Sport

Komentari 5

Vrijeđao Balotellija, a sad ne smije pet godina na stadion

Vrijeđao Balotellija, a sad ne smije pet godina na stadion

Igrajući za Bresciju protiv Verone, Balotelli je zaprijetio je da će izaći s terena nakon što je čuo "majmunsko hukanje" s tribina tijekom drugog poluvremena...

Pet godina zabrane posjećivanja stadiona u zemljama EU-a dobio je 38-godišnji Talijan nakon što je proglašen krivim za rasističko vrijeđanje crnoputog talijanskog nogometaša Marija Balotellija u studenom, izvijestila je u petak agencija ANSA.

Igrajući za Bresciju protiv Verone, Balotelli je zaprijetio je da će izaći s terena nakon što je čuo "majmunsko hukanje" s tribina tijekom drugog poluvremena u utakmici u kojoj je njegova momčad poražena s 2-1.

Čovjeka optuženog za pokretanje rasističkih povika, što je dovelo do bijesne reakcije Balotellija koji je napucao loptu u navijačku gomilu, policija je pronašla na temelju snimki CCTV-a i izjava očevidaca.

Krivcu je zabranjeno posjećivanje sportskih događaja u Europskoj uniji do 2025. godine, kao i kretanje mjestima gdje se navijači često okupljaju u danima utakmica.

Balotelli se ovoga mjeseca ponovo suočio s rasističkim uvredama navijača Lazija, zbog čega je rimski klub kažnjen s 20.000 eura, a policija nastoji identificirati odgovorne za incident.

Balotelli (29), koji je rođen u obitelji doseljenika iz Gane, a kao trogodišnjaka ga je posvojila talijanska obitelj, trpio je rasističko zlostavljanje navijača tijekom cijele karijere.

Najčitaniji članci