Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

'Vođa navijača Rivera uhićen je u mom kvartu s milijun eura!'

Ovdje u Madridu je ludnica, ulaznice se prodaju po 3000 dolara. Sjećam se da su me na jednom Superclasicu opljačkali, uzeli su mi sve, mobitel torbu s kopačkama, javio nam se Luis Ibanez iz Madrida

Boca Juniors Fans ahead of the Copa Libertadores match between River Plate and Boca Juniors
Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
11 komentara

Čim se znalo da će igrati Boca i River, u zraku se osjetilo da nešto neće biti u redu. Uostalom, tako je uvijek kad igraju ove dvije momčadi. Nakon prvog susreta na Bomboneri, koji je završio 2-2, krenuo je šou! Uoči uzvratne utakmice navijači Rivera na autobus s igračima Boce bacili su suzavac, kamenje, bengalke, boce... Sve je letjelo, a dvojica igrača Boce zaradila su odlazak u bolnicu.

Boca Juniors Fans ahead of the Copa Libertadores match between River Plate and Boca Juniors | Autor: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Baš sam pričao s navijačima Rivera, čini mi se da je sve to bilo organizirano. Počelo je dan ranije kad je u mom kvartu, Morenu, uhićen jedan od vođa navijača Rivera. Imao je 300 ulaznica i sedam milijuna pesosa, to vam je oko milijuna eura. To su bile ulaznice za njegovu ekipu, odnosno prvu ekipu Rivera. I kad su vidjeli da ne mogu na utakmicu, da im je policija oduzela ulaznice, a njega uhitila odlučili su napraviti nerede kako se utakmica uopće ne bi odigrala - javio nam se iz Madrida Luis Ibanez.

Simpatični Argentinac u Dinamo je stigao u ljeto 2008. i odmah postao miljenik navijača. Zbog borbenosti i poštenog zalaganja. Na utakmicu u Madridu navijat će, to nije upitno, za Bocu. Uostalom, igrao je u mlađim uzrastima Boce, a na leđima ima tetoviran potpis Diega Armanda Maradone.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

- Naravno, cijelo moje društvo koje je sa mnom navija za Bocu. S nama su i supruge i djevojke. Mali će problem biti vratiti se, jer ujutro moram biti u Turskoj, a nema privatnih letova. Mislim da ćemo privatnim avionom. Ali o tome ćemo kasnije razmišljati, došao sam vidjeti kako Boca osvaja Copu. Iako, bit će teško, jako teško.

River je u prvoj utakmici bio bolji.

- Jest. Nije mi se sviđalo kako je Boca igrala. Trener izvodi neke kemije, pa najbolji igrači ostaju na klupi. River ima trenera koji jako dobro zna što hoće, dugo su zajedno i odlična su momčad. Mislim da su trenutačno malo bolji od Boce, ali na našoj strani je uzavrelost i temperament. Igrači Boce će izgoriti za pobjedu. I  brazilski Palmeiras je bio bolji pa smo ih izbacili.

Kako je u Madridu?

- Ludnica! Ulaznice se na crno prodaju po 3000 dolara.

River Plate fans ahead of the Copa Libertadores match between River Plate and Boca Juniors | Autor: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SUSANA VERA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Lucho je bio na dosta Superclasica, a jedan od prvih zapamtio je zauvijek.

- Bio sam klinac i skupljao sam lopte. Nakon utakmice sam se otišao presvući i krenuo kući. Na putu su me zaustavili i opljačkali me. Uzeli su mi telefon i torbu s kopačkama. Jednom su mi i oca opljačkali, presreli su ga na ulici, zaprijetili mu pištoljem i uzeli mu odjeću. Ali, ima Superclasico i odlične stvari, a to je atmosfera. Svaka čast svim navijačima, ali ono što rade navijači Boce, takvu atmosferu nema nitko na svijetu.

Boca Juniors fans ahead of the Copa Libertadores match between River Plate and Boca Juniors | Autor: JUAN MEDINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: JUAN MEDINA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U Argentini smatraju da je odigravanje utakmice u Madridu jako loše za južnoamerički nogomet.

- Točno. Bilo bi bolje da je u Buenos Airesu. Ali, River može biti sretan da se uopće igra uzvrat jer su lako mogli biti kažnjeni tako da su izgubili 3-0 i da se naslov dodijeli Boci. No, River je ovako izgubio prednost domaćeg terena. Na prvoj utakmici na Bomboneri nije bilo Riverovih navijača jer im je zabranjeno putovati. Tako bi bilo i u uzvrtu, cijeli stadion bio bi ispunjen navijačima Rivera i tu bi imali veliku prednost. Ma, bit će ludnica. Jer ovo je Superclasico u kojem će i jedan i drugi klub imati navijače. A tada nastaje prava ludnica. Vidjeli ste kako je bilo teško organizirati susret gdje nema protivničkih navijača, zamislite kako je ovdje - zaključio je Lucho. 

Naši partneri pišu
Message