Obavijesti

Sport

Komentari 2

Vratio se zlatni Dino: Jedva čekam da izljubim kćer i ženu

Vratio se zlatni Dino: Jedva čekam da izljubim kćer i ženu
6

Nadam  se da će ova medalja ipak nešto promijeniti u odnosu sponzora prema nama. Pokazali smo da imamo velik potencijal, ne samo Bruno i ja, već svi. Trebamo podršku da bi mogli napredovati dalje, rekao je Dino

VIDEO

Tamburice, pjesma, obitelj, prijatelji, navijači... U domovinu se vratila paraolimpijska ekspidicija koja je iz Pyeongchanga donijela prve dvije medalje u povijesti hrvatskih nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama. Najveća zvijezda hrvatskog paraolimpizma apsolutno je Dino Sokolović koji je osvojio zlato u sjedećem slalomu.

Dino Sokolović, zlatni olimpijac dočekan uz tamburice... Reporteri: Ivan Radnić i Dubravko Miličić

Posted by 24sata Sport on Tuesday, March 20, 2018

- Meni je tamo bilo bitno da dam sve od sebe, a kockice su se posložile i osvojio sam zlato. Hvala svima koji su nas dočekali, napokon da i mi dočekamo feštu - rekao je Dino koji je zlatom iznenadio i sam sebe:

- Prolazilo mi je svašta kroz glavu, a cilj je bio da sve to izbacim iz glave i fokusiram se samo na skijanje. Nisam si želio na leđa staviti prevelik pritisak. Nisam očekivao zlato, cilj je bio ući kao prvi u cilj u drugoj vožnji. Cijelu stazu sam se borio sa sobom, s mislima, sa svim... Ali uspio sam, a meni bi bilo dobro i treće mjesto pa sam bio presretan sa zlatom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz zlato Sokolovića, medalju je u domovinu donio i Bruno Bošnjak, brončani u snowboardu. A da bi u budućnosti imali još sličnih scenarija treba im pomoć sponzora jer uvjeti za trening su u najmanju ruku minimalni.

paraolimpijci

- Nadam  se da će ova medalja ipak nešto promijeniti u odnosu sponzora prema nama. Pokazali smo da imamo velik potencijal, ne samo Bruno i ja, već svi. Trebamo podršku da bi mogli napredovati dalje.

A najveća nagrada Dini zagrljaj je najmilijih.

- Rekao sam supruzi da obavezno dođe na doček da ih vidim i izljubim. Jedva čekam da dođem doma i podružim se sa ženom i kćeri - rekao je vidno umorni Sokolović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!
ZOI PYEONGCHANG

Svaki nastup naših olimpijaca i svako borilište: Evo rasporeda!

Prije četiri godine u Sočiju imali smo 11 predstavnika u tri sporta, a sada ćemo ih imati čak devetero više u jednom sportu više. ZOI u Južnoj Koreji počinju u petak, a mi vam donosimo raspored nastupa Hrvata

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju
PROMJENA PLANA

Rusi imali dva slučaja dopinga, MOO im ipak ukinuo suspenziju

Prvotni plan MOO-a je bio da se Rusiji ukine suspenzija već zadnjeg dana Igara u Pyeongchangu te da se na svečanom zatvaranju zavijori ruska zastava, no od tog se plana odustalo
Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!
ESTER LEDECKA

Čudo iz Češke ispisalo povijest: Prva s dva zlata u dva sporta!

Nakon što je na posuđenim skijama Mikaele Shiffrin postala olimpijska pobjednica u superveleslalomu, Ester Ledecka danas je svoju čudesnu sportsku priču upotpunila zlatom u paralelnom veleslalomu snowboarda