Obavijesti

Sport

Komentari 34

Vratija se Šime! Lani u bolnici, sinoć srušio najjačeg u Europi

Vratija se Šime! Lani u bolnici, sinoć srušio najjačeg u Europi
1

Srebrni "vatreni" Vrsaljko dvije je godine muku mučio s koljenom prije nego što se u veljači prošle godine odlučio za operaciju. Uspješno se oporavio i odmah pokazao da je onaj stari

VIDEO

Od Valentinova do Valentinova Šime Vrsaljko (28) prošao je dug put. Lani je bio na bolničkom krevetu nakon operacije koljena, a ove godine vratio se u punoj formi i bio jedan od najboljih igrača Atlética u rušenju europskog prvaka Liverpoola u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:29

"Atlético je pojeo Liverpoolov napadački trojac", piše madridska Marca u komentaru utakmice u kojoj je i desni bek hrvatske nogometne reprezentacije igrao važnu ulogu.

- Šime je igrao fantastičnu utakmicu. Koliko dugo već nije igrao, godinu dana? Raste iz dana u dan - pohvalio ga je trener Diego Simeone.

Dobio je šest od devet duela, dvaput otklonio opasnost ispred gola, dao dvije duge točne lopte, pretrpio dva prekršaja... I prema statističkom indeksu SofaScorea zavrijedio vrlo dobru ocjenu 7.

Dugo je Vrsaljka mučilo lijevo koljeno, i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je bio briljantan. U četvrtfinalu protiv Rusije previjao se od bolova, zaplakao, ali stisnuo je zube. Četiri dana poslije asistirao je Ivanu Perišiću za izjednačujući gol protiv Engleske u polufinalu, a ostalo je povijest...

Unatoč dužem odmoru nakon ljeta, tijekom kojega je dogovorio posudbu u Inter, stanje s koljenom nije se popravilo.

Osjetio je to i Zlatko Dalić jer se ozlijedio i u onoj blamaži kod Španjolaca (6-0) prije nego što je opet osjetio koljeno, a sudjelovao je i u pobjedama protiv istog protivnika na Maksimiru (3-2) i porazu u Engleskoj (2-1). I to je bilo to što se tiče "vatrenih", lani ga zbog operacije nije bilo u kvalifikacijama za Euro. I rastanak s "nerazzurrima" bio je neminovan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Operacija je prošla super! Hvala svima na velikoj podršci❤️💪

Objavu dijeli Sime Vrsaljko (@simevrsaljko2)

"Dan za danom prolazi i sve sam bliže ostvarenju svog cilja, a to je povratak na teren. Sretan sam i nasmijan. Iza mene su dvije godine igranja pod bolovima i injekcijama... U nekom trenutku je možda bilo lakše predati se i ići lakšim putem", pisao je Šime na početku rehabilitacije u kolovozu.

"Ne žalim za ničim, dapače ponosan sam na sebe jer sam izabrao težak put kao uvijek do sada i taj isti donio mi je mnogo sreće i veselja, ali i boli koja me dodatno ojačala za ono sto sada prolazim. Želim szahvaliti svima na porukama podrške i ohrabrenja. Koncentriran sam na težak rad i svoju obitelj! Vratit ću se na teren i biti spreman za ono sto me čini sretnim od sedme godine", dodao je.

Marljivo je radio i čekao povratak, propustio i prvi dio ove sezone, a onda, nakon 379 dana izvan terena, počeo trenirati. I brzo pokazao treneru Cholu Simeoneu da nije zaboravio igrati nogomet, da na njega itekako može računati.

Kako se kolo sreće okreće, baš kako se Vrsaljko počeo vraćati u formu, ozlijedio se čovjek kojega su na ljeto doveli kao njegovu zamjenu, Englez Kieran Trippier (29), i bio je to znak da će Šime dobiti priliku prije nego što je vjerojatno očekivao.

Zgrabio ju je objeručke. Igrao je u prvoj postavi tri utakmice zaredom u prvenstvu (Leganés, Real, Granada), protiv Valencije ga je Simeone poštedio i dobio je 37 minuta, a onda je zabljesnuo protiv "redsa" i igrao svih 90 minuta. Dobra je to vijest i za izbornika pred proljetne pripremne utakmice za Euro jer nam je desni bok bio problematična pozicija kad Šime nije bilo. Dobrodošao natrag! 

Pokretanje videa...

01:31
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao