Obavijesti

Sport

Komentari 366

Čuić junak s dva gola, Hajduk u preokretu srušio Dinamo na Maksimiru nakon dvije godine!

Čuić junak s dva gola, Hajduk u preokretu srušio Dinamo na Maksimiru nakon dvije godine!
9

Hajduk je u spektakularnoj utakmici pobijedio Dinamo 3-2 na Maksimiru! Modri su vodili dvaput golovima Oršića i Ivanušeca, ali Splićani su preokrenuli golovima Čuića 2x i autogolom Theophilea...

Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.

Golove za Dinamo zabili su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-ag).

Dodajmo kako je Mijo Caktaš promašio kazneni udarac za Hajduk u 22. minuti promašivši cijeli gol, dok je Dinamo od 45. minute igrao bez isključenog Amera Gojaka.

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Dinamo i Hajduk su najveći hrvatski derbi dočekali narušene atmosfera zbog serije loših rezultata. Međutim, 'modri' se mogu utješiti činjenicom da su osigurali naslov prvaka, dok je Hajduk osigurao Europu, ali je daleko od željenog drugog mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dinamo je početkom tjedna smijenio trenera Igora Jovičevića, a momčad je privremeno preuzeo Zoran Mamić, dok se s druge strane Igor Tudor našao na udaru kritika nakon četiri poraza u zadnjih pet kola.

Zbog pandemije koronavirusa derbi se igrao pred svega 1.967 gledatelja. Zbog oštećenja tribina u potresu zatvorene su istočna i južna tribina, a Torcida je derbi pratila sa zapadne tribine.

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige

Prvu priliku na utakmici imao je Dinamo u 10. minuti, Ivanušec je s desetak metara prebacio gol. No, samo tri minute kasnije bio je precizan nakon velike Đuranovićeve pogreške. Stojanović je ubacio pred gol, Juranović želio prsima vratiti Posavcu, no Ivanušec je 'ukrao' loptu i mirno zabio za 1-0.

Hajduk je mogao uzvratiti sedam minuta kasnije. Nakon ubačaja iz kornera Ademi je igrao rukom, a sudac Bebek je nakon pregleda snimke dosudio kazni udarca. Pucao je najbolji Hajdukov strijelac, Caktaš, ali je pucao pored gola. Ipak, gosti su u 31. minuti uspjeli izjednačiti, a pogodak je postigao Čuić na asistenciju Eduoka. Nigerijski napadač je primio loptu leđima okrenut golu u kaznenom prostoru. Zagradio se i gurnuo loptu prema Čuiću, koji je sjajno pogodio suprotan kut.

U 40. minuti vidjeli smo sjajnu akciju Hajduka, a nakon duplog pasa Čolina je pucao, a Livaković jedva obranio. Dvije minute kasnije Hajduk je imao najbolju priliku na utakmici, no Livaković je fantastično reagirao na Caktašev udarac s pet metara.

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige

U posljednjim trenucima prvog dijela uzdrmani Dinamo je ostao i s igračem manje. Amer Gojak je u svega pet minuta dobio dva žuta i isključujući karton.

Dinamo je s igračem manje u 61. minuti stigao do nove prednost. Stojanović je ubacio u sredinu do Oršića, Juranović se okliznuo, a krilni napadač Dinama s osam metara zabio za 2-1.

U 82. minuti Hajduk je po drugi put izjednačio, a strijelac je ponovo bio 19-godišnji Čuić. Caktaš je ubacivanje s desne strane glavom prebacio na suprotnu stativu gdje je Čuić bio sam i lagano zabio za 2-2. Samo četiri minute kasnije Hajduk je u potpunosti okrenuo rezultat. Kreković je ubacio s desne strane, a Theophile-Catherine nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL 33. KOLO 21:05 , Maksimir, Zagreb
Dinamo
Ivanušec 13', Oršić 61'
2 : 3
Hajduk
Čuić 31', 81', Theophile (ag) 86'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraaaaaaaaaaj na Maksimiru! Hajduk je došao do velike pobjede nakon sjajnog preokreta. Dinamo je krenuo puno bolje i poveo već u 13. minuti golom Ivanušeca, a odmah su se i ugasili. Hajduk je od tada uspostavio dominaciju, promašio penal pa i izjednačio. Amer Gojak je krajem prvog dijela dobio crveni karton i otežao svojoj momčadi koja je do 61. minute bila u podređenom položaju. Tad je Oršić zabio za 2-1, ali Splićani se nisu predali. Mladi Čuić je zabio svoj drugi gol u 81. minuti, a pet minuta kasnije Catherine je pogodio vlastitu mrežu.

Obje momčadi su ušle u derbi u lošoj formi, ali susret je bio fantastičan. Na kraju je pripao Tudorovoj momčadi koja je došla do prve pobjede na Maksimiru nakon veljače 2018. godine...

90'

Još pet minuta do kraja utakmice. Nevjerojatan Hajdukov preokret na Maksimiru...

86'

Goooooooooooooooooool! Hajduk je preokrenuo na Maksimiru, sada je 3-2! Kreković je u petercu tražio Krekovića, ali pogodio je Catherinea koji poslao loptu u vlastitu mrežu...

81'

Gooooooooooooool! Hajduk je izjednačio na Maksimiru, a mladi Mario Čuić igra utakmice života. Zabio je sada svoj drugi gol nakon jednostavne akcije. Juranović je ubacio u peterac na Caktaša koji je glavom proslijedio na drugu stativu, a Čuić je to mirno zabio na praznu mrežu... Dinamo - Hajduk 1-1

80'

Dinamo je sada s tri igrača izigrao cijelu Hajdukovu momčad. Ćuže je odjurio u kontru pa uposlio Oršića na lijevoj strani. Mislav je stao na rubu šesnaesterca, bacio pogled prema Ademiju i poslao mu loptu na prsa. Kapetan Dinama je to primio, prošao Čolinu i išao prema golu, ali Posavec mu je presjekao put i to izbio u korner. Inače, prvi za domaćine, ali nisu ništa napravili iz njega...

Komentari 366