Obavijesti

Sport

Komentari 25

VIDEO Sudac koji je zbog ovog penala morao u zatvor sad je slobodan. Može i tužiti Srbiju

VIDEO Sudac koji je zbog ovog penala morao u zatvor sad je slobodan. Može i tužiti Srbiju

Gotovo četiri godine trajala je pravna bitka oko suca Srđana Obradovića koji je sudio skandalozni penal za subotički Spartak u srpskom prvenstvu. Oslobođen je svih optužbi

VIDEO

Srpski nogometni sudac Srđan Obradović, koji je dosudio skandalozan penal u korist subotičkog Spartaka protiv niškog Radničkog u zadnjem kolu prve lige u sezoni 2017/18., izašao je iz zatvora, javljaju srpski mediji.

Vrhovni kasacijski sud iz Beograda još 16. prosinca oslobodio je suca iz Jagodine svih optužbi i usvojilo zahtjeve branitelja za zaštitu zakonitosti i utvrdilo da sudac ne može imati svojstvo službene osobe.

Obradović je bio u zatvoru od 14. svibnja do 11. lipnja 2018., a na temelju ove presude može tužiti Srbiju koja će morati platiti troškove kaznenog postupka, piše Telegraf.

Obradovića su dvije istance prethodno proglasile krivim zbog zloporabe položaja i osuđen je prvo na 15 mjeseci zatvora uz deset godina suspenzije iz nogometa, a potom na godinu dana zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On je sudio dva penala za Spartak, a drugi je bio posebno čudan jer je vidio igranje rukom igrača Radničkom iako ga je lopta pogodila u nogu. Radnički, kojemu je Obradović i isključio igrača, izgubio je 2-0, a njegov protivnik pobjedom osigurao kvalifikacije Europske lige.

Posebni odjel za suzbijanje korupcije Višeg suda i kasnije Žalbeni sud ranije su osudili Obradovića jer su utvrdili da je "spornim odlukama izravno utjecao na rezultat i omogućio Spartaku sigurnu pobjedu, svjestan djela i njegove zabranjenosti".

Vrhovni sud u pravomoćnoj je odluci utvrdio da ovlasti glavnog suca obuhvaćaju reguliranje "samo određenih situacija u okviru točno određene utakmice i to samo prema igračima na terenu".

Zbog ograničenog djelovanja, tvrdi sud, to nije vršenje javnih ovlasti, a odlučivanje unutar određene utakmice nije važno za javni interes.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov