Obavijesti

Sport

Komentari 81

Više od poraza Hajduka boli što ga navijači nikad nisu ispratili s tako malo nade kao u Istanbul

Više od poraza Hajduka boli što ga navijači nikad nisu ispratili s tako malo nade kao u Istanbul
5

Hajdukova momčad daleko je bolja od rezultata koje postiže, i to se potvrdilo i večeras. Tijekom cijelog susreta Hajduk je bio ravnopravan protivnik Galatasarayu, ali što to vrijedi kad nisu iskoristili svoje prilike...

VIDEO

Nastavlja se Hajdukov hod po trnju kada su u pitanju europske kvalifikacijske utakmice, ovoga puta zaustavljeni su  u trećem pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu, jači je u jedinoj utakmici bio turski velikan Galatasaray, koji je na svom terenu golovima Belhande i Babela slavio 2-0.

Pokretanje videa...

Hajdukovci u Istanbulu 02:27

Zadnja velika momčad koju je Hajduk u nokaut fazi izbacio tako i dalje ostaje talijanski Torino, koji su bijeli eliminirali iz Kupa Uefe u jesen 1985. godine, a zadnji veliki europski skalp ostaje pobjeda nad milanskim Interom 2-0 na San Siru u jesen 2012. godine. No i ta je europska epizoda ostala obilježena nevjerojatnom odlukom tadašnjeg trenera Miše Krstičevića da pri vodstvu 2-0 zaustavi napade svojih igrača, kako bi sačuvali snagu za prvenstveni ogled sa Zagrebom!? Dalje je prošao Inter koji je iz Splita donio prednost od 3-0.

Hajduk je od neovisnosti Hrvatske odigrao 59 gostujućih susreta u kvalifikacijama i skupinama Kupa Uefe, Europske lige i Lige prvaka, bilo je i većih suparnika od Galatasaraya, među njima čak deset osvajača europskih trofeja, ali nikoga od velikana Hajduk nije u eliminacijskom susretu pobijedio u gostima osim Intera, a i tada nije prošao dalje... Ni Ajax, ni Benficu, ni Schalke, Romu, Fiorentinu, Sampdoriju, Zenit, Everton... Ni Galatasaray!

Sritno, bili: Ako ste mogli dobiti Inter s Militom, Sneijderom i Zanettijem, možete i te Turke...
Sritno, bili: Ako ste mogli dobiti Inter s Militom, Sneijderom i Zanettijem, možete i te Turke...

Iako je najavljivao kako mu je susret protiv Hajduka važan te kako ne razmišlja o nedjeljnom derbiju kontra Fenerbahčea, izveo je Fatih Terim večeras na Turk Telekom Arenu kombiniranu momčad bez tri najveće zvijezde Falcaa, Arde Turana i Belhande. A onda je u drugoj polovici utakmice, kada je vidio da ne ide, uveo Belhandu, koji je odmah zabio.

- Svaka momčad ima loše strane, ukazat će nam se prilika ili dvije i samo ih treba iskoristiti - najavljivali su Splićani uoči gostovanja u Istanbulu.

I prilike su se i ukazale, ali ih Hajduk nije iskoristio. U prvom poluvremenu Stanko Jurić je umalo zabio glavom, u drugom je dva puta malo nedostajalo da zabije Mijo Caktaš, kojem je lopta nezgodno odskočila kada ju je samo treba gurnuti u praznu mrežu, a pred kraj utakmice i Jairo. A Galatasaray je i predobra i preiskusna momčad da to ne bi iskoristila. Dvije pogreške bile su dovoljne, pogotovo je bila upečatljiva pogreška Nihada Mujakića, kojeg je brazilski stoper Marcao okrenuo i asistirao Babelu za kraj nade Vukasove momčadi.

Uoči utakmice u više navrata smo tvrdili kako je Hajdukova momčad daleko bolja od rezultata koje postiže, i to se potvrdilo i večeras. Tijekom cijelog susreta Hajduk je bio ravnopravan protivnik Galatasarayu, štoviše, imao je i bolje prilike i više puta prijetio, ali što im to vrijedi kad prilike nisu iskorištene.

Vukas: Vidjeli smo i loše strane Galatasaraya. Povratak na ovo mjesto budi mi posebne emocije
Vukas: Vidjeli smo i loše strane Galatasaraya. Povratak na ovo mjesto budi mi posebne emocije

No ono što boli i više od poraza je to što u proteklih 30-ak godina navijači Hajduka nikad nisu ispratili svoju momčad na put s manje nade nego na večerašnji ogled u Istanbulu. Na stranu Galatinih 58 trofeja naspram Hajdukova 33, na stranu 73 milijuna eura vrijednosti turske momčadi u odnosu na 20 milijuna vrijednosti Hajdukove, na stranu prosječna starost momčadi Galatasaraya 26.7 godina u odnosu na Hajdukovih 23.7, na stranu Terimovih 67 i Vukasovih 47 godina starosti, kao i Falcaov 281 gol u karijeri...

Jurišao je Hajduk na krilima navijačke euforije i na puno jače protivnike na papiru od Galatasaraya, nadajući se iznenađenju i prolazu, bez obzira na snagu protivnika, no ovoga puta su u Istanbul ispraćeni kao na put bez nade. Brojna posrtanja i loši rezultati u zadnjih deset godina, koliko je prošlo od zadnjeg Hajdukovog plasmana u skupinu Europske lige, ugasile su vjeru i nadu da Hajduk može napraviti iznenađenje i izbaciti renomiranog protivnika kakav je Galatasaray...   

- Pokopani smo, ispraćeni smo kao da nemamo nikakvih šansi, nadam se da će to probuditi 'dišpet' kod naših igrača - kazao je pomoćni trener Jurica Vučko, no želja mu se nije ispunila...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani