Obavijesti

Sport

Komentari 11

'Vođa navijača Rivera uhićen je u mom kvartu s milijun eura!'

'Vođa navijača Rivera uhićen je u mom kvartu s milijun eura!'
1

Ovdje u Madridu je ludnica, ulaznice se prodaju po 3000 dolara. Sjećam se da su me na jednom Superclasicu opljačkali, uzeli su mi sve, mobitel torbu s kopačkama, javio nam se Luis Ibanez iz Madrida

VIDEO

Čim se znalo da će igrati Boca i River, u zraku se osjetilo da nešto neće biti u redu. Uostalom, tako je uvijek kad igraju ove dvije momčadi. Nakon prvog susreta na Bomboneri, koji je završio 2-2, krenuo je šou! Uoči uzvratne utakmice navijači Rivera na autobus s igračima Boce bacili su suzavac, kamenje, bengalke, boce... Sve je letjelo, a dvojica igrača Boce zaradila su odlazak u bolnicu.

Boca Juniors Fans ahead of the Copa Libertadores match between River Plate and Boca Juniors

- Baš sam pričao s navijačima Rivera, čini mi se da je sve to bilo organizirano. Počelo je dan ranije kad je u mom kvartu, Morenu, uhićen jedan od vođa navijača Rivera. Imao je 300 ulaznica i sedam milijuna pesosa, to vam je oko milijuna eura. To su bile ulaznice za njegovu ekipu, odnosno prvu ekipu Rivera. I kad su vidjeli da ne mogu na utakmicu, da im je policija oduzela ulaznice, a njega uhitila odlučili su napraviti nerede kako se utakmica uopće ne bi odigrala - javio nam se iz Madrida Luis Ibanez.

Simpatični Argentinac u Dinamo je stigao u ljeto 2008. i odmah postao miljenik navijača. Zbog borbenosti i poštenog zalaganja. Na utakmicu u Madridu navijat će, to nije upitno, za Bocu. Uostalom, igrao je u mlađim uzrastima Boce, a na leđima ima tetoviran potpis Diega Armanda Maradone.

- Naravno, cijelo moje društvo koje je sa mnom navija za Bocu. S nama su i supruge i djevojke. Mali će problem biti vratiti se, jer ujutro moram biti u Turskoj, a nema privatnih letova. Mislim da ćemo privatnim avionom. Ali o tome ćemo kasnije razmišljati, došao sam vidjeti kako Boca osvaja Copu. Iako, bit će teško, jako teško.

River je u prvoj utakmici bio bolji.

- Jest. Nije mi se sviđalo kako je Boca igrala. Trener izvodi neke kemije, pa najbolji igrači ostaju na klupi. River ima trenera koji jako dobro zna što hoće, dugo su zajedno i odlična su momčad. Mislim da su trenutačno malo bolji od Boce, ali na našoj strani je uzavrelost i temperament. Igrači Boce će izgoriti za pobjedu. I  brazilski Palmeiras je bio bolji pa smo ih izbacili.

Kako je u Madridu?

- Ludnica! Ulaznice se na crno prodaju po 3000 dolara.

River Plate fans ahead of the Copa Libertadores match between River Plate and Boca Juniors

Lucho je bio na dosta Superclasica, a jedan od prvih zapamtio je zauvijek.

- Bio sam klinac i skupljao sam lopte. Nakon utakmice sam se otišao presvući i krenuo kući. Na putu su me zaustavili i opljačkali me. Uzeli su mi telefon i torbu s kopačkama. Jednom su mi i oca opljačkali, presreli su ga na ulici, zaprijetili mu pištoljem i uzeli mu odjeću. Ali, ima Superclasico i odlične stvari, a to je atmosfera. Svaka čast svim navijačima, ali ono što rade navijači Boce, takvu atmosferu nema nitko na svijetu.

Boca Juniors fans ahead of the Copa Libertadores match between River Plate and Boca Juniors

U Argentini smatraju da je odigravanje utakmice u Madridu jako loše za južnoamerički nogomet.

- Točno. Bilo bi bolje da je u Buenos Airesu. Ali, River može biti sretan da se uopće igra uzvrat jer su lako mogli biti kažnjeni tako da su izgubili 3-0 i da se naslov dodijeli Boci. No, River je ovako izgubio prednost domaćeg terena. Na prvoj utakmici na Bomboneri nije bilo Riverovih navijača jer im je zabranjeno putovati. Tako bi bilo i u uzvrtu, cijeli stadion bio bi ispunjen navijačima Rivera i tu bi imali veliku prednost. Ma, bit će ludnica. Jer ovo je Superclasico u kojem će i jedan i drugi klub imati navijače. A tada nastaje prava ludnica. Vidjeli ste kako je bilo teško organizirati susret gdje nema protivničkih navijača, zamislite kako je ovdje - zaključio je Lucho. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome