhama.

Kakve su nam šanse u Nizozemskoj?

- To je već treći polufinale. Bit će možda malo teže jer je domaćin. Ali budemo li na nivou i budu li svi igrači u formi, a oko toga se ne bojim, imamo šanse i probat ćemo to osvojiti. Mlađi igrači? Dobri su, dobri su svi. Rade, treniraju. Hrvatska se ne mora bojati za budućnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener