Obavijesti

Sport

Komentari 833

Ludnica na Maksimiru: Dinamo u 100. i 102. minuti srušio 'bile'

Ludnica na Maksimiru: Dinamo u 100. i 102. minuti srušio 'bile'
12

Dinamo je poveo golom Petkovića, nakon čega je Livaja zabio rukom i gol je poništen. Boysi su bakljadom izazvali požar pa je Kolarić igru produžio čak 10 minuta. A onda su Oršić i Baturina duboko u nadoknadi riješili sve

U posljednjoj utakmici Prve HNL za ovu sezonu Dinamo je na stadionu u Maksimiru svladao Hajduk 3-1 (0-0).

POGLEDAJTE VIDEO: Tučnjava huligana uoči derbija

Pokretanje videa...

Tučnjava huligana uoči derbija VIDEO

Dinamo je poveo golom Brune Petkovića (53), poravnao je Marko Livaja (90+4), da bi Dinamo do prve pobjede u derbijima ove sezone stigao preko Mislava Oršića (90+10) i Martina Baturine (90+12).

Najveći derbi hrvatskog nogometa izgubio je rezultatski značaj još prije šest dana kada je Dinamo pobjedom u Šibeniku osigurao naslov prvaka. U prvih 45 minuta praktički vidjeli smo samo dvije prilike: onu Biuka s početka susreta kada je iz blizine lansirao loptu preko gola i kasniji pokušaj Petkovića iz voleja. Početkom nastavka stvari su promijenile kada je Dinamo poveo. 

Ivanušec je u 53. minuti uputio oštar prizemni udarac sa 25 metara koji je pogodio stativu, lopta se odbila do Moharramija na desnom boku, ovaj je uputio prizemni ubačaj na peterac gdje je najbrže reagirao Petković i skrenuo loptu u mrežu.

Dinamo poveo protiv Hajduka, Petković zabio za 1:0

Iako ga za pet dana očekuje finale Kupa protiv Rijeke na Poljudu i prilika za osvajanje prvog trofeja nakon 2013. godine, Hajduk je nakon primljenog pogotka zaigrao otvorenije, trener Dambrauskas je na travnjak poslao i prvog strijelca lige Livaju, a to je rezultiralo i boljom igrom, prilikama te u konačnici i izjednačujućim pogotkom.

Livaja je prvi put zatresao mrežu Dinama u 69. minuti, ali nakon što je uputio udarac nogom lopta ga je pogodila u šaku i od nje se odbila u mrežu pa je mladi sudac Kolarić nakon konzultacija s VAR-om opravdano poništio pogodak. Tijekom tog dvominutnog pregleda Dinamovi navijači na sjevernoj tribini započeli su bakljadu koja je izazvala požar pa je uslijedio desetominutni prekid kako bi se vatra ugasila.

Marko Livaja utišao Maksimir rezultat  je 1:1

Najbolje razdoblje igre Hajduka uslijedilo je od 89. do 94. minute. Prvo je Mlakar dva puta bio neprecizan iz izglednih pozicija nakon dodavanja Biuka i Čoline, da bi Livaja pogodio za 1-1. Krovinović je poslao okomitu loptu u kazneni prostor Dinama gdje je utrčao Livaja te preciznim udarcem sa sedam, osam metara svladao Livakovića.

Marko Livaja utišao Maksimir rezultat  je 1:1

Ipak, Dinamo je uspio svladati Hajduk u ovoj sezoni i to golovima u 10. i 12. minuti sudačke nadoknade. Kod oba gola u glavnoj je ulozi bio Baturina, on je u 10. minuti nadoknade primio loptu na desnom krilu, sjurio se u kazneni prostor  i proigrao nečuvanog Oršića koji je s dva metra zatresao mrežu. Konačni rezultat Baturina je postavio minutu kasnije nakon solo prodora i udarcem sa 10 metara.

Dinamo i Dragovoljac sastali se u 29. kolu HT Prve lige

Dinamo je 23. naslov prvaka Hrvatske, a peti uzastopni na kraju osvojio sa 79 bodova, sedam više od drugog Hajduka, a 10 od trećeg Osijeka. Četvrta Rijeka je osvojila 65 bodova, peta Lokomotiva 49, šesta Gorica 45, sedmi Slaven Belupo 36, osmi Šibenik 32, deveta Istra 1961 31, dok je iz lige nakon samo jedne sezone u društvu najboljih ispao Hrvatski dragovoljac sa 19 bodova. (Hina)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
DERBI ZADNJEG KOLA HNL-A 20 SATI , Stadion Maksimir, Zagreb
Dinamo
Petković 53', Oršić 90+10', 90+12'
3 : 1
Hajduk
Livaja 90+4'
Sortiranje događaja

Kraj lude utakmice na Maksimiru!

Bio je to jedan od onih derbija o kojima će se pričati još godinama.

90+12'

GOOOOOOOOOOL! Potpuni raspad sistema Hajduka... U samo dvije minute primio je dva gola.

Sada je Baturina bio strijelac nakon što je čitava momčad Hajduka otišla u napad. Isto kao i u prethodnoj akciji kod gola Oršića probio se po desnom boku poslije proigravanja Menala, no ovoga puta je napravio sve sam i sjajno naciljao donji desni kut Kalinićeva gola.

Priči je kraj.

90+10'

GOOOOOOOOOOOL! Munjevita akcija Dinama po desnoj strani, Baturina se probio po krilu ma majstorski na drugoj stativi pronašao Mislava Oršića, koji je ugurao loptu u praznu mrežu i tako pogotkom u posljednjoj utakmici sezone, u derbiju s Hajdukom, zaokružio sjajnu sezonu.

90+9'

Sjajan slobodnjak Oršića... Opalio je s dvadesetak metara, a lopta je fijuknula pored desnih rašlji.

90+5'

Zadnja promjena kod Dinama. Baturina je u igri zamijenio Ivanušeca.

Komentari 833