Obavijesti

Sport

Komentari 499

Ludnica na Šubićevcu: Hajduk u golijadi srušio hrabri Šibenik

Ludnica na Šubićevcu: Hajduk u golijadi srušio hrabri Šibenik

Hajduk je u prvom dijelu dobio dva penala. Oba je sudac Zebec dosudio nakon intervencije VAR-a, a u oba puta skrivio ih je Batarelo. Precizan je bio Livaja s tim da je Krovinović kasnije zabio spektakularan gol

Nogometaši Hajduka su pred 1156 gledatelja u Šibeniku pobijedili domaćina 3-1. Dvostruki strijelac bio je Livaja dok je spektakularan pogodak zabio Krovinović. Strijelac jedinog gola za Šibenčane bio je Ćurić nakon sjajne akcije sa Sahitijem.

POGLEDAJTE VIDEO: Neredi prije susreta

Pokretanje videa...

Navijački neredi prije utakmice Šibenik Hajduk VIDEO

Hajduk je u prvih 45 minuta dobio dva penala, oba je sudac Mario Zebec dosudio nakon intervencije VAR-a, a u oba navrata "krivac" je bio stoper Šibenika Ivica Batarelo.

On je u 13. minuti neoprezno u svom kaznenom prostoru nagazio Mlakara. Zebec je prvotno, iako se nalazio na pet metara od mjesta događaja, odmahnuo da se igra nastavi, ali snimka je pokazala kako je njegova procjena bila pogrešna. Livaja je sigurno izveo najstrožu kaznu poslavši Rogića u desnu, a loptu u lijevu stranu.

Šibenik i Hajduk susreli se u 21. kolu HT Prve lige

Šibenik je odigrao vrlo aktivno prvo poluvrijeme te je uspio i izjednačiti nakon lijepe akcije u 25. minuti. Kvesić je prošao po lijevom boku, dodao Sahitiju na rub kaznenog prostora, a ovaj je petom ostavio loptu na udarac Ćuriću koji je s 20-ak metara pogodio donji lijevi kut.

No, u samoj završnici prvog dijela Batarelo se pretvorio u tragičara. U skoku ga je s još jednim suigračem u pokušaju raščišćavanja ubačaja lopta pogodila u ruku. Zebec opet nije prekinuo igru sve dok nije dobio informaciju od sudaca u VAR sobi nakon čega je pregledao snimku i još jednom pokazao na bijelu točku.

Šibenik i Hajduk susreli se u 21. kolu HT Prve lige

U drugom Livajinu pokušaju golman Rogić je pogodio stranu, ali nije uspio i zaustaviti loptu. Nastavak dvoboja nije donio toliko zanimljivosti, ali je ipak viđen najljepši trenutak susreta kada je Krovinović sjajnim udarcem s 19 metara pogodio sam gornji lijevi kut nemoćnog Rogića za konačnih 3-1.

Ovom pobjedom četvrti Hajduk je stigao do učinka od 38 bodova, dva manje od Dinama, Rijeke i Osijeka s tim da je odigrao susret više od Dinama, jednak broj utakmica kao Rijeka, odnosno dvoboj manje od Osijeka. Šibenik je ostao sedmi s 22 boda, koliko ima i osmi Slaven Belupo, bod manje ima deveta Istra 1961, dok je uvjerljivo posljednji Hrvatski dragovoljac sa sedam bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
21. kolo HNL-a 17.05 sati , Stadion Šubićevac, Šibenik
Šibenik
Ćurić 25'
1 : 3
Hajduk
Livaja 15' (p), 45' (p), Krovinović 68'
Sortiranje događaja

KRAJ!

Završio je uzbudljiv susret u Šibeniku iz kojeg je Hajduk izašao kao pobjednik. 'Bili' su se s tri boda na otvaranju nastavka sezone primaknuli vodećem trojcu HNL-a na samo dva boda.

U Šibeniku će se igrati još najmanje četiri minute.

88'

Promjena kod Šibenika. Sahiti je izašao, a ušao Vidović.

86'

Odlična šansa za Hajduk! Krovinović je proigrao Atanasova, koji je izbio sam pred Rogića s desne strane i praktički tek što je ušao u igru mogao je zabiti. Nesebično se odlučio proigrati Ljubičića na drugoj stativi, ali obrana Šibenika presjekla je dodavanje. Dojam je da je Atanasov ovdje mogao i pucati.

85'

Šibenik posljednjih minuta drži loptu nešto više u svojim nogama, no za sada nema konkretnijeg i ozbiljnijeg napada. Hajduk se povukao pa će u preostalom dijelu utakmice igrati na kontre.

Komentari 499