Sport

Komentari 2

Vieira: Pet zamjena neće biti isto za nas i najbolje klubove

Vieira: Pet zamjena neće biti isto za nas i najbolje klubove

Svaka odluka će uvijek podijeliti ljude na one koji su za i koji su protiv. Što se mene tiče, ne znam trebamo li ostati na tri zamjene, rekao je trener Crystal Palacea Patrick Vieira

Dopuštanje pet zamjena igrača pomoći će klubovima da bolje raspodijele minutažu među igračima u prenatrpanom rasporedu i u uvjetima velikog porasta broja zaraženih korona virusom, ali takav će potez biti prednost za najbolje klubove, smatra menadžer Crystal Palacea Patrick Vieira.

Treneri Manchester Uniteda i Manchester Cityja, Ralf Rangnick i Pep Guardiola, obojica su bili žestoki zagovornici povećanja broja dopuštenih zamjena s trojice na petoricu igrača.

- Mislim da pet zamjena može biti pravi odgovor za nas menadžere, s obzirom na trenutak u kojem se nalazimo. No, ne mislim da će to biti jednako za najboljih pet klubova i nas ostale - izjavio je Vieira uoči gostovanja Crystal Palacea kod Tottenham Hotspura.

- Svaka odluka će uvijek podijeliti ljude na one koji su za i koji su protiv. Što se mene tiče, ne znam trebamo li ostati na tri zamjene - kazao je. 

Premier League - Crystal Palace v Southampton

Francuski stručnjak je izjavio da nije previše zabrinut zbog velikog broja utakmica tijekom blagdana, ali je dodao da će to biti teško za igrače koji su se tek oporavili od Covida-19 i nisu imali dovoljno vremena za treninge.

- Nadamo se da ćemo imati dovoljno igrača na raspolaganju, ali kada vidite broj pozitivnih oko sebe, onda ne možete ne biti zabrinuti - rekao je Vieira.

Crystal Palace je na 11. mjestu u Premier ligi sa 20 bodova iz 17 nastupa.

 

Najčitaniji članci