Obavijesti

Sport

Komentari 64

VIDEO Noletova gesta oduševila sve: Taj dečko zaslužio je reket

VIDEO Noletova gesta oduševila sve: Taj dečko zaslužio je reket
4

Novak Đoković poklonio je reket s kojim je osvojio 19. Grand Slam u karijeri jednom dječaku kraj terena koji ga je bodrio i dok je gubio 2-0 u setovima. 'Davao mi je savjete kao trener', nasmijao se

VIDEO

Okrenuo je zaostatak od 2-0 u setovima protiv Stefanosa Tstitsipasa, osvojio 19. Grand Slam u Parizu (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4), a onda se okrenuo prema tribinama i prišao jednom dječaku.

Mališan je dobio neobičan poklon. Reket s kojim je Novak Đoković zaključio turnir otišao je u njegove ruke..

- Ne znam tko je taj dječak, ali čuo sam ga cijelo vrijeme. Bodrio me kad sam gubio 2-0, čak mi je i davao savjete tijekom meča kao trener, haha. Ako je itko zaslužio reket, onda je to on. Htio sam mu ga dati jer me podržavao cijelo vrijeme - rekao je Đoković nakon meča.

Video možete pogledati OVDJE.

French Open Tennis, Day Fifteen, Roland Garros, Paris, France - 13 Jun 2021

Samo jedan Grand Slam više na vječnoj ljestvici imaju Roger Federer i Rafael Nadal. A slijedi Wimbledon kojega je osvojio pet puta.

- Dio sam povijesti sporta koji volim i to me ispunjava. Ne bih mogao biti sretniji zbog svega što sam napravio u zadnjih 48 sati. Ovo je vjerojatno jedno od moja tri najveća dostignuća. Pobijedio sam Rafu poslije četiri i pol sata borbe na njegovom terenu, jučer nisam trenirao, došao sam s punim baterijama boriti se s Tsitsipasom koji je igrao prvi finale Grand Slama - rekao je Nole.

O čemu je razmišljao nakon 0-2 u setovima?

- Čuo sam dva glasa. Prvi je govorio da ne mogu preokrenuti, da je gotovo. Taj je bio prilično glasan. Osjetio sam da je vrijeme da se posvetim drugom glasu. Rekao sam sebi da ja to mogu, počeo sam ponavljati sebi da bih povjerovao. Kad je počeo treći set, osjećao sam se bolje. Poslije toga u meni nije postojala nikakva sumnja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Mural Đokoviću kraj Sarajeva 01:13

Uzeo je Australiju pa Roland Garros. Još "samo" tri titule (Wimbledon, Olimpijske igre i US Open) do Zlatnog slama u istoj godini. To nikad nitko nije napravio u muškoj konkurenciji, a u pojedinačnom tenisu uopće uspjelo je samo Steffi Graf 1988.

- Sve je moguće. Putovanje na kojem sam dosad bio je fantastično, ostvario sam uspjehe za koje su mnogi mislili da su nemoguće. U dobroj sam poziciji za Zlatni slam, ali tako je bilo i 2016. pa sam izgubio na Wimbledonu u trećem kolu. Sad imamo samo dva tjedna do tog turnira i to nije idealno. Probat ću se prilagoditi igri na travi što je prije moguće.

Wimbledona lani nije bilo.

- Nije mi problem reći da želim osvojiti naslov, naravno da želim. Bio sam sretan kad sam čuo da će se ove godine igrati. Volim travu, napredovao sam puno u tom segmentu i nadam se da ću iskoristiti ovo samopouzdanje - jasan je Nole.

French Open French Open French Open French Open
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu