Sport

Komentari 9

VIDEO Užas u Tokiju: Biciklista pregazili kolege, ostao ležati

VIDEO Užas u Tokiju: Biciklista pregazili kolege, ostao ležati

Connor Fields pao je u polufinalnoj utrci BMX-a na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon čega su dvojica biciklista prešla preko njega. Prema posljednjim informacijama, budan je u bolnici

Nizozemac Niek Kimmann i Britanka Bethany Shriever osvojili su zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju u vožnji BMX-om.

Kimmann je na stazi u Ariake Urban Sport Parku pobijedio s rezultatom 39.053, drugi je sa 0.1 sekunde zaostatka bio Britanac Kye Whyte, dok je broncu osvojio Kolumbijac Carlos Alberto Ramirez Yepes.

Kimmann je do pobjede stigao usprkos ozljedi koljena koju je zadobio nakon što se zabio u jednog redara tijekom treninga.

- U ponedjeljak sam udario u jednog službenika i mislio sam kako je moj olimpijski san završio. Međutim, uz lijekove protiv bolova nekako sam izdržao - kazao je Kimmann.

Nizozemcu je put do pobjede olakšala ozljeda branitelja naslova iz Rija Amerikanca Connora Fieldsa koji je pao tijekom polufinalnih utrka i na nosilima je prevezen u bolnicu. 

Amerikanac je sudjelovao u sudaru s Nizozemcem Twanom van Gendtom, a nakon što je pao preko njega su prešla dvojica biciklista. Fieldsu je nekoliko minuta pružana pomoć, a potom je na nosilima prevezen u bolnicu.

POGLEDAJTE VIDEO OD 1:38

- Možemo potvrditi da je Connor Fields budan i čeka daljnju medicinsku procjenu - poručili su iz Američkog olimpijskog odbora.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Britanka Bethany Shriever ispred dvostruke olimpijske pobjednice, zlatne iz Rija i Londona Kolumbijke Mariane Pajon, dok je Nizozemka Merel Smulders bila treća.

Svjetska prvakinja, Amerikanka Alise Willoughby nije se plasirala u finale nakon što se srušila u dvije od tri polufinalne utrke.

BMX je na programu olimpijskih igara od 2008.