Obavijesti

Sport

Komentari 54

Mladi 'modri' pobjedom krenuli u Europi: S igračem manje bolji od Basaksehira u Kranjčevićevoj

Mladi 'modri' pobjedom krenuli u Europi: S igračem manje bolji od Basaksehira u Kranjčevićevoj
9

Mladi nogometaši Dinama poveli su golom Graonića u 54. minuti, a ubrzo nakon toga su ostali s igračem manje jer je Cvetko pocrvenio. Rajić je obranio penal, ali su Turci ipak zabili, a pobjedu je donio kapetan Čaić

Mladi nogometaši Dinama pobijedili su turski Istanbul Basaksehir (2-1) u Ligi prvaka mladih golovima Graonića Čaića, a uzvrat je na rasporedu za tri tjedna.

Banović na Dinamove juniore prenio njemački 'druk', navijač Chelseaja i Drogbe srušio Turke
Banović na Dinamove juniore prenio njemački 'druk', navijač Chelseaja i Drogbe srušio Turke

Nervozno je započela utakmica na Kranjčevićevoj, a već u osmoj minuti dobio je žuti karton golman Dinama Rajić nakon što je igrao rukom izvan šesnaesterca. Nakon toga posložili su se izabranici Ivice Banovića i zaprijetili u 18. minuti. I to kako. Sjurili su se 'modri' u 18. minuti te je Graonić dobio odličnu loptu iz sredine terena loptu između gostujućeg desnog beka i stopera koji su ostavili veliku rupu, ali u 1 na 1 situaciji pucao je silovito u golmana turske momčadi. 

Dinamo i Istanbul Basaksehir sastali se u Ligi prvaka mladih

Gosti su prilike čekali iz prekida i kontre, a prije poluvremena je odlično iz slobodnjaka zaprijetio Cevik, ali lopta je otišla tik pored stative. A u nastavak su bolje krenuli domaći i poveli u 54. minuti. Gec je bacio aut s desne strane i dobio povratnu loptu na rubu šesnaesterca, odlično je to obranio gostujući golman, ali na odbijancu je sam ostao Graonić i pogodio za vodstvo Dinama.

A nedugo nakon toga - hladan tuš. Sijevnula je kontra Istanbul Basaksehira, a stoper Dinama Cvetko je napravio prekršaj kao zadnji igrač i za to dobio direktni crveni karton. Ostali su 'modri' tad s igračem manje i imali prednost za braniti. Još jedan nesmotreni start koštao ih je najveće prilike za goste. Ruškovački je napravio penal, nesmotreno je srušio protivničkog igrača i tu nije bilo dvojbe.

Dinamo i Istanbul Basaksehir sastali se u Ligi prvaka mladih

Loptu je uzeo Cevik, ali je slabo pucao u desnu stranu gola. Dobro je to pričekao Rajić i obranio penal u 72. minuti utakmice. Lopta je otišla u korner iz kojeg su se stvari 'vratile na početak'. Izveli su Turci korner, lopta je došla do stopera Gülerera koji je pucao po podu i prevario sve te zabio za izjednačenje. Ali nije to obeshrabrilo 'modre' jer su osam minuta kasnije poveli. 

Mladi nogometaši Dinama odlično su se snašli, bio je to trenutak inspiracije kapetana Čaića koji je smireno zabio za novo vodstvo. Pokušavali su gosti do kraja utakmice izjednačiti, ali nisu uspjeli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
JUNIORSKA LIGA PRVAKA 14:00 , KRANJČEVIĆEVA, ZAGREB
Dinamo
54' Graonić, 82' Čaić
2 : 1
Istanbul Basaksehir
74' Güreler
Sortiranje događaja
KRAJ

Dinamo je pobijedio Basaksehir!

90'+3'

Opet se zalijeću na golmana Rajića, a to im neće pomoći u ovakvoj situaciji. 'Modri' su dobili samo još malo vremena.

90' NADOKNADA

Četvrti je sudac pokazao pet minuta nadoknade.

88'

Iz lige izlazi strijelac prvog gola Graonić, a ulazi Rimac.

82' GOL DINAMO 2-1

Može Dinamo i s igračem manje! Odlično su se snašli 'modri', a bio je to i trenutak inspiracije kapetana Čaića koji je smireno zabio za novo vodstvo Dinama.

Komentari 54