Obavijesti

Sport

Komentari 28

VIDEO Rovovska bitka Milanu! Rebić i društvo skočili na vrh, neuništivi Giroud srušio Napoli

VIDEO Rovovska bitka Milanu! Rebić i društvo skočili na vrh, neuništivi Giroud srušio Napoli

Veliki derbi Serie A obilježili su žestoki sukobi, oštri prekršaji, ali i povratak Zlatana Ibrahimovića, koji je zaigrao prvi put nakon 23. siječnja i ozljede Ahilove tetive. Milan je ostvario veliku pobjedu u borbi za naslov

VIDEO

Nogometaši Milana pobijedili su Napoli u Napulju s minimalnih 1-0 u izravnom derbiju 28. kola za vrh prvenstvene ljestvice Serie A! Strijelac odluke bio je neuništivi Olivier Giroud. Hrvatski nogometaš Ante Rebić ušao je u igru u 68. minuti, a uglavnom je sudjelovao u obrambenim zadacima više nego napadačkim.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zlatanov kung-fu 00:38

Početni trenuci prošli su u znaku Napolija, koji je opako pritisnuo nogometaše Milana, ali prva ozbiljnija situacija dogodila se pred golom Napolitanaca kada je sudac Daniele Orsato samo odmahnuo rukom poslije duela Koulibalyja i Bennacera.

Alžirac je pao u kaznenom prostoru i premda je kontakta bilo, a Kamerunac nije igrao na loptu, Orsato je procijenio da intenzitet prekršaja nije bio dovoljan za najstrožu kaznu. Pitanje je je li njegova odluka bila ispravna, no susret se nastavio.

Nešto kasnije slična situacija u šesnaestercu Milana. Osimhen se sjajno sjurio uz korner liniju gdje su ga dočekali Tomori i Kalulu. Engleski stoper srušio je Nigerijca udarivši ga po zglobu, a cijela situacija bila je dosta konfuzna. Ni ovdje se VAR nije uključio premda je potencijalno morao biti penal već je Orsato samo odmahnuo rukom vjerojatno kako bi kompenzirao prvotnu situaciju.

Serie A - Napoli v AC Milan

Osim fantastičnog driblinga Rafaela Leaa u kojem je provukao loptu kroz noge Di Lorenzu, iz uspavanog prvog poluvremena valja izdvojiti samo dvije prilike. Onu Osimhena iz 21. minute kada je mu je udarac zaustavio Mike Maignan, te pokušaj Leaa iz 28. minute kada je njegov pokušaj anulirao David Ospina.

Serie A - Napoli v AC Milan

A odmah na početku drugog dijela - vatromet! Milan je stigao do prednosti u 49. minuti kada je udarac Davida Calabrije skrenuo Olivier Giroud i ugurao loptu u mrežu u stilu Pippa Inzaghija. Bio je to osmi pogodak Francuza ove sezone u Serie A i ukupno 11. u sezoni. Tri je nadodao u talijanskom kupu.

Serie A - Napoli v AC Milan

VIDEO GOLA OVDJE

Nastavak utakmice nije donio mnogo prilika, ustvari bilo ih je na kapaljku. Vrlo tvrd susret obilježio je i sukob Osimhena i Hernandeza u 77. minuti nakon kojeg je Orsato obojici pokazao žuti karton.

Serie A - Napoli v AC Milan

Napoli je u rezultatskom minusu pritisnuo, a prvu ozbiljniju šansu imao je Lozano u 82. minuti. Ušao je u nastavku, a tada nakon izvedenog kornera pucao pored desne stative.

Uslijedila je munjevita kontra Milana u 86. minuti gdje je Ante Rebić odlično proigrao Hernandeza u prostor, a lijevi bočni Milana iz trka s lijeve strane snažno opalio u bliži kut. Ospina je sjajno sačuvao mrežu.

Rezultat se do kraja nije mijenjao. Samu završnicu obilježio je Zlatan Ibrahimović, koji se vratio nakon ozljede i dobio šest minuta. Nastup protiv Napolija bio mu je prvi nakon 23. siječnja. Sukus svega je da je Milan pobjedom u derbiju protiv izravnog rivala za naslov ponovno preuzeo vrh i ima dva boda više od gradskog suparnika Intera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu