Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ovacijama pozdravili srpskog borca u Osijeku, Erslan uvjerljiv, a Saša Milinković slavio u ratu

Ovacijama pozdravili srpskog borca u Osijeku, Erslan uvjerljiv, a Saša Milinković slavio u ratu

Koliko su gledatelji mogli uživati u predstavi Fight Nation Championshipa dokazuje činjenica da je tek jedna borba otišla do sudačke odluke, a vidjeli smo i jedno gušenje te čak pet tehničkih nokauta

VIDEO

- Ovo je moja regija, ovu organizaciju trenutno volim najviše na svijetu i ovdje ću postati prvak, a jednog dana kada postanem svjetski prvak doći ću ovdje s pojasom da zajedno proslavimo - energično je rekao Marko Bojković (20) nakon pobjede protiv Poljaka Dawida Galeckog (22).

POGLEDAJTE VIDEO:

Po mnogima najveći regionalni MMA potencijal na ‘FNC 4’ priredbi u osječkom Gradskom vrtu završio je meč u prvoj rundi i tako samo nastavio niz u profesionalnoj karijeri nakon što je prošle godine u finalu prve sezone ‘Armagedona’ pobijedio Patrika Čelića gušenjem u drugoj rundi. Propitkivalo se prije meča zašto Marko nije dobio boljeg protivnika, a oni koji mu trebaju stati na put svjesni su koliko je opasan iako mu je tek dvadeset godina i u tom je trenutku imao samo jednu pobjedu na profi razini.

Meč protiv njega odbijali su borci i s 10 pobjeda iza sebe jer su znali da bi im poraz protiv njega mogao biti velika mrlja na karijeri, a Marku pak, s druge strane, prilika za veliki rast. Imali su trener Ivan Đorđević ‘Icko’ i Marko na stolu ponude iz boljih organizacija, ali su se odlučili vratiti tamo gdje je sve počelo - u Fight Nation Championship.

- Moj trener i ja smo odabrali FNC jer smo ovdje vidjeli priliku da me svi iz regije zavole te da jednog dana kada budem u UFC-u punim tribine jer ne mogu to samo iz Srbije, a ja volim cijelu regiju - poslao je dobru poruku srpski borac. Pred njim su zasigurno velike stvari, ali mnogo su puta isticali iz Ahilej borilačke akademije da će s ovim mladim borcem ‘korak po korak’ ići prema vrhu i da nema potrebe za preskakanjem stepenica. Naravno, Marko se s pravom nada UFC-u, ali i za to će doći vrijeme. A do onda ćemo u njegovim nastupima i dalje uživati u kavezu FNC-a, vjerojatno već na idućoj priredbi najbrže rastuće europske MMA organizacije, moguće u veljači iduće godine.

’Bagi’ nokautirao Talijana, ‘lege’ Saša Milinković i Mikulić slavili kod kuće

Daniel Bažant iz pulskog Trojan tima nokautirao je Giovannija Rivettija u prvoj rundi i pobjedom se vratio u FNC.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pred svojom su publikom odlične predstave pružili teškaš Saša Milinković koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv iskusnog Olivera Thompsona nakon tri runde rata.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mladi Marin Mikulić u prvom profesionalnom meču tehničkim nokautom slavio je protiv Talijana Nicola Pittarella.

POGLEDAJTE VIDEO:

Legenda Trušček ugušio Begaja i pozvao Savu Lazića na okršaj

Ivica ‘Terror’ Trušček (38) u 75. borbi u karijeri na nevjerojatan je način došao do 40. pobjede. Prihvatio je meč s Kuittyjem Begajem koji je na vagi imao čak šest kilograma više, a onda ga u drugoj rundi ugušio svojom ‘specijalkom’ - giljotinom.

- Samo želim reći, Savo Lazić, poštujem te kao borca i čovjeka, ali pozivam te na ‘FNC 5’ u veljači da te prebijem k’o da si mi dužan pare - poručio je Ivica.

POGLEDAJTE VIDEO:

U drugoj borbi FNC-ovog dijela predstave svjedočili smo nokautu hrvatskog borca Luke Ćurkovića koji je prvi završio na podu u teškoj razmjeni udaraca s Michaelom Realijem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon 11 borbi (pet Armagedon finala i šest superborbi sa FNC 4 turnira) došao je red na glavnog aktera večeri, Ivana Erslana! Na drugoj se strani nalazio Brazilac s UFC stažem Henrique Da Silva, koji nije imao baš nikakve šanse protiv Ivana koji je odlučio 'na brzaka' riješiti borbu.

POGLEDAJTE VIDEO:

FNC 4 – Erslan vs. Da Silva

  • Marin Mikulić (Hrvatska) – Nicola Pitarello (Italija) -84 kg: tehnički nokaut
  • Luka Ćurković (Hrvatska) – Michael Reali (Italija) -77 kg: tehnički nokaut
  • Danijel Bažant (Hrvatska) – Giovanni Rivetti (Italija) -66 kg: tehnički nokaut
  • Marko Bojković (Srbija) – Dawid Galecki (Poljska) -70 kg: tehnički nokaut
  • Ivica Trušček (Hrvatska) – Kuitty Begay (Italija) -77 kg: gušenje
  • Saša Milinković (Hrvatska) – Oliver Thompson (Velika Britanija) -120 kg: podijeljena odluka sudaca
  • Ivan Erslan (Hrvatska) – Henrique Da Silva (Brazil) -93 kg: tehnički nokaut

Pred oko 2000 ljudi u osječkoj dvorani Gradski vrt i više od 60.000 u prijenosu na YouTube kanalu 24sata, nove mlade regionalne nade napravile su veliki iskorak u karijeri, a pobjednici finala u pet težinskih kategorija okitili su se titulom prvaka ‘Armagedona’. Bila je to samo predigra šlagera večeri i sjajne borbe na FNC-u 4.

POGLEDAJTE VIDEO:

U kategoriji do 66 kg ponovno smo gledali okršaj između Denisa Jurakića iz beogradske Ahilej borilačke akademije protiv Matea Bolfana iz UFK Novi Zagreb, a i ovog je puta slavio srpski borac, samo je meč otišao na sve tri runde što je bila novost jer se radi o profi meču. Srpski je borac dominirao u hrvanju, a na kraju su se obojica zagrlila u centru kaveza.

U kategoriji do 70 kg Alberto Antić iz zagrebačkog Ban Teama čudesno je preživio sve udarce Rusija Mineva iz spomenutog Ahileja, a Bugar je pokazao i sjajan boks nakon što smo se već uvjerili da je odličan hrvač. Krajem prve runde uspio je duboko ‘zavući’ giljotinu Minev i prisiliti Mineva na predaju. Strašan smo nokaut vidjeli u kategoriji do 77 kg.

Nakon što je Đorđe Bukvić iz srpskog Unity teama u polufinalu nakon 13 sekundi nokautirao Radovana Vukovića, malo mu je duže trebalo ovaj put, ali je još jednim vrhunskim nokautom zaslužio bonus. Dominantan je do ove borbe bio njegov protivnik Aleksandar Mihailović iz Crne Gore, ali bio je nemoćan u ovom slučaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Niz su nastavili predstavnici Unityja i u kategoriji do 84 kilograma gdje je slavio Matija Bosančić nakon što je minutu i pol prije kraja prve runde u parteru završio karataša iz zagrebačkog American Top Teama, Matea Šituma. Srpski borac u kavezu, a još više pojavom podsjeća na UFC borca Aleksandra Rakića pa je za vrijeme turnira dobio nadimak ‘Baby Rakić’ koji je i više nego opravdao.

U finalu kategorije do 93 kg nažalost nismo gledali okršaj Slovenca Igora Kuzmanovića protiv Marija Žgele iz vinkovačkog Valens tima jer je Slovenac otkazao zbog ozljede. Kao zamjena je iz Grčke stigao Felix Polianidis koji nije mogao parirati odličnom ‘Lumberjacku’. Žgela je tjedan dana nakon što je nokautirao Adama Kowalskog u kavezu poljskog FEN-a, slomio i dva rebra Polianidisu u Osijeku i zasluženo odnio titulu najboljeg poluteškaša ovogodišnjeg izdanja ‘Armagedona’.

POGLEDAJTE VIDEO:

Najavili su iz FNC-a velike planove za iduću godinu, a publika bi trebala uživati u desetak priredbi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom