Obavijesti

Sport

Komentari 6

Vodi nas oslikani izbornik: Što znače tetovaže Željka Krajana

Vodi nas oslikani izbornik: Što znače tetovaže Željka Krajana
2

NOGOMET U KRVI Nikad se nisam potukao zbog nogometa, no ponosno sam s White Stonesima navijao, rekao je izbornik naše Davis Cup reprezentacije Željko Krajan

VIDEO

Imam pet-šest tetovaža na tijelu, ali još nisam ni izbliza gotov. Sviđaju mi se tetovaže, pratim trendove. Kad nađem vremena, opet ću na stol, rekao je teniski izbornik Željko Krajan (37).

Na desnoj nadlaktici ima istetovirane katedralu, Isusa i anđela.

- Ukupno je trajalo 15 sati. Možda je dobro da više nemam previše vremena jer me to malo koči. Tko zna što bih inače već napravio od sebe - nasmijao se Varaždinac.

Prvu tetovažu napravio je s 18 godina, a usprkos općem vjerovanju da broj 13 donosi nesreću, hrvatski izbornik istetovirao je i taj broj.

- Na početku mi je taj broj bio nesretan, no kasnije su mi se počele događati pozitivne stvari vezane uz broj 13. Primjer? Neke važne mečeve dobio sam kad sam odsjeo u sobi broj 13, na pa sam pobjeđivao na taj datum i sl. - kaže Krajan, koji je istetovirao i ime svoje kćeri Chiare te natpis: “Believing is everything” (u prijevodu “Vjerovanje je sve”).

U konačnici mu taj broj 13 na lijevoj ruci i nije donio previše sreće. Tenisku karijeru završio je s 24 godine nakon teških ozljeda.
- Uzeo sam godinu dana stanke, razmišljao sam ostati u tenisu ili se prebaciti na obiteljski posao. Moji se bave prijevozom već 40 godina - rekao je Krajan, koji je bio 88. igrač svijeta, a s Ivanom Ljubičićem je 1995. osvojio Orange Bowl.

Na zidu je kao klinac imao postere Andrea Agassija. Ne zbog stila igre nego zbog imidža.

- Odigrao sam i meč protiv Agassija, ali nije dobro završilo - kaže.

Agassi je pobijedio 6-2, 6-0 za 47 minuta.

I Krajan je iznimno praznovjeran, čak i danas kao vrhunski trener.
- Pazio sam na broj koraka između poena, prije servisa hvatao sam svoje hlačice s lijeve, pa s desne strane, pa opet s lijeve. Bočice za vodu morale su biti na pravome mjestu... To sve postane automatizirano pa ti se greška ne može ni dogoditi. Kao izbornik pazim na stranu na koju ću sjesti, kad ću popiti vodu, između kojih poena i gemova - kaže.
Odlazio je i na utakmice Varteksa kao klinac.

- Nikad se nisam potukao zbog nogometa, ali bio sam ponosan da idem na utakmice i da sam među White Stonesima - rekao je.

Krajan na klupi nije ekspresivan poput Ace Petrovića, ali može promijeniti tijek meča.

- Ne fali mi to da se mogu svađati sa sucima ili dobivati isključenja, taj dio ne pripada tenisu. Moja uloga? Ponajviše taktička, sa strane najlakše mogu primijetiti gdje se koji igrač gubi, pa ih na to upozoravam - ističe Krajan.

Životni moto: Vjera u uspjeh

‘Believing is everything’, moto je koji me prati i u igračkoj i trenerskoj karijeri. To vjerovanje u uspjeh čini razliku između toga hoćete li uspjeti ili nećete. Bez vjerovanja nema ništa, rekao je Krajan.

Broj 13 donosi sreću

Bježao sam od tog broja kao od vraga, ali kad sam dobio neke važne mečeve koji su vezani uz taj broj, onda sam ga istetovirao, kaže izbornik.

Petnaest sati kod majstora

Uh, zbog tetovaže katedrale, Isusa i anđela na stolcu sam kod majstora sjedio 15 sati. Triput sam dolazio i to je stvarno velik projekt, nasmijao se izbornik.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka