Obavijesti

Sport

Komentari 14

VIDEO Dinamov bus čuvala je interventna policija, mijenjali i rutu. Kopić Hajduku 'uzeo' hotel

VIDEO Dinamov bus čuvala je interventna policija, mijenjali i rutu. Kopić Hajduku 'uzeo' hotel

Naelektrizirana je atmosfera, velika je euforija u Splitu pa su neki opet htjeli napraviti 'doček' dinamovcima. Srećom, policija je naučila pouku iz prošle utakmice pa je dodatnih 150 interventnih policajaca blokiralo promet

VIDEO

Prije mjesec dana igrači Dinama vozili su se prema Poljudu ususret derbiju s Hajdukom (0-0), a u blizini stadiona imali su vatreni ili bolje rečeno, kameni doček. Navijači Hajduka su na križanju Zrinko-frankopanske i Ulice Mediteranskih igara sasuli Dinamov autobus kamenjima, bocama, ma svime što im se našlo pod rukom. Nastradali su prozori od autobusa, a srećom nitko od igrača nije se ozlijedio. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Pokretanje videa...

Policijsko osiguranje pred Poljudom VIDEO

Bilo je propusta u organizaciji osiguranja pa je Dinamo najavio kako će podnijeti kaznene prijave zbog dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom i zločina iz mržnje. Tražili su i nadzor ravnateljstva policije nad radom i postupanjem PU Splitsko-dalmatinske, koja je propustila spriječiti napad, iako su se neposredno prije toga dogodili napadi na autobuse s navijačima Dinama.

Večeras od 19 sati na rasporedu je novi derbi na Poljudu, zaostala utakmica 9. kola, a srećom, ovaj put je dolazak dinamovaca na stadion prošao bez incidenata. Samo zbog rigoroznijih mjera i žestokog osiguranja. 

Naelektrizirana je atmosfera, velika je euforija u Splitu pa su nabrijani navijači opet htjeli napraviti 'doček' dinamovcima. Srećom, policija je naučila pouku iz prošle utakmice pa je dodatnih 150 interventnih policajaca blokiralo promet, napravilo živi zid oko navijača koji su se opet skupili u velikom broju te ih tako spriječili da naprave novi incident. Uz to su i policijski automobili pratili gostujući autobus. Za razliku od prošlog puta, Hajdukov i Dinamov autobus išao je različitom rutom. Plavi su došli Zrinsko-Frankopanskom zbog drugog hotela. 

Dinamovci su Splićanima 'ukrali' smještaj uoči derbija. Kopić je s Hajdukom redovito odlazio u karantenu u solinski hotel President, pa je na isto mjesto sinoć odveo i Dinamo, koji je tradicionalno uoči derbija boravio u hotelu Le Meridien Lav. Ali kako je Lav već zauzet zbog sezone, Dinamo je rezervirao President i preduhitrio Hajduk, čija je to stalna baza, pa se Hajduk prebacio u hotel Radison Split.

Uvertira je prošla bez incidenata, nadamo se da će takav biti cijeli dan i da ćemo nakon utakmice pričati samo o spektakularnoj atmosferi, čudesnim golovima i atraktivnim potezima. Bez sudačkih repova. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana